آخرین اخبار
۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۰
دانه این گیاه سرشار از اسید لینولئیک آلفا و اسید استئاریدونیک است
بازدید:۳۴۰
صد آنلاین| در متون طب سنتی برای سیاه دانه خواص مقوی و منحصر به فردی ذکر شده است. بسیاری از حکما و اطبای طب سنتی ایران، هند و چین از سیاه دانه، روغن و عصاره آن به صورت موضعی و خوراکی برای درمان بسیاری از بیماری ها و اختلال های جسمی استفاده می کنند.
کد خبر : ۵۱۶۶۸

به گزارش صد آنلاین، سیاه‌دانه از میوه‌ی گیاه گل‌داری با نام علمی آن Nigella sativa  از راسته‌ی گل‌های ساعت (Ranunculales) و تیره‌ی آلالگان (Ranunculaceae) به دست می‌آید.

 


دانه این گیاه حاوی چربی، ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین شامل هشت اسید آمینه ضروری  و کربوهیدرات ها شامل مونوساکاریدها به شکل گلوکز، زیلوز، آرابینوز و رامنوز است.  دانه گیاه منبع غنی اسیدهای چرب ضروری و غیر اشباع است. اصلی ترین اسید چرب غیر اشباع اسیدلینولئیک و اسیداولیئک است .

ترکیبات دیگری مانند فسفو لیپیدها، کاروتن، کلسیم، آهن و پتاسیم نیز در دانه ها وجود دارد. 30 درصد وزن سیاه دانه روغن دانه گیاه است که اصلی ترین ترکیب آن را تشکیل می دهد . روغن سیاه دانه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی باعث رفع علایم در رینیت آلرژیک، آسم و اگزمای می شود. برای پاسخ ایمنی مناسب لازم است که پاتوژن ها و آنتی ژن های خاص شناخته شوند، که در این روند ماکروفاژها، گرانولوسیت، سلول های کشنده طبیعی (NK) و سلول های T و B دخیل اند .

دانه این گیاه سرشار از اسید لینولئیک آلفا، اسید استئاریدونیک و دیگر موادی است که باعث تقویت پاسخ ایمنی خصوصاً در سلول های T می شود. ترکیبات سیاه دانه باعث عدم کاهش عملکرد سلول­های Tبا ا فزایش عمر آنها می شود.  روغن سیاه دانه باعث بهبود ،پاسخ ایمنی سلولی است.

طی بررسی انجام شده نشان داده شد که تیموکینون و نیجلون، تأثیر زیادی بر مهار آزادسازی هیستامین داشته و خاصیت آنتی هیستامینی تیموکینون و دی تیموکینون را تأیید می کند و همچنین مشخص شد که سیاهدانه خواص ایمنی زایی سلول های انسانی را افزایش می دهد و اثر محرک بر سیستم ایمنی دارد به این صورت که روغن سیاهدانه فعالیت فاگوسیتی ماکروفاژها را تحریک می کند که باعث کاهش علائم بیماری های آلرژیکی چون رینیت، آسم، برونشیت و اگزما می شود.

2564/ب

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها