آخرین اخبار
۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
بازدید:۳۰۳
صد آنلاین | کمک نظامی ۲۰۰ میلیون دلاری هدیه بایدن به زلنسکی، اعتراف به کاهش توانایی آمریکا در حمایت از کی‌یف، تکذیب برکناری احتمالی فرمانده کل ارتش اوکراین و ناکامی اتحادیه اروپا در توافق درباره بسته تحریمی جدید علیه روسیه، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۵۹۱۳۵

به گزارش صد آنلاین ،‌ ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در تلاش برای دریافت کمک مالی و نظامی از آمریکا، شب گذشته در کاخ سفید با جو بایدن دیدار کرد. در پایان این مذاکرات، رئیس جمهور ایالات متحده تخصیص بسته کمک نظامی دیگری به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار به کی‌یف را اعلام کرد. این در حالی است که سنای آمریکا به صراحت گفته است که بسته کمکی جدیدی تا پایان سال تصویب نخواهد شد.

 

 

 

 

 


بایدن خطاب به زلنسکی گفت: «ما با شما هستیم.» در عین حال، هنگامی که خبرنگاران از او پرسیدند که آیا بایدن می‌خواهد اوکراین در درگیری با روسیه پیروز شود، او فقط خندید.

ولادیمیر زلنسکی نیز نتوانست به سئوالی درباره امکان پیروزی اوکراین در مناقشه بدون مشارکت واشنگتن، پاسخ دهد. جنیفر جاکوبز، خبرنگار بلومبرگ در صفحه خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) چنین نوشت: «از زلنسکی در دیدارش در دفتر بیضی شکل با رئیس جمهور آمریکا پرسیدم که آیا او می‌تواند روسیه را بدون حمایت نظامی آمریکا شکست دهد. او بدون اینکه جوابی بدهد، فقط کمی شانه‌اش را بالا انداخت.»

ضمن اینکه در جریان مذاکرات در کاخ سفید، زلنسکی مدعی شده بود که اوکراین به تدریج به کمک‌های خارجی کمتر وابسته می‌شود و همچنین از ایالات متحده برای تقویت سیستم دفاع هوایی خود تشکر کرد.

زلنسکی روز دوشنبه در واشنگتن با نمایندگان شرکت‌های دفاعی واشنگتن دیدار کرد و از آنها قبل از مذاکره با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواستار مشاوره شد. روز گذشته نیز برنامه زلنسکی شامل دیدار از کاخ سفید و همچنین دیدار با سناتورها و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بود.

سناتور اریک اشمیت درباره این دیدار گفت که زلنسکی در نشست خود با سناتورهای آمریکایی و رئیس مجلس نمایندگان چیز جدیدی برای گفتن نداشت و حرفهایش تکراری بود.

در عین حال، کوین مک‌کارتی رئیس قبلی مجلس نمایندگان نیز در ماه سپتامبر برخورد نسبتا سردی با زلنسکی داشت. وی در مورد ارائه کمک به اوکراین گفته بود که باید نظارت دقیقی بر تمام بودجه‌های اختصاص داده شده به کی‌یف انجام شود و او با افزایش بی رویه کمک‌ها مخالف است.

بدین ترتیب دومین روز سفر رئیس جمهور اوکراین به ایالات متحده هم به پایان رسید. کارشناسان یادآور شده‌اند که زلنسکی با سفر خود می‌خواهد ثابت کند "هر کاری که ممکن بوده برای دریافت کمک نظامی از آمریکا انجام داده است" به گفته آنها، زلنسکی برای درخواست افزایش تدارکات تسلیحات و افزایش بودجه به ایالات متحده رفت، اما امید زیادی برای موفقیت وجود ندارد و این سفر کمکی به حل بحران اوکراین نخواهد کرد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به ششصد و پنجاه و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

بایدن: آمریکا در حال از دست دادن توانایی کمک به اوکراین است

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته تاکید کرد که دولت ایالات متحده به ارائه کمک‌های نظامی لازم به اوکراین تا زمانی که امکان این کار را داشته باشد، ادامه خواهد داد.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با ولادیمیر زلنسکی در کاخ سفید گفت: «ایالات متحده تا زمانی که امکان آن را داشته باشد به ارسال تسلیحات به اوکراین ادامه خواهد داد، اما بدون تصویب کمک مضاعف، بودجه ایالات متحده به زودی تمام خواهد شد».

بایدن برای تاکید بر وخامت اوضاع گفت واشنگتن به سرعت در حال نزدیک شدن به از دست دادن توانایی خود برای ارائه کمک‌های بیشتر به کی‌یف است.

بایدن پیوستن اوکراین به ناتو را موضوع زمان خواند

جو بایدن، در کنفرانس مطبوعاتی شب گذشته در کاخ سفید گفت که اوکراین قطعاً به عضویت ناتو در می‌آید و این اتفاق فقط موضوع زمان است.

رئیس‌ جمهور آمریکا افزود: «ینده اوکراین در ناتو خواهد بود و در این مورد بحثی وجود ندارد. همه چیز فقط به زمان بستگی دارد، زمانی که همه متحدان توافق کنند و شرایط فراهم شود».

توضیح بلینکن درباره محتوای بسته جدید کمک نظامی ۲۰۰ میلیون دلاری به اوکراین

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز، چهارشنبه، در بیانیه مطبوعاتی که در وب سایت دولت منتشر شده، توضیح داد که بسته کمکی جدید ایالات متحده به اوکراین شامل مهمات برای سیستم‌های دفاع هوایی، سیستم‌های موشکی پرتاب چندگانه HIMARS و مهمات توپخانه خواهد بود.

وی افزود: قابلیت‌های موجود در بسته امروز شامل مهمات پدافند هوایی، اجزای سیستم پدافند هوایی، مهمات اضافی HIMARS و مهمات توپخانه (شامل گلوله‌های ۱۵۵ میلی‌متر و ۱۰۵ میلی‌متری) است.

علاوه بر این، به گفته وزیر امور خارجه، به کی‌یف مهمات ضدتانک، موشک، و همچنین موانع هسکو (HESCO) ارائه می‌شود که نمونه مدرن استحکامات گابیون (پر شده از شن) هستند که این امکان را می‌دهد تا از نیروها در برابر گلوله باران حفاظت بهتری شود.

بلینکن در عین حال هشدار داد: «اگر کنگره برای ارائه کمک‌های اضافی اقدامی نکند، این بسته یکی از آخرین بسته‌های کمک امنیتی خواهد بود که ما می‌توانیم به اوکراین ارائه کنیم».

او همچنین درخواست خود از کنگره آمریکا برای ادامه حمایت از کی‌یف در مناقشه با روسیه را تکرار کرد.

سفیر روسیه: سفر زلنسکی به ایالات متحده بی نتیجه بود

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن صبح امروز در پاسخ به سوال خبرنگاران، ابراز عقیده کرد که سفر ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به ایالات متحده برای کی‌یف بی نتیجه و بی‌اثر بود.

آنتونوف گفت: سفر زلنسکی خالی از فایده بود. نمی توان متقاعد کرد که اوکراین مهمتر از امنیت ایالات متحده است. همه از گدایی بی پایان کی‌یف خسته شده‌اند.

به گفته سفیر، نه تحریم‌های جدید ضد روسی و نه بسته کمکی دیگر به اوکراین نمی‌توانند وضعیت میدان نبرد را به طور قابل توجهی تغییر دهند. روسیه بدون توجه به هر اتفاقی، به دفاع از منافع خود ادامه خواهد داد. با این حال، مسیری که واشنگتن انتخاب کرده است، ایالات متحده را حتی بیشتر وارد درگیری اوکراین می‌کند.

آنتونوف تاکید کرد: "محصولات مرگبار با برچسب ساخت ایالات متحده آمریکا به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار تنها درگیری و رنج هزاران نفر را طولانی تر می‌کند." وی یادآور شد که فساد در اوکراین بیداد می‌کند، به این معنی که سلاح ‌های آمریکایی ممکن است در خارج از این کشور فروخته شوند و به زودی هر منطقه از جهان ممکن است با تجهیزات تهدید کننده زندگی ساخته شده در ایالات متحده مواجه شود.

عدم تمایل رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به عکس گرفتن با زلنسکی

خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز به این واقعیت اشاره کرد که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده، مایل به گرفتن عکس با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در جریان دیدار او با نمایندگان نشد و همچنین سعی داشت تا جای ممکن از زلنسکی دوری کند.

طبق مشاهدات وی، برخلاف دیگر اعضای کنگره، جانسون و زلنسکی با هم در خارج از جلسه دیده نشدند و عکسی از آنها گرفته نشد.

سناتور آمریکایی سخنان زلنسکی با نمایندگان کنگره را "زباله‌های قدیمی" نامید

اریک اشمیت، سناتور ایالت میسوری ابراز عقیده کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در دیدار با سناتورهای آمریکایی و رئیس مجلس نمایندگان حرف جدیدی برای زدن نداشت. نیویورک تایمز به نقل از او گفت: "این سخنان همان زباله‌های قدیمی است. در سخنان زلنسکی هیچ چیز جدیدی وجود ندارد.»

این سیاستمدار تاکید کرد که درباره وضعیت مرزهای اوکراین با زلنسکی بحث شده است، در حالی که رهبر آمریکا موضوع مهم مرز آمریکا با مکزیک که جمهوری خواهان بر آن اصرار دارند، را نادیده می گیرد. اشمیت افزود: ما با زلنسکی درباره اوکراین و مرزهای آن صحبت کردیم، اما جو بایدن مطلقاً در بحث درباره مرزهای ما نقشی ندارد... دموکرات ها علاقه‌ای به صحبت در مورد امنیت مرزهای کشور ندارند. و این بی تفاوتی باعث انزجار می‌شود.

وزیر دفاع اوکراین: استعفای زالوژنی فرمانده کل نیروهای مسلح در دستور کار نیست

به گزارش یک شبکه تلویزیونی اوکراینی، رستم عمروف، وزیر دفاع این کشور شب گذشته اعلام کرد که در حال حاضر وزارت دفاع مسئله برکناری والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح را مطرح نکرده و نمی‌کند.

به گفته وی، استعفای سرگئی نایف، فرمانده نیروهای مشترک ارتش نیز مطرح نیست. عمروف تأکید کرد که همیشه با ژنرال زالوژنی مشورت می‌کند که آیا سؤالاتی در مورد افراد خاصی وجود دارد که می‌توانند به این یا آن سمت منصوب شوند.

طبق این اطلاعات، عمروف روز گذشته به همراه زالوژنی از برخی مواضع نیروهای مسلح اوکراین در مناطق شرقی بازدید کردند و درباره ساخت استحکامات دفاعی مناسب با یکدیگر گفتگو کنند. الکساندر سیرسکی، فرمانده نیروی زمینی ارتش اوکراین نیز به دو مقام نظامی گزارش مفصلی از وضعیت در این جهت گیری داد. به گفته وی، فرماندهان در حال تهیه یک برنامه عملیاتی و ارزیابی تهدیدات هستند.

چند روز پیش ژنرال ولادیمار اسکشیپچاک، فرمانده سابق نیروی زمینی لهستان، در اظهاراتی علنی از ولادیمیر زلنسکی درخواست کرد تا به دلیل اختلافاتی که بین او و مقامات نظامی اوکراینی ایجاد کرده، از سمت خود استعفا دهد. به گفته وی، اقدامات رهبر اوکراین و "آشفتگی‌هایی" که در کی‌یف جریان دارد نه تنها به نفع اوکراین نیست، بلکه باعث نگرانی متحدان خارجی این کشور شده است.

در اوایل ماه دسامبر مشخص شد که میزان اعتماد مردم اوکراین به فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، والری زالوژنی، بیشتر از زلنسکی شده است. ۸۲ درصد از افراد شرکت کننده در نظرسنجی به فرمانده کل اعتماد دارند، در حالی که ۷۲ درصد به زلنسکی اعتماد دارند.

نظربایف: جهان بیش از هر زمان دیگری به یک فاجعه هسته‌ای نزدیک شده است

نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور سابق قزاقستان روز سه شنبه در هفتمین نشست "باشگاه آستانه" هشدار داد که جهان بیش از هر زمان دیگری به فاجعه هسته‌ای نزدیک شده است.

وی گفت: «چنین پسرفتی به‌ویژه من را نگران می‌کند، زیرا کشور ما سهم بزرگی در امر خلع سلاح هسته‌ای داشته است. و بدون اراده سیاسی در سطح جهانی، دستیابی به پیشرفت ملموس در این زمینه تقریباً غیرممکن خواهد بود.»

نظربایف ادامه داد: «به همین دلیل من در نوامبر سال ۲۰۱۹، در پنجمین نشست باشگاه آستانه، پیشنهاد ایجاد یک اتحاد از رهبران جهانی برای امنیت هسته‌ای و جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای را دادم.»

به گفته رئیس جمهور سابق قزاقستان، دلایل اصلی شکل‌گیری یک واقعیت ژئوپلیتیکی جدید، رشد رویارویی قدرتها در روابط بین‌الملل، چند بحرانی در معماری اقتصادی جهان در پس‌زمینه تحریم‌ها، تغییرات آب و هوایی و وخامت همکاری‌ها برای کاهش تهدید هسته‌ای است. وی تاکید کرد: به طور کلی، من معتقدم که اگر بخواهیم از یک درگیری جهانی جلوگیری کنیم، در سیاست جهانی هیچ جایگزینی برای گفت‌وگو وجود ندارد.

پیش از این، تولسی گابارد، نامزد سابق ریاست جمهوری آمریکا نیز گفت که اقدامات جو بایدن در اوکراین، مردم آمریکا و کل جهان را به سمت شروع یک جنگ هسته‌ای سوق داده است.

مجارستان شرط رفع محاصره برای کمک به اوکراین را اعلام کرد

آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته، سه شنبه به نقل از بالاژ اوربان، مشاور نخست وزیر مجارستان در مسائل سیاسی گزارش داد که مقامات بوداپست آمادگی دارند تا وتوی خود در موضوع تامین بودجه کلان برای اوکراین را در ازای دریافت وجوهی که اتحادیه اروپا به بهانه عقب نشینی از دموکراسی از مجارستان دریغ کرده است، لغو کنند.

بوداپست تصویب بسته چهار ساله افزایش بودجه بلندمدت اتحادیه اروپا برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۷ را به تعویق انداخته است.

مشاور نخست وزیر مجارستان در عین حال گفت که پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا همچنان یک "خط قرمز" برای بوداپست باقی مانده است.

اتحادیه اروپا باز هم درباره جزئیات بسته دوازدهم تحریم های ضد روسیه به توافق نرسید

خبرگزاری نووستی به نقل از یک منبع خبری خود در بروکسل گزارش داد که نمایندگان دائم کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست روز گذشته خود بار دیگر نتوانستند بر سر دوازدهمین بسته تحریمی علیه روسیه به توافق برسند.

پیشتر، نخست وزیر بلژیک، الکساندر دی کرو، گفته بود که کشورهای اتحادیه اروپا دوازدهمین بسته تحریمی ضد روسیه را آماده کرده‌اند که به گفته وی شامل ممنوعیت واردات الماس از روسیه است. وی افزود: کار بر روی گنجاندن الماس روسیه در محدودیت های تحریمی برای چندین ماه در اتحادیه اروپا انجام شد و پس از آن امکان ایجاد یک توافق کلی فراهم شد.

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی نیز فاش کرد که در اتحادیه اروپا موضوع غیر قابل اجرا بودن تحریم‌های ضد روسی تابو محسوب می شود. وی افزود: اگر فردی در کشورهای اروپایی بخواهد این موضوع را مطرح کند یا به ناکارآمدی تحریم ها اشاره کند، بلافاصله به نادرستی سیاست متهم می‌شود.

همزمان خبرگزاری رویترز اذعان کرد که موفقیت روسیه در غلبه بر محدودیت‌های غربی و دور زدن آن، اقتصاد این کشور را با وجود کمبود نیروی کار، تورم و نرخ بهره بالا تحریک کرده است. طبق این گزارش، اقتصاد صادرات محور روسیه به ارزش ۲.۲ تریلیون دلار، با وجود تلاش های مخالفان عملیات ویژه برای مجازات و منزوی کردن روسیه، بهتر از آنچه غرب و حتی مسکو انتظار داشتند، از موج تحریم ها جان سالم به در برد.

آمریکا و کانادا تحریم‌های خود علیه روسیه را گسترش دادند

آمریکا و کانادا روز سه شنبه فهرست تحریم‌های ضد روسیه خود را گسترش دادند. این مسئله به ترتیب در پورتال وزارت خزانه داری آمریکا و وب سایت دولت کانادا گزارش شده است.

بدین ترتیب، ۳۰ شهروند روسیه تحت تحریم های کانادا قرار گرفتند. به نوبه خود، ۲۳ فرد از روسیه، چین، پاکستان، جمهوری کره و ترکیه به فهرست تحریم‌ های آمریکا اضافه شدند.

علاوه بر این، بیش از ۲۰۰ شرکت از روسیه، چین، ترکیه، امارات متحده عربی، بریتانیا و مالدیو تحت محدودیت‌های آمریکا قرار گرفتند؛ حوزه‌های فعالیت آنها بر بخش‌های صنعتی، مالی، معدنی و توسعه و همچنین رسانه‌ها تأثیر می‌گذارد.

در اوایل ماه دسامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که، علی‌رغم سیاست‌های انزواگرایانه غرب، بانک‌های روسیه باثبات و پایدار عمل می‌کنند.

آمریکا امکان تأمین مالی اوکراین را تنها برای چند هفته دارد

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید روز گذشته هشدار داد که ایالات متحده بودجه لازم برای حمایت از اوکراین را فقط برای «چند هفته» دارد. کربی گفت: «ما هر کاری از دستمان برمی‌آید برای ادامه حمایت از اوکراین در صورت کمبود پول انجام می‌دهیم، اما بدون آن کار چندانی نمی‌توانیم انجام دهیم».

به گفته وی، ایالات متحده قصد دارد بسته جدید کمک نظامی به کی‌یف را در آینده نزدیک و احتمالاً بسته دیگری را تا پایان سال جاری اعلام کند. کربی افزود: ولی این همه چیز است. ظرف ما خالی شده، مگر اینکه بودجه اضافی برای اوکراین دریافت کنیم.

قصد لهستان برای بسیج کل غرب برای کمک به اوکراین

دونالد توسک، نخست وزیر جدید لهستان، روز سه شنبه اعلام کرد که این کشور خواستار بسیج کامل غرب برای ارائه کمک به اوکراین است.

وی تاکید کرد که ورشو قصد دارد در اروپا جایگاه رهبری خود را به دست آورده و به بخش قوی از ناتو تبدیل شود. توسک افزود: ما با صدای بلند و قاطعانه خواستار بسیج کامل جهان آزاد، جهان غرب، برای کمک به اوکراین در این درگیری نظامی خواهیم بود.

به گفته وی، لهستان قصد دارد به متحد وفاداری برای ایالات متحده تبدیل شود. در عین حال، توسک تاکید کرد که رهبری کشور با هیچ تغییری در معاهدات اتحادیه اروپا در صورتی که لهستان را در وضعیت نامساعدی قرار دهد موافقت نخواهد کرد.

زاخارووا: طرح‌ آمریکا برای مذاکره روسیه و اوکراین بر سر شرایط کی‌یف بی معناست

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که قصد دولت آمریکا برای دستیابی به مذاکرات روسیه و اوکراین بر سر شرایط کی‌یف در سال ۲۰۲۴ ،یک پیشنهاد مزخرف دیگر است. وی بدین ترتیب به پیشنهاد مربوطه از طرف جاناتان فاینر، معاون اول مشاور رئیس جمهور ایالات متحده در امور امنیت ملی، واکنش نشان داد.

زاخارووا گفت: «من این پیشنهاد را یک مزخرف دیگر ارزیابی می‌کنم. شاید فاینر به سادگی آنچه را که قبلاً به معنای واقعی کلمه گفته بود فراموش کرده بود: اینکه لازم است "جنگ را تا پایان پیروزمندانه اوکراین پیش خواهیم برد" و به قول ما "تا آخرین فرد اوکراینی"، زیرا این دقیقاً همان چیزی است که ایالات متحده وضعیت اوکراین را به آن تبدیل کرد.»

زاخارووا: کمک نظامی آمریکا به اوکراین به طرحی برای برداشت پول تبدیل شد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست خبری خود همچنین به خبرنگاران گفت که کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین به یک طرح جنایتکارانه برای خارج کردن پول تبدیل شده است، اما نمی تواند به طور نامحدود عمل کند.

ماریا زاخارووا گفت: در مجموع، از آغاز عملیات نظامی، مجموع بودجه برای کی‌یف از واشنگتن به حدود ۱۱۳ میلیارد دلار رسیده است. نیمی از این بودجه صرف نیازهای نظامی و بقیه برای حمایت از دولت و اقتصاد اوکراین شده، اما این فقط آن چیزی است که در واشنگتن رسماً اعلام شده است. در واقع، همانطور که تمام دنیا می‌دانند، این یک طرح جنایتکارانه واقعی برای برداشت پول است. ولی حتی با توجه به اینکه این مسئله عملاً توسط دولت بایدن قانونی شده، نمی تواند به طور نامحدود ادامه یابد.»

زاخارووا تاکید کرد که "زلنسکی دوباره با دست دراز شده به واشنگتن رفته است " تا از کاخ سفید بخواهد دوباره به کی‌یف پول اختصاص دهد. وی همچنین به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا اشاره کرد که حدود ۹۰ درصد کمک نظامی و مالی به کی‌یف در ایالات متحده باقی مانده و در داخل مصرف می‌شود.

وی تاکید کرد که اظهارات دیپلمات آمریکایی نه تنها گمراه کننده است، بلکه تأیید می ‌کند که برای واشنگتن "اوکراین فرصتی است تا جیب خود را پر کند".

441/ب

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها