۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۵:۱۵
بازدید:۱۲۷۷
به گفته یک متخصص، نوشیدن آب و سایر مایعات حین غذا خوردن باعث رقیق شدن شیره گوارشی و تجمع سموم در بدن شده و افراد را به بیماری‌های مختلف مبتلا می کند.
کد خبر : ۴۴۴۷۶

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به عوارض نوشیدن مایعات همراه غذا، گفت: نوشیدن آب و سایر مایعات حین غذا خوردن در فرآیند هضم غذا مشکلاتی ایجاد می‌کند، این کار باعث رقیق شدن شیره گوارشی و تجمع سموم در بدن شده و در دراز مدت می‌تواند افراد را به بیماری‌های مختلف مبتلا کند.

 

 

 


دکتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره باورهای غلط تغذیه‌ای و ارتباط آن با شیوع بیماری‌های متعدد اظهار کرد: به طور کلی پیروی از رژیم‌های خودسرانه و غیراصولی غذایی برای رسیدن به وزن ایده آل از پایه و اساس غلط است.

وی با بیان این که حذف نان و برنج از سبد غذایی می‌تواند مشکلات جدی برای بدن به وجود بیاورد افزود: حتی مصرف بی رویه مواد غذایی سالم و کم کالری مثل میوه‌ها وسبزیجات برای بدن ضرر دارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با تاکید بر این که در رژیم‌های غدایی واژه‌ای به نام مصرف آزادانه مواد غذایی اشتباه است، گفت: هر رژیم غذایی باید از سه اصل تنوع، تعادل و میانه روی پیروی کند.

 

 

 

با استفاده از این ظروف به جنگ باکتری‌های مضر بدن بروید

عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: اگرچه میوه‌ها منابع غذایی بسیار مفیدی به حساب می‌آیند، ولی مصرف زیاد آن‌ها نیز می‌تواند باعث افزایش قند وچربی خون شده ویا حتی در بدن منجر به ابتلا به کبد چرب شود.

 

 

 

وی ادامه داد: در مصرف میوه‌ها باید به این موضوع توجه شود که هیچ وقت دو میوه متفاوت را خصوصا بلافاصله بعد از وعده‌های غذایی همزمان مصرف نکنیم، از طرف دیگر مصرف میوه‌ها باید به صورت میان وعده استفاده شود.

دکتر یاری با تاکید بر این موضوع که بدن انسان در طول روز به مصرف سه تا چهار واحد میوه نیاز دارد افزود: مصرف فراوان میوه به معنی نیست که سایر وعده‌های غذایی را برای رسیدن به وزن ایده آل و یا پیروی از رژیم غذایی سالم خوری از برنامه روزانه حذف کنیم، بنابراین مصرف رژیم‌های تک ماده‌ای یا تک میوه‌ای به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، این نوع رژیم‌ها اگر در طولانی مدت استفاده شود می‌تواند به بدن آسیب‌های جدی وارد کند.

 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: از نظر میزان کالری یک واحد میوه با یک واحد غلات، پنج قاشق برنج و یا یک کف دست نان برابری می‌کند بنابراین این تصور که مصرف میوه‌ها می‌تواند برای لاغری کمک کننده باشد تصوری غلط است، ضمن این که احساس سیری که غلات می‌توانند در طول روز ایجاد کند ممکن است با میوه‌ها به وجود نیاید.

 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه یادآور شد: میوه‌ها اگرچه منابع غنی ویتامین‌ها و فیبرها هستند، اما مصرف بی رویه آن می‌تواند قند خون را افزایش دهد، خصوصا اگر از آب میوه استفاده شود به مراتب قند خون بالاتر خواهد رفت.

دکتر یاری خاطرنشان کرد: بهترین زمان استفاده از میوه جات در میان وعده‌ها صبح‌ها حدود ساعت ۱۰ تا ۱۱، بعدازظهر چهار تا پنج عصر واگر چنانچه شام سبک مصرف شود ساعت ۹ تا ۱۰ شب بهترین ساعت مصرف میوه است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به این که این روزها مواد غذایی تحت عنوان مواد غذایی رژیمی به وفور در فروشگاه‌ها دیده می‌شود توضیح داد: تمام محصولات رژیمی مثل بیسکویت‌های رژیمی که از کنجد و یا دانه‌ها تولید می‌شود، گرچه برای بدن مفید است، اما باید توجه داشته باشیم این مواد متشکل از آرد، روغن و شکر هستند، شاید در مقایسه با سایر بیسکویت‌ها درصد مواد چاق کننده آن‌ها کمتر باشد، ولی به صفر نمی‌رسد بنابراین بهتر است از محصولات غذایی طبیعی و سالم استفاده کنیم.

 

 

 

وی در ادامه درباره مصرف نوشابه‌های رژیمی نیز عنوان کرد: الزاما این ادعا که نوشابه‌های رژیمی، به کاهش قند خون کمک می‌کنند نمی‌تواند صحت داشته باشد به طور مثال افراد با خیال راحت نوشابه‌های رژیمی را در وعده‌های غذایی استفاده می‌کنند غافل از این که نوشیدن این مایعات همزمان با وعده‌های غذایی باعث اختلال در هضم غذا خواهد شد و در ادامه به دلیل این که این در این نوشابه‌ها از شیرین کننده استفاده می‌شود میل و رغبت را به سمت خوردن شیرینی جات سوق می‌دهد بنابراین بدیهی است که نوشابه‌های رژیمی هرگز نمی‌توانند به کاهش دریافت قند و کنترل وزن کمک کنند.

 

 

انتهای پیام/21111a

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها