آخرین اخبار
۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۱
بازدید:۳۶۹
نشست دو روزه سازمان ملل درباره افغانستان در دوحه در حالی آغاز به کار می‌کند که وزارت امور خارجه طالبان با بیان مواضع خود درباره این نشست، اعلام کرد که هیاتی را به این نشست نمی‌فرستد.
کد خبر : ۷۱۵۸۹

نشست دو روزه سازمان ملل درباره افغانستان در دوحه در حالی آغاز به کار می‌کند که وزارت امور خارجه طالبان با بیان مواضع خود درباره این نشست، اعلام کرد که هیاتی را به این نشست نمی‌فرستد.

 


به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه طالبان در بیانیه‌ای اعلام کرد که در کنفرانس سازمان ملل در دوحه درباره افغانستان شرکت نمی‌کند که از امروز (یکشنبه) به میزبانی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به مدت دو روز برگزار خواهد شد.

در این بیانیه که در وبگاه و صفحه کاربری وزارت امور خارجه طالبان در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده، آمده است: «امارت اسلامی» افغانستان طی دو سال و نیم گذشته، از یک‌سو تلاش‌ها برای تحکیم بنیادهای سیاسی، اداری، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی نظام را ادامه داده است و از سویی دیگر در روابط با کشورهای منطقه پیشرفت‌های خوبی داشته. همچنین، امارت اسلامی به‌طور منظم از مجاری مختلف با ملل‌متحد، کشورهای غربی و به‌ویژه، آمریکا در مورد تحریم‌های نامشروع یک‌جانبه، فهرست‌های سیاه و جایزه و آزادسازی ذخایر بانکی افغانستان بحث‌هایی داشته است.

در ادامه مطرح شد: امارت اسلامی افغانستان بر این باور بود که نشست نمایندگان ویژه کشورهای مختلف در دوحه، پایتخت قطر به‌ ریاست آقای «آنتونی گوترش» دبیرکل سازمان ملل فرصت خوب دیگری بود تا گفت‌وگوهایی واضح و نتیجه‌محور درمورد موضوعات مورد اختلاف انجام می‌شد. وزارت امور خارجه برای سازمان ملل روشن ساخته است که در صورتی که امارت اسلامی به‌عنوان تنها طرف مسئول به نمایندگی از افغانستان شرکت کند و زمینه برای گفت‌وگوهای صریح به سطح عالی میان هیات افغانستان و سازمان ملل در مورد تمامی مسائل فراهم باشد، شرکت در این کنفرانس مفید خواهد بود اما به علت حاصل نشدن پیشرفتی در  این بحث، شرکت بی‌نتیجه امارت اسلامی در این نشست مفید دانسته نشد.

 

 

وزارت امور خارجه طالبان همچنین بیان کرد: در صورتی که سازمان ملل حقایق موجود را درک کند و تحت فشار شماری از طرف‌های محدود قرار نگیرد و این‌ نکته را مد نظر قرار دهد که نظام کنونی افغانستان مانند رژیم بیست‌ساله گذشته تحت تاثیر کسی قرار نمی‌گیرد، امکان دارد در گفت‌وگوها با امارت اسلامی افغانستان پیشرفت صورت گیرد. تعامل دو و نیم ساله امارت اسلامی با کشورهای منطقه نشان داد که در صورتی که از تکرار تجارب ناکام بیست سال گذشته اجتناب شود و به‌جای تصمیم‌های تحمیلی یک‌جانبه و فشارها، برخوردی واقع‌بینانه و عمل‌گرایانه انجام گیرد، در روابط دوجانبه با سایر طرف‌ها نیز پیشرفت حاصل می‌شود.

 

 

سازمان ملل همچنین از اعضای جامعه مدنی افغانستان و گروه‌های مخالف با طالبان برای دیدار با نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانتسان در نشست دوحه دعوت کرده است.

این کنفرانس در دوحه، دومین گفتمان بین‌المللی به ریاست سازمان ملل درباره افغانستان از زمان در دست گرفتن قدرت در این کشور توسط طالبان در اوت ۲۰۲۱ و پس از ۲۰ سال جنگ با آمریکا و متحدان آن است.

در حالی که طالبان برای شرکت در اولین کنفرانس دعوت نشده بود، سازمان ملل، این بار، به دنبال حضور این گروه حاکم بر افغانستان بود.

در این نشست دو روزه، افزایش تعامل با افغانستان و پاسخ هماهنگ‌تر به بحران بشردوستانه در آن مورد حث قرار می‌گیرد و یکی از اهداف این نشست تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان است، موضوعی که طالبان با آن مخالفت کرده است.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها
آمادگی تمام دستگاه‌های امدادی پس از هشدار نارنجی هواشناسی