آخرین اخبار
۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۶
بازدید:۵۴۴
صد آنلاین | کلم بروکسل "Brussels sprout" با نام کلم فندقی هم شناخته می شود و این کلم سرشار از مواد مغذی است که در ادامه خواص آن را می خوانید.
کد خبر : ۴۲۱۹۶

به گزارش صد آنلاین ، کلم بروکسل، که با نام های کلم دُکمه ای یا کلم فَندقی نیز شناخته می شود، (به انگلیسی:Brussels sprout) از انواع سبزی و از خانوادۀ کلم است. این کلم گیاهی است از تیره چلیپائیان (Crucifrae) و از سرده براسیکا (Brassica) که ظاهر آن همانند کلم پیچ اما بسیار کوچکتر و به اندازۀ یک گردو است. هر ساقۀ کلم بروکسل ده ها کلم به بار می آورد که کلم های کوچکترِ آن خوش خوراک تر و بزرگ ترها غالباً تلخ و بی مزه هستند. این کلم در مقایسه با انواع دیگر کلم مقاومت بیشتری در برابر سرما داشته، در هوای خنک محصولِ بهتری خواهد داشت.

 

 

 

 


این سبزیجات شبیه مینی کلم می باشند و به طور معمول برای برای تهیه یک غذای جانبی مغذی یا اصلی آن بریده، تمیز و پخته شده می شود. جوانه بروکسل دارای مقادیر زیادی از مواد مغذی است و به چندین فایده سلامتی مرتبط است.

سرشار از مواد مغذی:

در این بخش برخی از مهمترین مواد مغذی موجود در نیم فنجان (۷۸ گرم) از کلم بروکسل پخته شده آمده است:

کالری:۲۸
پروتئین:۲ گرم
کربوهیدرات:۶ گرم
فیبر:۲ گرم
ویتامین K :۱۳۷%
ویتامین C :۸۱%
ویتامین A :۱۲%
فولات:۱۲%
منگنز:۹٪

فواید کلم بروکسل

تقویت سیستم ایمنی

یکی از برجسته ترین ویژگی های جوانه های بروکسل میزان بالای ویتامین C آنها است. یک فنجان جوانه بروکسل حاوی بیش از ۱۲۰٪ از ویتامین C شما در روز توصیه می شود. این ویتامین برای سلامتی سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است، زیرا ویتامین C باعث تولید سلول های سفید خون شده و به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند، استرس اکسیداتیو و احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن نیز کاهش می یابد.

بهبود هضم

مانند بسیاری از سبزیجات گلبرگی و انواع کلم، جوانه بروکسل حاوی فیبر غذایی زیادی است. فیبر با کاهش یبوست و تحریک حرکت حرکتی، می تواند به بزرگتر کردن مدفوع و ترویج هضم سالم کمک کند، این خاصیت به غذا کمک می کند تا راحت تر از طریق دستگاه های گوارشی حرکت کند.

راهنما در دوران بارداری

سطح بالای اسید فولیک موجود در جوانه های بروکسل، آنها را برای مادرهای در انتظار تولد فرزند بسیار مهم می کند. اسید فولیک در جلوگیری از نقص لوله عصبی، که سالانه هزاران کودک به آن مبتلا می شوند، بسیار مهم است. ویتامین های خانواده B در هنگام کودکی برای فرآیندهای رشد بسیار مهم هستند.

پروتئین موجود در کلم بروکسل برای زن باردار و جنین مفید است. زنان باردار باید در زمان مصرف کلم بروکسل مراقب باشند و بهتر است کلم بروکسل را بپزند و مصرف کنند زیرا اگر کلم بروکسل به خوبی پاک نشود می تواند خطرابتلا به باکتری هایی مانند e-coli و سالمونلا را افزایش دهد.

محافظت از دی ان ای

مصرف کلم بروکسل از دی ان ای محافظت می کند و به افزایش ثبات دی ان ا در گلبول های سفید کمک کند. کلم بروکسل به علت دارا بودن ترکیب های مفید و فعال توانایی انسداد آنزیم هایی به نام sulphotransferase را دارد. بین فعالیت sulphotransferase و آسیب دی ان ای ارتباط وجود دارد.

پتانسیل ضد سرطان

تحقیقات انجام شده توسط یک موسسه تحقیقاتی، در اتریش، رابطه مثبت بین مصرف سبزیجات و پیشگیری از سرطان را نشان می دهد. این نشان می دهد که مصرف جوانه بروکسل می تواند در محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو به DNA کمک کند.

مطالعه دیگری که در مجله Carcinogenesis منتشر شده است نشان می دهد که جوانه بروکسل در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک می کند. این عمدتاً به دلیل وجود گلوکوزینولات ها در سبزیجات صلیبی مانند بروکسل است.

مطالعات همچنین نشان داده اند که محتوای آنتی اکسیدانی این سبزیجات حاوی پوست، قادر به کاهش استرس اکسیداتیو و در نتیجه محافظت در برابر سرطان است.

بهبود بیماری کرون

برای بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری کرون به جراحی نیاز دارند. پزشک برای این بیماران ممکن است استومی (وصل کردن اندام توخالی به خارج از بدن یا به اندام توخالی دیگر) را پیشنهاد کند. پس از استومی، زندگی این افراد تسکین یافته و بهترمی شود. بیمارانی که به خاطر بیماری کرون جراحی استومی دارند باید رژیم غذایی خاصی داشته باشند. خوردن کلم بروکسل برای محافظت از سلامت این بیماران و دریافت موادمغذی لازم است.

کمک به لخته شدن خون

ویتامین K یکی از رایج ترین ویتامین ها است که نادیده گرفته می شود، اما این برای لخته شدن خون در بدن ضروری است. یک فنجان جوانه بروکسل حاوی بیش از ۲۴۰٪ از ویتامین K روزانه توصیه می شود، که از لخته شدن خون به درستی استفاده می کند، ضمن اینکه از سلامت قلب و تقویت قدرت استخوان نیز محافظت می کند.

تعادل سطح هورمون

مطالعات نشان داده اند که ترکیبات فعال و ترکیبات فرار موجود در جوانه های بروکسل بر غده تیروئید و عملکردهای زیادی در بدن تأثیر می گذارد. این می تواند به تنظیم سطح هورمون در بدن کمک کند، که همه چیز را از عملکرد متابولیک گرفته تا راندمان هضم و سطح انرژی تأثیر می گذارد.

سم زدایی بدن

گلوکوزینولات های موجود در کلم بروکسل سبب تقویت سم زدایی در سلول هایمان می شود. برای سم زدایی بدن ، سولفور نیاز است. مواد مغذی سولفوردار در کلم بروکسل فراوانند. در فاز یک سم زدایی بدن، سیستم سم زدایی نیازمند حمایت آنتی اکسیدان قوی و در فاز دوم سم زدایی بدن نیازمند سولفور است که در کلم بروسکل هر دو خاصیت را دارا می باشد.

کاهش کلسترول

برای پایین آوردن سطح کلسترول باید غذاهایی بخورید که کلسترول پایینی دارند . کلم بروکسل غذایی است که کلسترول پایینی دارد و سرشار از فیبر است به همین دلیل خوردن روزانه آن به متعادل کردن و پایین آوردن سطح کلسترول در بدن شما کمک می کند. زمان هضم فیبر ، فیبر به اسیدهای صفراوی می چسبدو اسیدهای صفراوی می توانند به راحتی از بدن شما بیرون بروند و همین سبب کاهش سطح کلسترول می شود.

بهبود زخم ها

ویتامین C بیشتر از تقویت سیستم ایمنی بدن است. این ماده همچنین یک عامل مهم در کلاژن است که برای تولید سلول های پوست، ماهیچه و بافت مورد نیاز است. بدن بدون داشتن ویتامین C مناسب، که جوانه های بروکسل را تأمین می کند، قادر به بهبود سریع بیماری و آسیب نیست.

تقویت قدرت استخوان

طیف گسترده ای از مواد معدنی موجود در جوانه های بروکسل از جمله منگنز، مس، فسفر و آهن وجود دارد که همگی برای ساختن استخوان های قوی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان مورد نیاز هستند. با جلوگیری از کاهش تراکم مواد معدنی استخوان ، یک رژیم غذایی سرشار از جوانه های بروکسل می تواند احساس سالم و فعال شما را در سن بالا نگه دارد.

کاهش فشار خون

پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مهم در بدن است ، زیرا به عنوان یک گشادکننده عروق عمل می کند، به این معنی که می تواند تنش و فشار رگ های خونی و شریان ها را کاهش دهد و از این طریق فشار را بر روی سیستم قلبی عروقی تسکین دهد. این می تواند خطر حمله قلبی، سکته مغزی، آترواسکلروز و بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد.

تقویت سیستم گوارشی

کلم بروکسل سرشار از فیبر رژیمی است که مصرف آن برای هضم مفید است. کلم برای برخی افراد دیر هضم است و آنها نمی توانندکلم بخورندزیرا مصرف کلم سبب تولید گاز و نفخ می شود. مصرف مکمل های کلم در این افراد ، برای رفع مشکل نفخ و تقویت هضم مناسب است

کاهش التهاب

جوانه بروکسل حاوی موادی به نام گلوکوزینولات ها است که قادر به تنظیم پاسخ التهابی بدن هستند. برای افرادی که از ورم مفاصل، نقرس، استرس اکسیداتیو و سایر بیماریهای التهابی رنج می برند، مصرف منظم جوانه های بروکسل می تواند به بازگرداندن بدن و کاهش درد کمک کند.

افزایش متابولیسم

سطح بالای ویتامین های خانواده B موجود در این سبزیجات از جمله ریبوفلاوین، فولات، اسید پانتوتنیک، ویتامین B۲ و سایر موارد دیگر، این سبزی را به عنوان بخش اصلی یک متابولیسم سالم تبدیل می کند. این می تواند به بدن کمک کند تا غذا رابه طور مؤثر هضم کند، از مواد مغذی با کارایی بیشتری استفاده کند و سریعتر کالری بسوزاند.

کمک در تلاش برای کاهش وزن

جوانه بروکسل حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر در رژیم غذایی است، که شناخته شده است به تلاش های کاهش وزن کمک می کند. فیبر می تواند ترشح هورمون لپتین را تحریک کن ، به این معنی که شما میل به خوردن ندارید. این می تواند میان وعده میان وعده های غذایی را از بین ببرد، روده بزرگ روده و روده شما را پاک کند و نفخ و گرفتگی را که اغلب با استراتژی های تهاجمی برای کاهش وزن همراه است از بین ببرد.

احتیاط:برای افرادی که داروی لخته شدن خون مانند وارفارین هستند، با توجه به مقدار زیاد ویتامین K که باعث افزایش توانایی بدن در لخته شدن خون می شود، جوانه های بروکسل می توانند خطرناک باشند. شک و تردید از این طریق، می تواند خطرناک باشد و در واقع منجر به عوارض قلبی عروقی شود. قبل از افزودن هر سبزیجات جدید یا گزینه های سالم به رژیم غذایی خود، با پزشک خود صحبت کنید تا از هرگونه همپوشانی یا تعامل منفی با داروهای تجویز شده خود جلوگیری کنید.

آنها حاوی اسیدهای چرب ALA امگا ۳ هستند

خوردن غذاهای دریایی را دوست ندارید؟ جوانه بروکسل جواب شماست. نشان داده شده است که اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش سرعت شناختی و کاهش التهاب می شوند ، غذاهای دریایی تازه بهترین جا برای دریافت اسیدهای چرب است. خوشبختانه جوانه بروکسل یک جایگزین عالی است، با نصف فنجان ۱۲٪ از نیاز روزانه خانمها و ۸٪ برای آقایان تأمین می شود.

آنها سرشار از ویتامین K هستند

ویتامین K یک ماده مغذی اساسی است که بدن شما باید در هر زمان برش به شکل انعقاد کمک کند. نصف فنجان جوانه پخته شده بروکسل ۱۳۷٪ از نیاز روزانه ویتامین K را برای شما تأمین می کند.

آنها از نظر آنتی اکسیدان غنی هستند

آیا می دانید مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها باعث کاهش استرس اکسیداتیو در سلول های شما و خطر ابتلا به بیماری مزمن می شوند؟ بله! یک مطالعه نشان داده است که یک ترکیب موجود در جوانه بروکسل، کائمپرفول پ، ممکن است رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد.

به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند

تحقیقات ثابت کرده اند که مصرف مکرر سبزیجات صلیبی مانند جوانه بروکسل با کاهش احتمال مرگ و میر در بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

جوانه بروکسل از ویتامین C ، K و همچنین بسیاری آنتی اکسیدان های اساسی دیگر و حداقل مقدار اسیدهای چرب امگا ۳ تشکیل شده است. تمام این ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و امگا ۳ ها به طور جمعی کار می کنند تا شریان ها را از جمع شدن خطرناک طاعون پاک نکنند، با فشار خون بالا، پایین آورنده کلسترول خون، افزایش جریان خون و حفظ رگ خونی قوی و سالم را حفظ کنند. این مزایای قابل توجه احتمال حمله قلبی و سایر مشکلات قلبی عروقی را که همه میلیون ها نفر را درگیر می کند، کاهش می دهد.

آنها سرشار از اسید فولیک هستند

در صورت خوردن مکرر جوانه های بروکسل، نیازی به مصرف مکمل های اسید فولیک نیست. خوردن غذاهای سرشار از اسید فولیک می تواند در جلوگیری از نقص هنگام تولد در صورت خوردن در هنگام بارداری کمک کند. در حالی که متخصصان مراقبت های بهداشتی هنوز هم توصیه می کنند که در حین بارداری، مکمل مصرف کنید، افزودن جوانه های خام بروکسل به رژیم غذایی شما بسیار مورد استقبال خواهد بود.

آنها به جلوگیری از دیابت کمک می کنند

جوانه بروکسل حاوی آنتی اکسیدان است، اما به ویژه، یک اسید آلفا لیپوئیک، باعث کاهش سطح گلوکز و افزایش حساسیت به انسولین می شود. به نظر من مانند یک برنامه درمانی خوب برای من است!

موجب تقویت رشد مو می شود
مصرف منظم کلم بروکسل به دلیل داشتن ویتامین C به تقویت رشد مو کمک می کند. کلم بروکسل توانایی تقویت کردن گردش خون در بدن را دارد و مو را با ترمیم مویرگ ها قوی می کند و موجب تحریک رشد مو با افزایش دادن گردش خون در فولیکول ها و پوست سرتان می شود.

از ریزش مو جلوگیری می کند
کلم بروکسل به علت داشتن آهن فراوان از ریزش مو جلوگیری می کند زیرا آهن نقش مهمی را در انتقال اکسیژن به ریشه مو، پوست سر و stress دارد. کلم بروکسل می تواند با متعادل کردن هورمون ها و حفظ طراوت مو از ریزش مو جلوگیری کنند زیرا عدم تعادل در هورمون ها ممکن است باعث ریزش مو در زنان شود.

مشکلات مو را درمان می کند
کلم بروکسل به علت داشتن خواص آنتی اکسیدان می تواند رادیکال های آزاد مضررا از بین ببرد و از شکننده شدن، ضعیف و نازک شدن مو جلوگیری کند. خوردن منظم کلم بروکسل سبب جلوگیری از اختلالات مو مانند هیرستیسم (رشد بیش از حد مو در صورت و بدن زنان)، آلوپسی (ریزش قسمتی از موی سر یا صورت) و ... می شود.

کلم بروکسل سرشار از بیوتین است و بیوتین یک ماده مغذی حیاتی برای پوست، مو و ناخن می باشد. کمبود بیوتین باعث ریزش مو، شکنندگی و آسیب دیدگی مو می شود.

به آبرسانی موها کمک می کند
کلم بروکسل حاوی آهن و آنتی اکسیدان و روی است . روی تولید سبوم (چربی طبیعی پوست) در پوست سر را برعهده دارد بنابراین مصرف این کلم که سرشار از روی است سبب تولید سبوم شده و سبوم نیز موجب آبرسانی ریشه ها، پوست سر و تارهای مو می شود و از خشکی مو جلوگیری می کند و سلول های پوست سر را تقویت کرده و پوست سر را سالم نگه می دارد.

شوره سر را درمان می کند
شوره توسط سلول های مرده پوست بر پوست سر به وجود می آید. کلم بروکسل دارای منبع بزرگی از سلنیوم است که مالاسزیا، قارچ عامل شوره سر را می کشد پس خوردن منظم کلم به مبارزه با مشکل شوره سر کمک می کند. این کلم خواص ضدقارچی و خارش پوسته سر که به خاطر شوره به وجودآمده ، را درمان می کند.

مو را صاف و براق می کند
برای داشتن موی صاف و براق کلم بروکسل را در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا کلم بروکسل دارای اسیدهای چرب امگا۳ است که ماده مغذی لازم برای موی سالم هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در بروکسل با مشکلات مو مانند موی خشک، پوست سر برفکی، شکنندگی و ریزش مو مبارزه می کنند.

شرایط داشتن پوست سالم را تقویت می کند
جوانه بروکسل منبع فوق العاده ای از ویتامین C، آنتی اکسیدان محلول در بدن برای بدن است. ویتامین C باعث تقویت عملکرد ایمنی و همچنین تولید کلاژن می شود، پروتئینی که ماده زمینی سازه های بدن از جمله پوست، بافت همبند، غضروف و تاندون ها را تشکیل می دهد. به غیر از آن، جوانه بروکسل منبع خوبی از ویتامین A است. هر دو این مواد مغذی نقش مهمی در دفاع از بدن در برابر عفونت و ترویج پوستی درخشان و درخشان دارند. جوانه بروکسل از مقادیر کافی اسید چرب امگا ۳ تشکیل شده است که از سلامت پوست پشتیبانی می کند.

باعث درخشندگی پوست می شود
برای داشتن پوست درخشنده و با طراوت بهتر است سالم خوری کنید زیرا خوردن غذاهای غیر مفید و نبود مواد مغذی می تواند باعث از دست رفتن شادابی و طراوت پوست شود. کلم بروکسل مواد معدنی ضروری، ویتامین های حیاتی و مواد مغذی فراوانی دارد که برای پوست تان مفید است.

از سرطان پوست جلوگیری می کند
کلم بروکسل حاوی آنتی اکسیدان فراوانی است که رادیکال های آزاد را از بین می برد و از پوست تان در برابر سرطان و آسیب آفتاب محافظت می کند.

پوست را آبرسانی می کند
کلم بروکسل سرشار از ویتامین B می باشد و به آبرسانی پوست کمک می کند. برای داشتن پوستی صاف و درخشان، روزانه یک وعده کلم بروکسل مصرف کنید.

به جلوگیری از تاول پوستی کمک می کند
چنانچه بخش سلامت نمناک اشاره کرده است جوانه بروکسل از مقدار قابل توجهی سولفورافان تشکیل شده است که به دلیل بیماری ژنتیکی غیر متداول و بالقوه کشنده اپیدرمولیز Bullosa Simplex (EBS) در جلوگیری از تاول شدید و شکستگی پوست موثر است. در آزمایش حیوانات، موشها با گل سولفورافان از جوانه بروکسل تحت درمان قرار گرفتند و درست بعد از چهار روز بهبود قابل توجهی پیدا کردند، بیش از ۸۵٪ موشهای تحت درمان زنده و بدون تاول هستند.

فواید ضد پیری و جوانسازی پوست
مقدار کافی آنتی اکسیدان و همچنین تقویت کننده ویتامین C در جوانه بروکسل یافت می شود. ویتامین C با کاهش آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد، دود، یک محصول جانبی مضر از نور خورشید و آلودگی به محافظت از اثرات در معرض آفتاب کمک می کند. رادیکال های آزاد کلاژن و الاستین را از بین می برد و منجر به ایجاد چین و چروک و علائم دیگر پیری می شود. بنابراین مطمئن شوید که رژیم غذایی شما حاوی مقادیر کافی ویتامین C غذاهای غنی مانند جوانه بروکسل است تا بتوانید به راحتی آسیب های ناشی از اکسیداسیون را ترمیم کنید. حدود نصف فنجان جوانه پخته شده بروکسل حاوی ۵۳٪ نیاز روزانه ویتامین C است!

با مشکلات آکنه مبارزه می کند
کلم بروکسل حاوی اسیدهای چرب امگا۳ است که التهاب را کاهش داده و از آکنه و دیگر مشکلات پوستی جلوگیری می کند همچنین به درمان پوسته پوسته شدن، خارش و پوست سرخی و درمان پسوریازیس و آکنه کمک می کند.

چگونه کلم بروکسل بخوریم

جوانه ها با بخارپز کردن، جوشاندن، سرخ کردن، برشته شدن و کباب کردن آن ها پخته می شوند.

جوانه بروکسل هنگام پخت و پز می تواند به عنوان یک جایگزین استفاده شود.

آنها را می توان سرخ کرد، یا داخل سوپ ریخت.

خرد شده کلم بروکسل را می توان در جوشانده و یا در سالادها یا سیب زمینی های سرخ شده ریخت.

جوانه های بو داده و نمکی یکی از میان وعده های مورد علاقه در سراسر اروپا است.

جوانه های بلانیده شده به همراه سایر سبزیجات مانند قارچ، لوبیای سبز و هویج مخلوط می شوند.

جوانه به عنوان افزودنی مورد علاقه داخل ماهی تابه پخت خوراک مرغ استفاده می شود.

آنها را نازک خرد کرده و به صورت خام با سبزیجات سالاد مخلوط کنید.

احتیاط:

جوانه بروکسل متشکل از گاستروژن ها است که ممکن است باعث تورم غده تیروئید شود و در افراد دارای اختلال عملکرد تیروئید باید از آنها جلوگیری کرد.

انتخاب و ذخیره سازی

جوانه های تازه خام بروکسل که آماده آب میوه یا آماده سازی مواد غذایی هستند باید دارای برگهای سبز روشن، نه سبز عمیق یا زرد باشند با این وجود، حتی با سبزیجات قدیمی لایه برداری از لایه های بیرونی به شما امکان می دهد تا به قسمت های تازه سبز روشن در داخل برسید. جوانه های بروکسل را می توان در کیسه های پلاستیکی نگهداری کرد و بهترین مکان در یخچال شما برای ذخیره سازی این گونه سبزیجات است. جوانه های بسته بندی شده هنگام نگهداری صحیح باید حداکثر یک هفته دوام داشته باشند و سبزیجات جوان تر ممکن است تمام مزایای جوانه های بروکسل را چند روز دیگر داشته باشند.

منبع: نمناک

4461/ب

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها