بیماری های قلبی عروقی که یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان است، سالانه ۱۷.۹ میلیون نفر را به کام مرگ می کشد. از هر پنج مورد از این مرگ ها بیش از چهار مورد به دلیل حملات قلبی و سکته است و یک سوم این مرگ ها در افراد زیر ۷۰ سال اتفاق می افتد.
اکنون در پیشرفتی که میتواند به افراد در معرض خطر کمک کند، یک فناوری هوش مصنوعی ایجاد شده است که می تواند به آینده خیره شود و خطر حملات قلبی مرگبار را از ۱۰ سال قبل پیش بینی کند.
پژوهشگران در یک بیانیه مطبوعاتی توضیح دادند که این ابزار هوش مصنوعی می تواند خطر حملات قلبی و همچنین اطلاعاتی در مورد تنگی عروق و سایر عوامل خطر بالینی را نشان دهد.
خلاء در تشخیص
در بسیاری از مواقع اتفاقی که می افتد این است که بیمار به مطب پزشک مراجعه و از درد قفسه سینه شکایت می کند. پزشک، بیمار را وادار می کند که تحت سی تی اسکن (Computed tomography) قلب قرار گیرد، آزمایشی که برای تشخیص هرگونه تنگی یا انسداد احتمالی در شریان های کرونری انجام می شود.
نکته مهم این است که در حدود سه چهارم این موارد، هیچ نشانه آشکاری از باریک شدن قابل توجه عروق وجود ندارد. بنابراین بیماران اغلب چراغ سبز دریافت می کنند و به خانه فرستاده می شوند.
پژوهشگران اکنون دریافته اند که هوش مصنوعی یک راه گریز در کاهش خطرات هرگونه حمله قلبی در آینده است.
آن ها تصمیم گرفتند مطالعه ای را انجام دهند و داده های بیش از ۴۰ هزار نفر را که سی تی اسکن معمول قلب را در هشت بیمارستان در بریتانیا انجام داده بودند، بررسی کردند. سپس به طور متوسط حدود ۲.۷ سال این شرکت کنندگان را ردیابی کردند.
در نهایت با کمال تعجب دریافتند که در حالی که افراد با تنگی قابل توجه در عروق کرونری خود بیشتر با حوادث قلبی جدی یا مرگ مواجه می شوند ، دو برابر تعداد بیمارانی که هیچ تنگی قابل توجهی نداشتند حملات قلبی و مرگ های مرتبط با قلب را تجربه کرده اند.
پروفسور نیلِش سمانی، مدیر پزشکی بنیاد قلب بریتانیا گفت:سالانه افراد زیادی به دلیل حملات قلبی جان خود را از دست می دهند. استفاده ما از پتانسیل هوش مصنوعی برای هدایت درمان بیمار و همچنین اطمینان از تجهیز بنیاد قلب بریتانیا برای پشتیبانی از استفاده از آن بسیار حیاتی است. ما امیدواریم که این فناوری در نهایت در سراسر بریتانیا گسترش یابد و به نجات جان هزاران نفر در سال کمک کند که در غیر این صورت ممکن است درمان نشوند.
آموزش هوش مصنوعی بر روی داده های بیماران
اینجاست که نقش هوش مصنوعی مشخص می شود. این تیم از ابزار هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) جدیدی استفاده کرد که تغییرات چربی اطراف شریان های ملتهب و سایر عوامل بالینی را تجزیه و تحلیل می کرد که نشانه های آشکار حمله قلبی را تشکیل می دهند.
پس از انجام آزمایش های اضافی بر روی ۳۳۹۳ بیمار در طول تقریباً هشت سال، ابزار هوش مصنوعی قادر به پیش بینی مستقل و دقیق خطر حوادث قلبی است. این امتیازات ایجاد شده توسط هوش مصنوعی سپس برای ۷۴۴ بیمار به پزشکان معرفی شد و این اولین بار در جهان بود.
آن ها دریافتند که در ۴۵ درصد موارد، پزشکان برنامه های درمانی را بر اساس بینش هوش مصنوعی تغییر می دهند. این نشان می دهد که ابزار هوش مصنوعی می تواند در هدایت و بهبود نحوه درمان بیماران مبتلا به درد قفسه سینه بسیار مهم باشد و امکان شناسایی زودهنگام و اقدامات پیشگیرانه را برای افرادی که در معرض بالاترین خطر هستند، فراهم کند.
چارالومبوس آنتونیداس استاد دانشگاه آکسفورد می گوید:ما امیدواریم که این ابزار هوش مصنوعی به زودی در سراسر بریتانیا پیاده سازی شود و به جلوگیری از هزاران مرگ و میر ناشی از حملات قلبی هر ساله در بریتانیا کمک کند.
این پژوهش توسط بنیاد قلب بریتانیا تامین مالی شده و توسط پژوهشگران دانشگاه آکسفورد انجام شده است
258741