۲۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
این عادت های ناخواسته گوش و شنوایی شما را نابود می کند
بازدید:۱۵۲
صد آنلاین | برخی از عوامل وجود دارند که به طور ناخواسته سلامت گوش های ما را تهدید می کنند و شنوایی ما را در معرض خطر قرار می دهند.
کد خبر : ۵۹۶۵۱

به گزارش صد آنلاین  دکتر سعید ملایری، شنوایی شناس نوشت: همانطور که میدانید بسیاری از عوامل مثل صدای بلند به شنوایی شما آسیب میرساند پس آنهارا انجام نمی دهید، ولی بعضی از عادت ها به طور ناخواسته به گوش شما آسیب میرساند.

در این قسمت قصد داریم به معرفی بعضی از عادات دیگر که باعث آسیب به گوش می شود، بپردازیم:

 


مسکن های بدون نسخه، دارویی مضر برای شنوایی

مسکن هایی که بدون نسخه دریافت می کنید، مانند آسپرین یا ایبوپروفن باعث آسیب به گوش می شود. کم شدن شنوایی معمولاً بر اثر استفاده از این داروها رایج است اما موقتی است اما اگر خیلی زیاد استفاده شود، ممکن است عوارض جانبی اش طولانی مدت و یا دائمی باشد. اگر مدام عادت به مصرف آسپرین بچه یا بعضی از مسکن ها دارید، باید بیشتر مراقب شنوایی خود باشید.

 

 

تجویزهای دارویی

کاهش سطح شنوایی می تواند عوارض جانبی یک دارو باشد. بعضی از دارو های خاص برای بیماری قلبی، شیمی درمانی یا حتی آنتی بیوتیک ها می توانند عاملی برای آسیب به گوش باشند پس بهتر است با پزشک در این رابطه صحبت کنید تا اگر مقدور است، داروی موردنظر را برایتان عوض کند.

 

 

سشوار

سشواری که نزدیک گوش گرفته شود، به دلیل صدای بالایی که دارد، به گوش آسیب وارد می کند. قرار گرفتن طولانی مدت یا مکرر در معرض صدای سشوار، شما را در معرض خطر ابتلا به مشکلات شنوایی قرار می دهد. پس بهتر است که تعداد دفعات استفاده از سشوار را کاهش دهید. هر چقدر که بیشتر از آن استفاده کنید و مدت زمان استفاده هم طولانی تر باشد، آسیب بیشتری به گوش وارد خواهد شد.

 

 

صدای زیاد

قطعا می دانید که صداهای خیلی بالا و زیاد مانند صدای بلندی که در کنسرت وجود دارد، باعث می شود که تا چند روز بعد هم گوشتان زنگ بزند. صدای بسیار زیاد به پرده گوش آسیب وارد می کند. کسانی که خیلی از هدفون استفاده می کنند و صدای موسیقی را روی‌ ولوم بالا تنظیم می کنند، باعث می شوند که گوششان آسیب ببیند. آسیب هایی که خطرناک هستند و باعث می شود شنوایی دیگر مانند قبل نباشد.

 

 

نادیده گرفتن چکاپ های سالانه

اکثر افرادی که مشکلات شنوایی دارند، معمولاً این مشکلات در آن ها به صورت تدریجی در قسمت داخلی گوششان ایجاد شده است اما اگر زود اقدام کنند، می توانند آن را درمان کنند. پس اگر شما سالانه چکاپ انجام دهید، قطعاً داخل گوش تان الودگی جمع نمی شود و مواد اضافه آن بیرون کشیده می شود.

در نتیجه دیگر مشکلات جدی نخواهد بود. پس آنها را نادیده نگیرید زیرا ممکن است این مواد زائد داخل گوش باعث عفونت سینوسی و آلرژی شود.

 

 

تب بالا

افزایش زیاد دمای بدن عاملی برای آسیب عصب ها در قسمت داخلی گوش است که علت آن هم التهاب یا کمبود اکسیژن است. اگر اکسیژن کافی به عصب نرسد، این عصب ها از یکدیگر گسسته می شوند و آنطور که باید کار نمی کنند.

 

 

برخی بیماری ها

مشکلات مربوط به خون، دیابت نوع 1 و نوع 2، فشار خون بالا و کلسترول بالا، همگی سلول های بدن را درگیر می کند که شامل گوش هم می شود. ویبراسیون سلول های ریز در موی داخل گوش ها باعث می شود تا پیام هایی در مورد چیزهایی که می شنوید به مغز ارسال شود.

این سلول ها نیاز به جریان خون مناسب دارند. همه سلول های مو از طریق مواد مغذی تغذیه می شوند و اگر مشکلی در جریان خود وجود داشته باشند، این سلول ها رشد نمی کنند. افرادی که به دیابت مبتلا هستند، دو برابر دیگران به مشکلات شنوایی دچار می شوند.

 

 

کلاس های ورزشی

کلاس های ورزشی و باشگاه سر و صدای زیادی دارند. موسیقی که در این مکان ها پخش می شود، معمولاً قدرت بسیار بالایی دارد و ممکن است به گوش آسیب وارد کند. احتمالا خودتان تجربه گوش درد را بعد از این کلاس ها داشته باشید. پس می توانید از محافظت کننده های گوش استفاده کنید تا از بلندی موسیقی کم کند.

 

 

لوازم برقی داخل آشپزخانه

لوازم برقی داخل آشپزخانه مانند مخلوط کن یا قهوه ساز یا چرخ گوشت صدای زیادی دارند و ممکن است عاملی برای آسیب به گوش شما باشد که بهتر است باز هم از محافظت کننده های گوش استفاده کنید. اگر در هفته تقریبا به طور میانگین 10 بار از این لوازم استفاده می کنید، احتمالا آسیبی شما را تهدید نکند.

 

 

لوازم های برقی پر سر و صدا در بیرون از منزل

لوازم های برقی مانند دریل، صدای کامیون و دستگاه چمن زنی جزء لوازمی هستند که اگر بیش از حد در معرض صدای آن ها قرار بگیرید، سردرد می گیرد یا به شنوایی تان آسیب وارد می شود که حتما باید از محافظت کننده گوش استفاده کنید یا اگر برایتان مقدور است، حتماً گوش خود را بگیرید.

 

 

سر و صدای بلند مسیر رفت و آمد

لوازم حمل و نقل عمومی پر سر و صدا هستند. نشستن داخل قطار یا اتوبوس از محل کار تا خانه قطعاً به دلیل اینکه هر روز تکرار می شود، به شنوایی آسیب وارد می کند و بهتر است که محافظت کننده های گوش را استفاده کنید که اصلاً هم کار احمقانه و خجالت آوری نیست و حتما به سلامت خود اهمیت دهید.

 

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها