از کارمند، کارگر و پزشک گرفته تا بازاری، دامدار، دانش آموز و... هرکس به نوعی مسحور این نمایش شده بود و نمی دانستند این وسوسه های مجازی بر صفحه موبایل ها چه سرنوشت تلخی به همراه دارد.
بیشتر به یک فاجعه جمعی شبیه است، غارت شدن میان این همه انتخاب و سرشار شدن از تهی...
نوشتن در مورد حجم زیانی که خیلی ها از لطمه اش در امان نبودند شاید در ظاهر ساده است وقتی می شنویم پایاپای بزرگترها و عاقلان! نوجوان ها، کودکان خردسال و خانواده های تهیدست و پیرزنان و پیرمردان همه و همه در چاله نومیدی گرفتار می شوند حقیقتأ شرح چنین احوالِ هولناکی، تلخ و دردناک است.
اینچنین هشدارهایی که بعضی ها قبلتر از سر دلسوزی بیان می کردند خالی از فایده است؛ گِردباد آمد و به یکباره همه چیز را با خود برد!
عده ای طلا و مختصر جواهرات خود را آنی و با قیمت پایین به نقدینگی تبدیل کردند، عده ای حقوقشان را روی این کار گذاشتند و عده ای قرض گرفته اند.
خبر فروش گاو و گوسفند و وسایل خانگی هم در میان بود! تعدادی وام گرفتند و فی الحال اقساط بانکی را بدون یک ریال استفاده دو دستی تقدیم پلتفرم ها خواهند کرد.
مسابقه ای برای بدبختی!
مردم استان ایلام جز اصلی ترین سرمایهگذاران در این سایت (لاکسون) برای رسیدن به سودهای ظاهرا کلان هستند اما ندانسته در دام بزرگی بنام شبکه هرمی قرار گرفتهاند.
چرا نرم افزار لاکسون بیشترین فعالیتش را در استان ایلام و افراد کم درآمد را هدف قرار داده است؟ این موضوع شاید به مشکلات اقتصادی مردم و رسیدن به یک زندگی و رفاه حداقلی بر میگردد.
احمد محمدی یکی از شهروندان ایلامی به فارس گفت: برنامه لاکسون به طور روزانه مبلغ اندکی سود میداد و با خود میگفتم میتوانم تا پایان سال سود کلانی به دست بیاورم.
هنوز امیدوارم...
جعفریان دیگر مالباخته این برنامه نیز به فارس گفت: حال شایعاتی درباره کلاهبرداری این سایت میشنوم گرچه باور نمیکنم ولی هنوز امیدوارم تا پولم بازگردد.
بازی با طمع انسانی که غریضه ای انکاذ ناپذیر ولی قابل کنترل است شگرد اینچنین کلاهبردارانی است، اما در این بین خیلی از مردم به محاق رفتن پولشان را فقط نظاره گر بودند.
فاضلی یکی دیگر از شهروندان ایلام گفت: در محفل آشنایان با این نرم افزار آشنا شدم و از آن وقت تاکنون مبالغ کلانی را اضافه و زیرمجموعه هایی هم معرفی کردم تا سود خوبی دریافت کنم اما از دو روز گذشته دسترسی من به این سایت بسته شد.
دادستان یک ماه گذشته به سرشبکه های این پروژه تذکر داده بود
عبدالوهاب بخشنده دادستان استان ایلام در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: شرکت لاکسون اخیرا با جذب سرمایه و درآمد مردم اقدام به کلاهبرداری گسترده در سطح استان کرده که از یک ماه گذشته سرشبکه های این پروژه در استان احضار و تذکرات لازم در این خصوص به آنان داده شد.
وی افزود: مجموعه نهادهای نظارتی استان با توجه به معلوم شدن سرشبکه های این پروژه، اقدام به تشکیل پرونده کرد و اموال این افراد را شناسایی کرده است.
در آینده دوباره شاهد شکل گیری نرم افزارهایی با اسامی جدید جهت کلاهبرداری از مردم خواهیم بود که لازم است نظارت دقیق تری به این موضوع شود و حافظه بلند مدت مردم این ایام را بخاطر آورد و فریب سودجویان را نخورند.
اما ماجرا جالبتر میشود...
متوجه شدیم یکی از سرشاخههای اصلی این سایت در یکی از ادارات استان مشغول بوده، آنچنان که پیداست و طبق گفته برخی مالباختگان نفر اول لاکسون در ایلام بوده و دارای زیرمجموعه های کلانی برای به دست آوردن سود بیشتر است، شاید همین موضوع بیشتر باعث شد مردم به این سایت اعتماد داشته باشند.
خرم روابط عمومی بهزیستی استان ایلام در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: فعالیت برخی کارکنان بهزیستی در پلتفرم لاکسون از طریق نصب این برنامه در تلفن های همراه و به صورت شخصی بوده ولی از همان اوایل به محض اطلاع و آگاهی از غیر قانونی بودن آن از طریق حوزه های نظارتی این مجموعه در جلسات متعدد با مسئولان دفاتر و حوزه های مختلف هشدارهای لازم به آنها داده شده است.
وی ادامه داد: در خصوص اینکه اعلام کردهاند یکی از سرشاخه های مورد نظر دارای پست سازمانی معاونت در این اداره کل است به استحضار می رساند که شخص مورد نظر هیچگونه پست مسئولیتی در اداره کل بهزیستی نداشته و کارمند یکی از حوزه هاست.
هر پلتفرمی که با عناوین سوددهی بالا و با هویت ناشناس که هیچ گونه اطلاعاتی درخصوص گردش مالی و سوابق کاری آن مشخص نباشد قطعا کلاهبرداری بوده و لازم است ریشه اصلی آن در کشور قطع شود.
طبق آخرین آمارها علیرغم هشدارهای لازم به مردم در خصوص عدم واریز وجوه به حساب های این برنامه، تخمین زده میشود حدود ۴۰ هزار نفر در این پروژه درگیر شدهاند.
پایان پیام /21111ش