۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰
با این میوه از پیری زودرس و دیابت جلوگیری کنید
بازدید:۳۹۲۲
صد آنلاین | سیب یکی از میوه‌های پرمصرف جهان است که خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی انسان باعث شده که این میوه به عنوان نماد سلامتی شناخته شود.
کد خبر : ۴۷۳۹۱

به گزارش صد آنلاین ، میوه سیب سرشار از مواد مغذی است، به این معنی که در هر وعده مواد مغذی زیادی را برای انسان فراهم می‌کند. سیب‌های قرمز، زرد و سبز، رایج‌ترین انواع سیب هستند.

تفاوت سیب سبز و قرمز و زرد چیست؟

همه انواع سیب سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و سیب سبز و سیب‌های معمولی دیگر، دارای مشخصات غذایی مشابهی هستند البته بررسی‌ها نشان می‌دهد که رنگ قرمز، حاصل ماده‌ای به نام "آنتوسیانین" است که باعث کاهش بیشتر خطر بیماری‌های قلبی بر اثر مصرف سیب قرمز می‌شود. سیب سبز، قند و کربوهیدرات کمتری دارد و فیبر، پروتئین، پتاسیم، آهن و ویتامین K بیشتری دارد.

مواد تشکیل‌دهنده سیب‌

یک سیب متوسط حاوی حدود 95 کالری، یک گرم پروتئین، 25 گرم کربوهیدرات، 19 گرم قند طبیعی و 3 گرم فیبر است.

 

 

خواص سیب برای سلامتی

سیب به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B، منیزیم و فسفر، اثر آرام‌بخشی بر اعصاب دارد.
سیب به دلیل داشتن ریبوفلاوین یا همان ویتامین ب2، ویتامین سی و آ و مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم در حفظ طراوت و شادابی پوست مؤثر است.

سیب را می‌توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان به کار برد؛ بدین منظور باید پس از کندن پوست، سیب را رنده و استفاده کرد.

سیب سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی همچون فلاونئیدها، پلی فنول‌ها، ویتامین سی و بتاکاروتن است.

این میوه حاوی زیرمغذی‌های مفیدی است که برای رشد و بهبود سلامتی فرد ضروری هستند.

سیب یکی از میوه‌های کم‌کالری به حساب می‌آید و فیبر موجود در آن باعث کاهش جذب کلسترول بد در روده انسان می‌شود.

سیب منبعی غنی از انواع ویتامین‌های گروه «ب» است که برای فعالیت آنزیم‌های موجود در بدن ضروری‌اند.
"کاهش وزن" با مصرف سیب!

سیب سرشار از فیبر و آب است، این دو ویژگی باعث افزایش احساس سیری می‌شود؛ افزایش احساس سیری به عنوان یک استراتژی کاهش وزن عمل می‌کند، زیرا به مدیریت اشتهای شما کمک می‌کند. درنتیجه مصرف سیب می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند.

خاصیت سیب برای کاهش کلسترول و خطر بیماری‌های قلبی

سیب درختی حاوی ویتامین، املاح و مقدار زیادی پکتین (فیبر) است. پکتین دارای فواید زیادی از جمله کاهش کلسترول خون (چربی مضر) است. سیب باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود. یک دلیل این است که سیب‌ها حاوی فیبر محلول هستند. این نوع فیبر می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون شما کمک کند.

 

 

همچنین پکتین به عنوان یک پره‌بیوتیک عمل می‌کند و میکروب‌های مفید روده شما را تغذیه می‌کند.

فواید سیب در کاهش خطر ابتلا به دیابت

خوردن سیب همچنین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. یک مطالعه نشان داده است که مصرف تنها یک وعده سیب در هفته ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع2 را تا سه درصد کاهش دهد.

اثرات آنتی‌اکسیدانی سیب‌ها چیست؟

آنتی اکسیدان‌های موجود در سیب می‌توانند اثرات مفیدی در برابر انواع خاصی از سرطان‌ها از جمله سرطان ریه، پستان و دستگاه گوارش داشته باشد.

 

 

این آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین باعث کاهش حملات آسم می‌شود.

تحقیقات روی موش‌ها نشان می‌دهد که اثرات آنتی‌اکسیدانی "کوئرستین" میتواند از مغز و اعصاب در برابر آسیب‌هایی که می‌تواند منجر به بیماری‌های مغزی مانند بیماری آلزایمر یا زوال عقل شود، جلوگیری کند. سیب همچنین حاوی بسیاری از مواد مغذی است که ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد.

 

 

خواص شگفت‌انگیز سیب سبز

خاصیب سیب سبز برای بهبود سلامت ریه

مطالعات نشان داده‌اند که خوردن منظم سیب سبز به خاطر منبع غنی فلاوونوئیدها، ریسک ابتلا به بیماری آسم را کاهش می‌دهد.

فواید سیب سبز برای پیشگیری از بروز لخته خون

سیب سبز حاوی ترکیبات شیمیایی موسوم به "روتین" است که می‌تواند از تشکیل لخته‌های خون پیشگیری کند. روتین می‌تواند عملکرد آنزیم های تسهیل کننده تشکیل لخته خون را متوقف سازد. از اینرو به گفته محققان، این میوه به مقابله با بیماری قلبی و سکته کمک می‌کند.

 

 

 

خاصیت سیب سبز مقابله با پیری زودرس پوست

از آنجایی که سیب سبز منبع خوب ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان‌هاست، به مقابله با علائم پیری زودرس پوست کمک کرده و سلامت ظاهر پوست را حفظ می‌کند.

خواص سیب سبز برای تقویت متابولیسم

سیب سبز بسیار برای فرایند هضم غذا مفید است. از بروز نفخ پیشگیری کرده و مواد سمی را از معده خارج می‌کند. از آنجایی که سیب سبز حاوی فیبر است روند هضم را تسهیل می‌سازد و در نتیجه روند متابولیسم تقویت می‌شود.

 

 

خواص سیب سبز برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

با مصرف سیب سبز و سایر مواد خوراکی غنی از فلاونوئیدها، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی تا 35 درصد کاهش می یابد. مطالعات نشان داده اند زنانی که هر روز هر دو نوع سیب قرمز و سبز را می خورند، ریسک بروز حملات قلبی در آنها 13 تا 22 درصد کاهش می‌یابد چراکه این میوه دارای توانایی کاهش سطح کلسترول بد نیز هست.

 

 

خواص سرکه سیب

سرکه سیب قند و کالری کمی دارد. دارای پتاسیم، کلسیم و آنتی‌اکسیدانهاست و خواص ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی فراوانی دارد. گردش خون را بهبود می‌بخشد و به بالا رفتن ایمنی بدن کمک می‌کند.

 

 

سیب از منظر طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی، سیب از خانواده گلسرخیان است که در اغلب نقاط معتدله و معتدله سرد ایران می‌روید. سیب شیرین دارای طبیعت گرم و ترو سیب ترش دارای طبیعت سرد و خشک است؛ در طب سنتی خواصی همچون رفع سرگیجه، گیجی، درد گلو، بیماری‌های قلبی، سوء هضم، سوء جذب، قی کردن، ناگوار افتادن طعام، عطش زیاد، خراشیدگی شکم و زخم امعاء، سرخچه، سرخک، تب، ورم معده، اسهال، آب آوردن شکم، یرقان و مسمومیت برای سیب ذکر شده است.

 

 

 

نسخه‌های ساده طب سنتی با سیب

افراد کهنسال و دارای معده ضعیف می‌توانند سیب رنده شده را همراه با گلاب و عرق بید مشک و عسل و اندکی زعفران مخلوط و در صبح و عصر مصرف کنند؛ این ترکیب برای کسانی که دهان تلخ دارند و در میانه روز دارای ضعف هستند مفید است.
فالوده سیب برای بیماران مبتلا به سرطان نیز مفید است؛ برای تهیه فالوده سیب، دو تا سه عدد سیب رنده شده را با عرق بیدمشک و یک قاشق مرباخوری تخم خرفه نیمکوب شده و عسل مخلوط کنید.
فالوده سیب (به روش ذکرشده) همچنین برای تقویت حافظه و پیشگیری از زوال عقل نیز مؤثر است.
در منابع طب سنتی آمده است که بوییدن سیب برای کاهش حالت تهوع مفید است.
سیب پخته شده برای درمان اسهال کودکان مفید است.
مصرف شربت آب سیب و انار و فالوده سیب و تخم بالنگو به کاهش اضطراب و افسردگی کمک شایانی می‌کند.
مردم بیماران خود را جز با "سیب" درمان نمی‌کردند!

 

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها