به گزارش صد آنلاین ، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسید های چرب اشباع در رگ ها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود. بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در جهان، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس باال خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می دهد.
مصرف خانگی روغن های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی شود. روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی ها، عمدتا ً در قنادی ها کاربرد دارد. اسید های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتال به بیماری های قلبی_عروقی و انواع سرطان ها را به دنبال دارد.
اگر چه این روغن ها درحال حاضر در کشور ما با اصالح فرموالسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده اند که مقدار اسید های چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آن ها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خونLDL،تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارند؛ بویژه افرادی که دچار اختالالت چربی خون و کلسترول باال هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های قلبی_عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود.
چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می کند. روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل مالحظه ای اسید های چرب غیر اشباع که برای حفظ سالمت قلب ضروری است را دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از2درصد و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع قطعا برای حفظ سالمت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.
4561/ب