به گزارش صد آنلاین سنجد یکی از میوههای بسیار مفید است که طبع خشک و سردی دارد، میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجه خاص مبذول شده است، امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده میشود.
جالب است بدانید این میوه کوچک دارای میزان ویتامین C بیشتر از یک عدد پرتقال متوسط است، همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ است و میتواند مانند مصرف ماهی نیاز بدن به تأمین روغنهای ضروری را تامین کند و مانع از بروز التهاب و انواع بیماری شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن با سنجد
سنجد سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، گلودرد، سرفه و تب مفید است، خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری میکند، بر طرف کننده اسهال و ضد خونریزی است به خاطر وجود ویتامین K رفعکننده سموم معده و روده است، بادشکن و مقوی قلب است؛ سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است.
کبد چرب
خاصیت ضد التهابی قوی در سنجد، به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی عمل میکند و با پاکسازی و سمزدایی کبد در درمان بیماریهای کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب موثر است.
پاکسازی دستگاه گوارش
سنجد سبب قوی شدن ساقها میشود، به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید. مصرف سنجد ۱۰ دانه در روز سبب پاکسازی دستگاه گوارش به ویژه معده و رودهها میشود.
سنجد، مفید برای لاغری
سنجد همچنین تب بر است و کلیهها را گرم میکند و معده را تمیز میکند، سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند؛ استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت میکند. همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد. سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب میشود و برای درمان سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود، کسانی که تکرر ادرار دارند، سنجد بخورند.
درمان آرتروز با پودر هسته سنجد
امروزه شیوع و گسترش پوکی استخوان و بیماریهایی مانند آرتروز به ویژه در زنان تبدیل به کابوسی وحشتناک در بسیاری از کشورها شده است و پوکی استخوان، چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است و از هر ۴ نفر بالای ۲۵ سال، یک نفر مبتلا به آن هستند. پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.
درمان نرمی و پوکی استخوان با پودر سنجد
به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بو داده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.
طرز تهیه پودر سنجد
تعدادی سنجد تازه را به همراه پوست و گوشت و هسته آن را به وسیله آسیاب برقی به صورت پودر در بیاورید. یک قاشق غذاخوری از پودر را داخل یک لیوان شیر تازه کم چرب بریزید و یک قاشق غذاخوری عسل آن را شیرین کنید و به عنوان یک وعده غذایی یا یک میان وعده میل کنید.
این ترکیب در درمان پوکی استخوان و درد مفاصل به ویژه زانو درد معجزه میکند، برای درمان سریعتر هر روز صبح نیم ساعت قبل ناشتا به مدت ۱۵ روز بخورید، تا معجزه آن را ببینید. به عنوان صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید است.
هسته سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن، ساخت غضروف و درمان آرتروز بسیار مفید است، به همین علت بهتر است به همراه پوست و گوشت میوه سنجد آسیاب شود.
خواص سنجد برای کودکان
سنجد بسیار موافق مزاج اطفال است، زیرا اطفال دارای حرارت زیاد مزاجی هستند، اگر سنجد به جای تنقلات بیارزش و مضر مصرف شود، یکی از بهترین تنقلات برای کودکان خواهد بود.
درمان اسهال
میوه سنجد قابض و برطرف کننده اسهال است. برای درمان اسهال کودکان میتوان از جوشانده برگ سنجد استفاده کرد که تأثیر بسیاری دارد و جایگزین داروهای شیمیایی برای درمان اسهال کودکان است. اما مصرف بیش از اندازه سنجد سبب یبوست میشود. سنجد سموم موجود در معده و روده را از بین میبرد.
سنجد و کاهش تهوع زنان باردار
افرادی که صبحگاهان حالت تهوع داشته یا مزه دهان آنها تلخ است، توصیه میشود، پس از بیدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند.
خواص سنجد در دوران بارداری و شیردهی
کلسیم زیاد سنجد برای توسعه و رشد استخوانهای جنین بسیار مفید است. همچنین خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان باردار را کاهش میدهد. علاوه بر آن برای رفع تهوع در دوران بارداری بسیار موثر است ویتامین C موجود در سنجد سبب تقویت سیستم ایمنی زنان باردار میشود و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در دوران بارداری را کاهش میدهد.
فلاونوئیدها و آلکالوئیدهای موجود در سنجد برای کاهش فشار خون بالا در زنان باردار مفید است. مصرف سنجد در دوران شیردهی سبب باهوش شدن نوزاد میشود. البته مصرف بیش از اندازه سنجد در دوران بارداری مناسب نیست، زیرا با افزایش مقدار کلسیم بدن، حجم استخوان و غضروفها کاهش مییابد.