قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است و در سراسر دنیا مصرف میشود. انواع مختلف قهوه با توجه به روش تهیه، محل تولید و عملکرد متفاوتی دارند. قهوه فرانسوی با روش تهیه “ایسپرسو”، قهوههای امریکایی با روش تهیه “فیلتر” و قهوه ترشی با روش تهیه “ترشی” نامیده میشود. انواع قهوه موجود در ایران همچنین، انواع قهوه همچون قهوه عربی، قهوه ترک، قهوه ایتالیایی و قهوه برزیلی هر کدام نکتههای خاص خود را دارند. قهوههای عربی و ترک معمولاً با روش جوشاندن و بدون استفاده از فیلتر تهیه میشوند و قهوه ایتالیایی با تهیه اسپرسو با فشار بالا و قهوه برزیلی با تهیه با استفاده از دستگاههای خاصی مانند پرسهای فرانسوی تولید میشود. هر یک از انواع قهوهها، طعم و مزههای منحصر به فردی دارند که بسته به سلیقه افراد یا منطقه مورد استفاده، انتخاب میشوند.
این محصول از دانههای قهوهای به دست میآید و همچنین میتواند به صورت تازه یا آماده سازی شده به بازار عرضه شود. قهوههای مختلف از نظر طعم، بو، قوام و عمق متفاوت هستند. قهوه فرانسوی با طعم تلخ و عمق بالا مشهور است، در حالی که قهوه اسپرسو دارای طعمی مرکب و جرقه ساز است. قهوه لاته با نسبت مناسبی از فوم شیر و قهوه توجه همگان را به خود جلب کرده است. علاوه بر این، درجه آسیاب دانههای قهوه نیز تأثیر زیادی در خصوصیات نهایی قهوه دارد. برای مثال، آسیابی خشن باعث تهیه قهوه با مزه تلخ و قوام بالا میشود در حالی که آسیابی نرم، تهیه قهوه با طعم تلخ و قوام کمتر ایجاد میکند. در نهایت، هر نوع قهوه دارای خصوصیات خاص و منحصر به فرد خود است که در بستر تنوع مختلف از جایگاه ویژهای برخوردار است.