بدن شما راهی برای محافظت از شما در برابر خونریزی دارد. بیشتر اوقات توانایی لخته شدن خون چیز خوبی است، اما گاهی هم میتواند خطرناک باشد. برخی اختلالات سبب میشوند که پزشک برایتان داروی رقیقکننده خون تجویز کند. با این حال چند ماده طبیعی وجود دارند که گفته میشود به کاهش خطر لخته شدن خون کمک میکنند.
فقط یادتان باشد که هرگز نباید این روشهای درمانی طبیعی را به جای داروهای تجویزی رقیق کننده خون یا همراه با داروهای تجویزی و بدون صحبت با پزشکتان مصرف کنید.
مطابق با مطالعهای در سال ۲۰۱۲، یکی از اصلیترین ترکیبات فعال زردچوبه، کورکومین، به عنوان یک ماده ضد انعقاد عمل میکند.
زنجبیل حاوی سالیسیلات است، ماده شیمیایی طبیعی که در بسیاری از گیاهان یافت میشود. استیلسالیسیلیک اسید، که از سالیسیلات گرفته شده و معمولاً آسپرین نامیده میشود، میتواند به جلوگیری از سکته و حمله قلبی کمک کند. غذاهای حاوی سالیسیلات مانند آووکادو، برخی توتها، فلفل قرمز و آلبالو گیلاس نیز ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کنند.
دارچین حاوی کومارین است، ماده شیمیایی که در برخی داروها، به عنوان یک ضد انعقاد قوی عمل میکند. دارچین همچنین ممکن است فشار خون را کاهش دهد و التهاب ناشی از آرتروز و سایر بیماریهای التهابی را تسکین دهد. با این حال، مطالعات انجام شده روی انسان، شواهدی جهت استفاده از دارچین برای بیماریها ارائه نمیدهد. هنگام استفاده از دارچین به عنوان داروی رقیق کننده خون، احتیاط کنید. یک ارزیابی ریسک در سال ۲۰۱۲ نشان داد که مصرف دارچین در طولانی مدت در غذاها، میتواند باعث آسیب کبدی شود.
برخی از تحقیقات گزارش میدهند که پودر سیر فعالیت ضد انعقاد دارد. بررسی دیگر چندین مطالعه در مورد سیر نشان میدهد که میتواند خون را رقیق کند، اگرچه اثرات آن کم و کوتاه مدت است.
گزارش شده است که ویتامین E یک ضد انعقاد ملایم است، اما مشخص نیست که چه مقدار ویتامین E خون را رقیق میکند، اگرچه احتمال دارد که بیش از ۴۰۰ واحد بینالمللی (IU) در روز نیاز باشد. مصرف مقادیر زیاد مکمل ویتامین E به مدت طولانی، میتواند اثرات منفی داشته باشد؛ بنابراین دریافت ویتامین E از غذاها گزینه بهتری است. برخی مواد غذایی حاوی ویتامین E عبارتند از بادام، روغن آفتابگردان، تخمه آفتابگردان و غلات کامل.
عصاره هسته انگور نیز میتواند به عنوان یک ماده رقیق کننده طبیعی خون عمل کند. به دلیل این تأثیرات، مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین آمریکا پیشنهاد میکند افرادی که دارای اختلالات خونی هستند، کسانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف میکنند و افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند، نباید از عصاره هسته انگور استفاده کنند.
بروملین آنزیمی است که در آناناس یافت میشود و میتواند یک درمان موثر برای بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون بالا باشد. تحقیقات نشان میدهند که بروملین میتواند خون را رقیق کرده و تشکیل لخته را کاهش دهد. این آنزیم همچنین دارای خواص ضد التهابی است.
گفته میشود غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی سالمون یا تن، از بهترین غذاهای رقیقکننده خون هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش سطح کلسترول در بدن کمک میکنند و احتمال لخته شدن خون را کاهش میدهند.
بادام ترد و خوشمزه، یکی از عالترین منابع ویتامین E است. ویتامین E خاصیت ضد لخته شدن دارد و میتواند به عنوان یک رقیق کننده خون موثر عمل کند.
روغن زیتون که یکی از سالمترین روغنهای جهان است، آنتیاکسیدانهایی دارد که با رادیکالهای آزاد و التهاب مقابله و به نوبه خود به رقیق شدن خون کمک میکنند.
چای بابونه یکی دیگر از رقیقکنندههای طبیعی خون نسبتاً بی خطر محسوب میشود. اگر داروی رقیق کننده خون استفاده میکنید، بهتر است از نوشیدن آن در مقادیر زیاد پرهیز کنید.
آسپرین معمولا برای رقیق شدن خون تجویز میشود. یکی از اجزای موجود در آسپرین سالیسیلات است، اما این ترکیب در انگور، کشمش و آلو نیز موجود است. این میوهها برای رقیق شدن خون بسیار مناسب هستند.
توتها آنتیاکسیدانهایی دارند که از التهاب جلوگیری و با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند و باعث بهبود جریان خون میشوند. انار هم میوه دیگری است که برای خون مفید است.
چهارمغز نیز حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که به کاهش کلسترول و رقیق شدن خون کمک میکنند.
برخی سبزیجات برگ سبز دارای ویتامین E هستند که چنانچه گفته شد، به رقیق شدن خون کمک میکند.
انتهای پیام/211111r