به گزارش صد آنلاین ، هر وقت گراتن یا راتاتوی بادمجان را از رستوران سفارش میدهیم، هر لقمه اش طعم بی نظیری دارد. اما هر گاه که از فروشگاه بادمجان را میخریم، پوست آن به نظر ضخیم و غیرقابل خوردن میآید. اگر چه برخی ترجیح میدهند که بادمجان را پوست بگیرند، اما اگر طرز تهیه آن را بلد باشید میتوانید بادمجان را با پوست هم مصرف کنید و از مواد مغذی آن بهره ببرید.
کسانی که عاشق سبزیجات هستند معمولا چه کار میکنند؟ آیا قبل از سرخ کردن بادمجان باید پوست آن را بگیریم یا با انجام راهکارهایی میتوانیم تلخی یا سفتی پوست بادمجان را از بین ببریم؟
میتوان پوست بادمجان را خورد؟
بله پوست بادمجان خوردنی است و غنی از این آنتی اکسیدان به نام ناسونین است که جاذب رادیکالهای آزاد است و از چربیها در غشای سلولی مغز محافظت میکند. غشای سلولی از لیپیدها تشکیل شده که مسئول حفاظت سلول از آسیب رادیکالهای آزاد هستند و دستورات را از مولکولهای پیام رسان دریافت و به سلول میگویند.
حال این سوال پیش میآید که اگرچه بادمجان طعم خوب و ملایمی دارد و برای پختن، کباب کردن و یا سرخ کردن بسیار مناسب است، اما پوست ضخیم و تلخی دارد که باعث میشود مردم ترجیح دهند پوست بادمجان را بگیرند.
اما گاهی پوست سبزیجات مغذیترین قسمت آن است. بر اساس مطالعات انجام شده، میوه و سبزیجات بخش مغذی یک رژیم غذایی هستند و نگه داشتن پوست آن ها، فیبر زیادی را حفظ میکند تا آن جا که میتوانید؛ باید میوه و سبزیجات را با پوست بخورید تا فواید بیشتری دریافت کنید.
گاهی پوست میوه و سبزیجات ارتباطی با طعم آنها ندارند، اما افراد برای از بین بردن آلودگیها پوست آنها را میکنند، اما این کار ضرورتی ندارد. درست است که پوست سبزیجات حاوی آلودگی، باکتری و بقایای آفت کش هاست، اما با شستشوی آنها با آب و ضد عفونی کننده ها، میتوانید آنها را بدون پوست کندن، بخورید.
حتما سعی کنید در هنگام شستشو روی آنها دست بکشید، میتوانید از سرکه و یا ضدعفونی کنندههای تجاری نیز استفاده کنید. گاهی آب نیز به تنهایی برای پاک کردن این آلودگیها کافیست و سپس شما میتوانید از فیبر موجود در پوست میوه و سبزیجات بهره ببرید.
پوست بادمجان خواص
بهترین زمان مصرف پوست بادمجان
اگر میخواهید بادمجان را با پوست مصرف کنید، زمانی که بادمجان تازه و پوست آن شاداب و جوان است، این کار را انجام دهید و از بادمجانهای پیرتر و درشت که رنگشان تیرهتر و تلخی بیشتری دارند، استفاده نکنید.
ارزش غذایی بادمجان و پوست آن
بادمجان حاوی ریزمغذی فراوان و کالری اندکی است. یک فنجان بادمجان دارای:
پتاسیم ۱۸۸ میلی گرم
کلسیم ۷ میلی گرم
منیزیم ۱۱ میلی گرم
فولات ۱۸ میلی گرم
فیبر دو و نیم گرم فیبر غذایی
در صورت استفاده از پوست بادمجان فیبر بیشتری به بدنتان خواهید رساند.
فواید پوست بادمجان
فواید و خواص بی نظیر پوست بادمجان
بادمجان و پوست آن دارای خواص فراوانی کالری و کربوهیدرات اندک و فیبر فراوان است.
پوست بادمجان سرشار از ویتامینهایی مانند ویتامین K و ویتامین C و پتاسیم، آهن، فولات میباشد، اما باید زمان مصرف آن به روش پخت و پز بادمجان دقت نمود.
پوست بادمجان یک منبع فیتوکمیکال به نام آنتوسیانین است که از ابتلا به بیماریهای سرطان، التهاب و بیماریهای عصبی جلوگیری میکند.
به این نکته توجه داشته باشید که پوست ضخیم بادمجان هم قابل خوردن است به شرط آنکه درست پخته شود، اما برگهای بادمجان سمی است و هرگز نباید خورده شوند.
بادمجان از جمله سبزیجاتی است که نباید خام مصرف شود که اگر به صورت خام خورده شود، میتواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شود.
خواص پوست بادمجان
نکاتی برای انتخاب بادمجان مناسب با نگاه به پوست آن
بادمجانهای با پوست روشنتر را انتخاب کنید. بادمجانهای جوانتر و کوچکتر پوست نازکی دارند و برای خوردن مناسب ترند، اما بادمجانهای بزرگتر، بهتر است بدون پوست مصرف شوند. بسیاری از بادمجانهایی که فروخته میشوند، کاملا رسیده هستند و اگر در زمان مناسب چیده شوند، تلخی کم تری دارند و قابل خوردن هستند.
برای بادمجان کبابی، بهتر است بادمجانهای کوچکتر را انتخاب کنید. یکی از راههای از بین بردن تلخی بادمجان، خیساندن آن در آب نمک به مدت ۱۵ دقیقه میباشد.