۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۵
شرکت IBM از پردازنده‌های کوانتومی جدیدش رونمایی کرد
بازدید:۱۵۰۷
صد آنلاین | شرکت IBM سرانجام پردازنده کوانتومی ۱۰۰۰+ کیوبیتی خود را در کنار یک پردازنده کوانتومی دیگر در مقیاس کاربردی معرفی کرد، پردازنده هایی که تصحیح خطا را در آن بهبود بخشیده است و راه را برای استفاده از این پردازنده ها در زندگی واقعی هموار می کند
کد خبر : ۵۸۲۷۷

شرکت آی بی ام (IBM) از پردازنده کوانتومی ۱۰۰۰+ کیوبیتی مورد انتظار خود موسوم به کوندور (Condor) در کنار یک پردازنده در مقیاس کاربردی به نام IBM Quantum Heron در نشست Quantum Summit در نیویورک رونمایی کرد.

 

این شرکت در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام‌کرد که پردازنده Heron اولین مجموعه از پردازنده های کوانتومی در مقیاس کاربردی است که ساخت آن برای IBM چهار سال طول کشیده است.

 

رایانه های کوانتومی که مرز جدید محاسبات در نظر گرفته میشوند، شرکت هاي بزرگ و کوچک را در مسابقه ای برای ساختن سکویی که همه می خواهند برای حل مسایل پیچیده در پزشکی، فیزیک، ریاضیات و بسیاری موارد دیگر استفاده کنند، وارد کرده اند.

 

حتی سریع ترین ابررایانه های امروزی سالها از پتانسیل رایانه های کوانتومی عقب تر هستند. قابلیت های رایانه های کوانتومی نیز با افزودن بیت های کوانتومی یا کیوبیت ها در پردازنده های آن ها بهبود می یابد. بنابراین یک پردازنده ۱۰۰۰+ کیوبیتی یک اتفاق بزرگ است.

 

حتی اگر یک استارتاپ توانسته باشد IBM را در این نقطه عطف شکست دهد، معرفی پردازنده دوم IBM هنوز چیزهای زیادی برای گفتن دارد و قابل توجه است.

 

رایانه کوانتومی جدید آی بی ام

شرکت IBM همچنین از راه اندازی یک رایانه کوانتومی ماژولار موسوم به Quantum System Two خبر داد. این سیستم که در نیویورک واقع شده، قبلاً عملیات خود را آغاز کرده است و برای شروع با سه پردازنده Heron کار می کند.

 

پرازنده Heron تنها ۱۳۳ کیوبیت دارد که یک پیشرفت جزئی را نسبت به پردازنده کوانتومی ۱۲۷ کیوبیتی Eagle نشان می دهد، پردازنده ای که اوایل امسال رونمایی شد. با این حال IBM تأیید کرده است که پردازنده های Heron را بلافاصله از طریق فضای ابری در دسترس کاربران قرار می دهد.

 

مهم تر از آن، IBM در Heron در مقایسه با Eagle نرخ خطا را به میزان پنج برابر بهبود بخشیده است که آن را برای برنامه های کاربردی مناسبتر می کند. این با رویکرد IBM برای داشتن کیوبیت های تصحیح خطا تا پایان دهه جاری مطابقت دارد.

 

نزدیک شدن به واقعیت کوانتومی

به گفته IBM، ما در حال حاضر در دوره دوم محاسبات کوانتومی هستیم، جایی که تلاش برای کاهش خطاها و توسعه برنامه های کاربردی اثبات مفهوم ضروری است. این شرکت تصمیم دارد هشت مرکز محاسباتی کوانتومی راه اندازی کند تا پژوهشگران از طریق آن ها به Quantum System Two دسترسی پیدا کنند.

 

به گفته IBM در دوره سوم رایانش کوانتومی، رایانه های کوانتومی تصحیح خطا را ارائه می کنند و می توانند مقیاس را افزایش دهند. این شرکت نیز نقشه راه خود را همراه با نام ها و ویژگی های پردازنده های متوالی به اشتراک گذاشته است که ما را به سوی این واقعیت کوانتومی می برد.

 

شرکت IBM همچنین قصد دارد توسعه محاسبات کوانتومی را برای تعداد زیادی از کاربران در دسترس قرار دهد و در حال توسعه Qiskit است که یک پشتیبان نرم‌افزاری است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برای برنامه های مختلف کد ایجاد کنند.

 

در بیانیه مطبوعاتی IBM آمده است که الگوهای Qiskit به کاربران اجازه می دهد تا گردش های کاری را در محیط های محاسباتی کلاسیک و کوانتومی توسعه، مستقر و اجرا کنند.

 

برای کسانی که نگران خطرات ناشی از استفاده از محاسبات کوانتومی به راحتی در دسترس هستند، خبرهای خوبی وجود دارد. جی گامبتا دانشمند ارشد تیم رایانه کوانتومی IBM تایید کرده است که این گام های بزرگ در این زمینه همچنان منجر به سناریویی می شود که در آن ما قادر خواهیم بود الگوریتم های ساده تری را روی سیستم های کوانتومی اجرا کنیم.

 

در حال حاضر، رمزگذاری هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، دور از دسترس هستند، حتی اگر پیچیدگی مشکلاتی که آنها قادر به حل آن ها هستند، بسیار بیشتر از آن چیزی باشد که رایانه های امروزی میتوانند به دست آورند.

 

در نقشه راه IBM پردازنده هایی با نام های فلامینگو (Flamingo)، کراسبیل (Crossbill) و کوکابورا (Kookaburra) وجود دارد که پس از بهبود، میتوان آنها را برای ساخت ظرفیت ۱۰۰۰+ کیوبیتی پردازنده Condor با هم متحد کرد.

 

با این کار، IBM به زودی برخی نقاط عطف را برای توسعه سیستم های محاسباتی کوانتومی خود به دست می آورد و با توجه به سوابق آن به نظر میرسد این شرکت رایانش کوانتومی را در دهه آینده به واقعیت تبدیل خواهد کرد

369852

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها