به گزارش صد آنلاین ، دکتر اعظم معیاری متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره عرق سوز شدن اظهار کرد: عرق سوز شدن مشکلی شایع در تابستان است به این صورت که در نواحی از بدن که بیشتر تعریق میکنند مانند کشاله ران و زیر بغل، غدد عرقی به دلیل تعریق زیاد مسدود شده و موضعهای مورد نظر به التهاب، سوزش و خارش دچار میشوند که بسیار آزار دهنده است.
چه افرادی بیشتر در معرض عرق سوز شدن قرار دارند؟
او بیان کرد: عرق سوز شدن در مبتلایان به اضافه وزن و چاقی بیشتر دیده میشود. همچنین از نظر طب سنتی این مشکل، اشخاصی را که مزاج (طبع) گرم و تر یا سرد و تر دارند، بیشتر درگیر میکند البته در افراد لاغر هم ممکن است عرق سوز شدن اتفاق بیفتد.
این متخصص طب ایرانی افزود: افراد برای جلوگیری از عرق سوز شدن در تابستان بهتر است لباسهای نخی و گشاد بپوشند، انجام پیادهروی و ورزش را به ساعات اولیه یا انتهایی روز موکول کنند و تا آنجا که ممکن است در محیطهای بسیار گرم قرار نگیرند.
موثرترین روشهای درمانی برای عرق سوز شدن
معیاری تاکید کرد: اگر ناحیهای از بدن مانند کشاله ران یا زیر بغل عرق سوز شد، بهترین راه برای رفع این مشکل این است که موضع مورد نظر را در معرض جریان هوای محیط یا باد پنکه قرار دهند. استفاده از کولر به ویژه کولرهای گازی در طب سنتی پیشنهاد نمیشود؛ زیرا این کولرها از خروج عرق بدن از طریق منافذ ریز پوست جلوگیری میکنند، تعریق صورت نمیگیرد و مواد زائد و سموم در بدن تجمع پیدا میکنند. همچنین افراد باید ناحیه عرق سوز شده را با صابونهای بدون رنگ و بو بشویند سپس با حولهای نرم خشک و آن ناحیه را با کِرِمهای بدون رنگ و بو مرطوب کنند؛ البته اشخاص نباید حوله را روی پوست بکشند؛ زیرا کشیده شدن حوله روی پوست، التهاب آن موضع را تشدید میکند.
او تصریح کرد: اگر ناحیهای از بدن به شدت عرق سوز شده باشد، افراد برای تسکین درد، میتوانند آن موضع را با آب یا گلاب سرد شستشو دهند یا روی آن قسمت یخ بگذارند و برای استحمام از آب نسبتاً ولرم استفاده کنند. همچنین ریختن آب جوشانده یا خیسانده سماق روی ناحیه عرق سوز شده مفید است.
این متخصص طب ایرانی گفت: در مواردی که ناحیهای از بدن بسیار شدید عرق سوز شده است، افراد باید برای تسکین آن موضع از مخلوط وازلین و کِرِم زینک اکسید به نسبت هشت به یک استفاده کنند.
معیاری با بیان اینکه افراد برای درمان عرق سوز شدن ناحیهای از بدن باید آب کافی بنوشند و از میوهها و سبزیها به مقدار لازم استفاده کنند، اظهار کرد: پودر بچه هم علاوه بر رفع عرق سوز شدن، از بروز این مشکل پیشگیری میکند. افراد همچنین میتوانند برای جلوگیری از عرق سوز شدن، پوست را با روغنهای گیاهی مانند روغن نارگیل که خاصیت ضد باکتری دارد، ماساژ دهند.
او یادآوری کرد: ژل آلوئهورا یا کِرِمهای حاوی این گیاه هم در درمان عرق سوز شدن موثر هستند، مصرف روغن گاو هم علاوه بر تسکین ناحیه عرق سوز شده، از بروز این مشکل جلوگیری میکند. اگر هیچ یک از موارد ذکر شده در دسترس نبود، میتوان برای تسکین موضع عرق سوز شده از ماست یا خیار استفاده کرد. افراد دچار اضافه وزن و چاقی هم باید برای اینکه کمتر به عرق سوز شدن دچار شوند، وزن خود را کاهش دهند.
21458/غ