سردار حسن مهری فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ساری با بیان اینکه ساخت، نگهداری و فروش فلزیابها جرم و منوط به داشتن مجوز میراثفرهنگی است، گفت: در سه سال گذشته ۴۰ حفار جان خود را از دست دادند.
او افزود: ۱۷ هزار و ۵۰۰ قلم اشیای تاریخی کشف شده است که ۸ هزار و ۴۶۰ مورد اشیای تقلبی بودند.
او با اشاره به کمبود امکانات و نیروی انسانی، گفت: یگان حفاظت از میراث تاریخی کشور در استانهای پهناور کشور مثل مازندران فقط یک خودرو دارد و اگر امکانات افزایش یابد موفقیتها نیز بیشتر خواهد شد.
بازدید بیش از ۱۸ میلیون نفر از اماکن تاریخی کشور
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: پس از فروکش کردن نسبی کرونا فضای مناسبی برای سفر بوجود آمده است و ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از ابتدای امسال تاکنون از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور دیدن کردند.
او حفظ و حراست از ابنیه تاریخی را عامل توسعه گردشگری پایدار دانست و افزود: یگان حفاظت میراثفرهنگی ۳۵ هزار اثر ثبت ملی در کشور را محافظت میکند.
سردار مهری با بیان اینکه ۲۶۰ پایگاه حفاظتی در کشور وجود دارد، ادامه داد: ماموران یگان حفاظت، آثار میراثی کشور را در ۴ بعد حفاظتی، امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی حراست میکنند.
سردار مهری افزود: سامانه ۰۹۶۶۲ برای ارتباط با مردم در خصوص گزارشهای دست اندازی به این حوزهها راه اندازی شده است.
او پیشگیری را کم هزینهترین کار برای کاهش هزینههای ارتکاب جرم دانست و ادامه داد: اولویت اول رویکرد غیر کیفری است، اما وقتی نتایج مدنظر محقق نشود با رویکرد کیفری و با شدت بیشتری ورود خواهیم کرد.
در این مراسم از کارت ویژه ضابط دادگستری یگان حفاظت در مازندران رونمایی شد.