آخرین اخبار
۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۰
اگر از مشکل نفخ شکم رنج می برید بخوانید
بازدید:۶۳۲۵
صدآنلاین | اگر از مشکل نفخ شکم رنج می برید، به جای مصرف داروهای شیمیایی می توانید با بهترین و موثرترین دمنوش های گیاهی نفخ معده را از بین ببرید.
کد خبر : ۴۸۰۴

به گزارش صدآنلاین ، نفخ شکم و گرفتگی معده یکی از بدترین مشکلاتی است که می تواند در هر زمانی رخ دهد. این مشکل آزار دهنده را می توان با برخی از دمنوش ها کنترل و حتی درمان کرد.
 
اگر چه ممکن است به نظر برسد که یک فنجان آب داغ و طعم گیاهی آن در نفخ معده موثر نیست و تنها می تواند معده شما را پر کند .
 
دمنوش ضد نفخ زنجبیل
زنجبیل یکی از بهترین مواد غذایی برای حالت تهوع است که براساس تحقیقات، مصرف ریزوم آن باعث کاهش علائم سوء هاضمه از جمله نفخ شکم می شود.
 
*هنگام تهیه دمنوش زنجبیل، بهتر است از زنجبیل تازه استفاده کنید تا از خواص ضدالتهاب آن بهره مند شوید.
 
مواد لازم:
تکه ای از زنجبیل تازه و خام
2 فنجان آب
یک قاشق غذاخوری عسل
نصف یک عدد لیمو
 
طرز تهیه:
پوست زنجبیل را با پوست کن بگیرید و سپس آن را به صورت ورقه های نازکی برش دهید (اگر می خواهید دمنوشی قوی داشته باشید زنجبیل را رنده کنید). سپس آب را در قوری به جوش آورید و تکه های زنجبیل و لیمو را به آن اضافه کنید، قوری را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه کمی خنک شود و در نهایت با عسل شیرین کرده و میل کنید.
 
چای ترش
آلدوسترون توسط غده فوق کلیوی تولید می شود و هورمونی است که سطح سدیم و پتاسیم را در بدن تنظیم می کند. مقدار زیاد آلدوسترون باعث می شود کلیه ها آب و سدیم را در خود نگه دارند که به نوبه خود منجر به نفخ می شود.
 
در یک مطالعه علمی ثابت شده است که عصاره گیاه چای ترش به تنظیم این هورمون کمک می کند و علائم فشار خون را کاهش خواهد داد. بعلاوه این که این گیاه خاصیت ادرارآوری دارد.
 
مواد لازم:
2 فنجان گل چای ترش خشک شده
8 فنجان آب
سه چهارم فنجان شکر
تکه هایی از لیمو برای تزیین
 
طرز تهیه:
آب و شکر را در ظرفی مخلوط کنید و سپس روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید و شکر حل شود، سپس از روی حرارت برداشته و گل های چای ترش را به آن اضافه کنید، درب ظرف را گذاشته و به مدت 20 دقیقه صبر کنید و سپس از صافی رد کرده و در فنجانی بریزید، در نهایت با یک برش لیمو تزیین کرده و میل کنید.
 
دمنوش بادرنجبویه
بادرنجبویه گیاهی از خانواده نعناع می باشد و خاصیت تسکین دهندگی دارد یعنی به تسکین گاز،نفخ و سوهاضمه کمک می کند. در حقیقت، در یک مطالعه آزمایشی که در سال 2006 انجام شد، نشان داد که یک داروی گیاهی حاوی بادرنجبویه و چندین گیاه دیگر در کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر موثر می باشد.
 
*همچنین دمنوش بادرنجبویه به عنوان خواب آور و تسکین اضطراب نیز مصرف می شود.
 
مواد لازم:
یک دوم فنجان برگ های بادرنجبویه
2 فنجان آب
عسل و شکر به منظور طعم دهی
 
طرز تهیه:
آب را در یک قوری بجوشانید، برگ های بادرنجبویه را خرد کنید و درون قوری بریزید و درب آن را ببندید، به مدت 10 دقیقه صبر کنید، در صورت لزوم دمنوش را از صافی رد کرده و در صورت تمایل آن را شیرین کنید.
 
دمنوش بابونه
دمنوش بابونه به بهبود خواب کمک می کند اما این دلیل نمی شود تا هر شب قبل از خواب آن را میل کنید! گل های خشک بابونه حاوی تریپنوئیدها و فلاونوئید هامی باشد که خاصیت ضدالتهابی را به این گیاه بخشیده است. گل بابونه سلامت دستگاه گوارش را تقویت کرده و به طور سنتی برای درمان اختلالات دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد.
 
مواد لازم:
4 قاشق چای خوری گل بابونه خشک شده
4 فنجان آب
عسل یا شکر برای طعم دهی
 
طرز تهیه:
ابتدا در یک قوری آب را به جوش آورید، سپس گل های بابونه را به آن اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه صبر کنید و در نهایت مخلوط را از صافی رد کرده و برای شیرین شدن می توانید از عسل یا شکر استفاده کنید.
 
دمنوش رازیانه
آنتی اکسیدان های موجود در رازیانه به آن خاصیت دارویی داده و موجب خوش طعمی اش شده است. نفخ و گرفتگی با روغن گیاهی رازیانه مطابقت ندارد و باید از دانه آن دمنوشی خوش طعم و خوش مزه تهیه کنید.
 
مواد لازم:
یک قاشق چای خوری دانه های رازیانه
یک فنجان آب
عسل یا شکر به منظور طعم دهی
 
طرز تهیه:
ابتدا با استفاده از هاون یا گوشت کوب دانه های رازیانه را له کنید تا روغن آن استخراج شود و سپس دانه های له شده را با آب در یک قوری بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت 10 دقیقه بجوشد و فراموش نکنید که درب قوری را ببندید و در نهایت از صافی رد کرده و در فنجانی ریخته و با عسل یا شکر آن را شیرین کرده و میل کنید.
 
دمنوش نعناع فلفلی
نعناع فلفلی دارای خاصیت تسکین دهندگی می باشد و گرفتگی و التهاب معده را کاهش می دهد. روغن منتول در نعناع به رفع نفخ شکم کمک کرده و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
 
مواد لازم:
یک مشت برگ نعناع فلفلی شسته شده
یک فنجان آب
عسل یا شکر به منظور طعم دهی
 
طرز تهیه:
ابتد آب را بجوشانید، سپس برگ های نعناع را به آن اضافه کرده و از روی حرارت بردارید، به مدت 5 دقیقه صبر کرده و از صافی رد کنید و در صورت تمایل از برشی لیمو ، عسل یا شکر استفاده کرده و میل کنید.
 
دمنوش قاصدک
در حالی که عموما قاصدک به عنوان علف هرز در همه جا رشد می کند اما این گیاه کوچک مزایای سلامتی بسیاری دارد و خوراکی می باشد. گل قاصدک - از گل آن گرفته تا ریشه اش - دارای ترکیبات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است که سلامت کبد و کاهش کلسترول را به همراه دارد. دمنوش قاصدک ادرارآور بوده و علاوه بر افزایش ادرار موجب کاهش علائم احتباس مایعات خواهد شد.
 
مواد لازم:
یک مشت گل قاصدک تازه و شسته شده
یک فنجان آب
عسل به منظور طعم دهی
برگ نعناع تازه (اختیاری)
 
طرز تهیه:
ابتدا آب را در قوری بجوشانید، گل های قاصدک را به همراه نعناع به آب اضافه کنید، به مدت 5 دقیقه صبر کرده و از صافی رد کنید و سپس می توانید آن را با عسل شیرین کرده و میل کنید.
 
دمنوش ریشه ژانسیان
ریشه جنتیان حاوی ترکیبات تلخی است که عملکرد هضم را بهبود بخشیده و نفخ و گاز معده را تسکین می دهد.
 
مواد لازم:
1-2 گرم ریشه ژانسیان خشک شده
یک فنجان آب
طرز تهیه:
ابتدا آب را بجوشانید، ریشه ژانسیان را به آن اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه صبر کنید و سپس آن را از صافی رد کرده و میل کنید.
 
دمنوش ریشه آنجلیکا (سنبل ختایی)
ریشه آنجلیکا دارای ترکیبات تلخی است که می تواند در رفع نفخ شکم موثر واقع شود. اما برای تایید این زمینه همچنان مطالعات انسانی لازم است.
 
مواد لازم:
یک قاشق چای خوری پودر ریشه آنجلیکا
یک فنجان آب
 
طرز تهیه:
ابتدا آب را در قوری به جوش آورید، سپس پودر ریشه آنجلیکا را به آن اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه صبر کنید و در نهایت در فنجانی ریخته و آن را میل کنید.
 
دمنوش زردچوبه
در مطلب خواص زردچوبه بخش بهداشت و سلامت نمناک کامل گفتیم که زردچوبه خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی دارد که برای بیماری های مختلف استفاده میشود.
 
افزودن یک فلفل سیاه به جذب بهتر مواد مغذی موجود در زردچوبه کمک کرده و طعم خوبی را به دمنوش می دهد. دمنوش زردچوبه به تسکین اختلالات معده مانند گاز، نفخ شکم و حرکت آسان روده کمک می کند.
 
مواد لازم:
یک فنجان آب
یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه
دانه فلفل سیاه (اختیاری )
 
طرز تهیه:
ابتدا آب را بجوشانید، زردچوبه و دانه فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه روی شعله کم حرارت دهید، دمنوش را از صافی رد کرده و داخل فنجانی بریزید و میل کنید.
 
دمنوش افسنطین
دمنوش افسنطین می تواند نفخ و مشکلات گوارشی را تسکین دهد اما با این وجود به مطالعات انسانی نیاز است.
 
مواد لازم:
یک قاشق چای خوری افسنطین
یک فنجان آب
 
طرز تهیه:
ابتدا آب را بجوشانید، سپس گیاه افسنطین را به آن اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه صبرکنید تا دم بکشید، در نهایت از صافی رد کرده و میل کنید.
 
نکته: افسنطین را در دوران باداری مصرف نکنید زیرا حاوی توژن (ترکیبی که باعث انقباضات رحمی می شود) می باشد.
 
** تمامی این دمنوش ها اثر ضد نفخ دارند و برای عموم قابل مصرف هستند اما اگر شرایط جسمی خاصی دارید حتما قبل از مصرف باید با متخصص طب سنتی مشورت کنید.**
 

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها