آخرین اخبار
۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۳
زنده ماندن اولین میمون رزوس شبیه‌سازی شده در چین
بازدید:۱۴۵۰
صد آنلاین |یک میمون کلون شده (شبيه سازي شده) به نام رترو (Retro) در روز ۱۶ ژوئیه ۲۰۲۰ متولد شد و با زنده ماندن برای بیش از دو سال فراتر از انتظار عمل کرده و امیدها برای درمان های پزشکی را افزایش داد
کد خبر : ۶۵۸۶۰

نخستین میمون رزوس کلون شده در چین با زنده ماندن بیش از دو سال از انتظارات فراتر رفته است. قابل ذکر است، این طولانی ترین دوره بقا برای هر ماکاک رزوس کلون شده تا به امروز است.

 

این دستاورد کاملاً در تضاد با تلاش های قبلی برای کلون کردن میمون های رزوس بود که در آن ها یا هیچ تولد زنده ای رخ نمی داد و یا فرزندان در عرض چند ساعت از دنیا می رفتند.

 

دانشمندان آکادمی علوم چین (CAS) اعلام کردند که رترو به حفظ سالم خود ادامه می دهد و هر روز که می گذرد بطور پیوسته قوی تر می شود.

 

اهمیت این دستاورد در پتانسیل پیشرفت تحقیقات پزشکی نهفته است. میمون های رزوس (Macaca mulatta) به دلیل شباهت های فیزیولوژیکی به انسان، بطور گسترده ای به عنوان مدل های حیوانی در مطالعات علمی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

محققان آکادمی علوم چین بر این باورند که شبیه سازی موفقیت آمیز رترو می تواند فرآیندهای آزمایش دارو را تسریع کند و سوژه هایی از نظر ژنتیکی یکسان را برای به دست آوردن نتایج دقیق تر و مطمئن تر آزمایش ارائه دهد.

 

در سال ۲۰۱۸، آکادمی علوم چین به شبیه سازی موفقیت آمیز گونه دیگری از میمون ها به نام میمون های سینومولگوس یا دم دراز دست یافتند و این کلون ها هنوز هم هنوز زنده هستند.

 

این میمون (Monkey) چگونه به وجود آمد؟

دانشمندان از انتقال هسته ای سلول سوماتیک یا پیکری (SCNT) برای تولید یک کلون میمون استفاده کردند. این فناوری امکان تولید موجودات ژنتیکی یکسان را فراهم می کند.

 

این روش مستلزم برداشتن هسته یک سلول پیکری و انتقال آن به یک سلول تخمک (اووسیت) است که هسته آن برداشته یا غیرفعال شده است.

این روش همچنین برای کلون کردن گوسفند دالی در سال ۱۹۹۶ مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس گزارشات، بیش از ۲۰ حیوان مختلف با استفاده از این روش کلون شده اند که از جمله آن ها میتوان به سگ، گربه، خوک و گاو اشاره کرد.

 

با این حال، کلون کردن میمون های رزوس یک کار چالش برانگیز برای این تیم تحقیقاتی بود که با چندین تلاش ناموفق قبل از دستیابی به موفقیت مواجه شده بودند.

 

کلون های اولیه به دلیل رشد نابجای غشای خارجی که مسئول تشکیل جفت در جنین های اولیه کلون شده است، موفق نبودند. جفت برای تامین اکسیژن و تغذیه جنین در حال رشد ضروری است.

 

براساس گزارش سی ان ان، محققان یک اقدام اصلاحی به نام پیوند توده سلولی داخلی را برای غلبه بر این مشکل اجرا کردند. قرار دادن سلول های کلون شده در یک جنین غیرکلون شده به کلون اجازه رشد طبیعی داد.

 

به عبارت ساده تر، سلول هایی که به جفت تبدیل میشوند با سلول های جنین های سالم و غیرکلون شده جایگزین شدند.

 

این تیم بطور گسترده این روش را با ۱۱۳ جنین کلون شده آزمایش کرد. از این تعداد، ۱۱ مورد به هفت میزبان منتقل شدند و تنها یک زایمان زنده انجام شد. میمون کلون شده به دلیل این روش که ReTro نامیده می شود، رترو نامیده شده است.

 

محققان می گویند که این روش پتانسیل افزایش قابل توجهی در میزان موفقیت آمیز بودن کلون سازی را دارد. علاوه‌براین، نگرانی های اخلاقی در مورد استفاده از میمون ها در تحقیقات علمی وجود دارد که عمدتاً ریشه در نگرانی در مورد رفاه حیوانات دارد.

 

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

369852

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها