گوجه فرنگی دارای میزان بالایی آنتیاکسیدان، روی، پتاسیم، فلور، ویتامین C، فیبر، ویتامین A و... است که در ادامه به بررسی این مواد و خواص گوجه فرنگی پرداختهایم.
از آنجا که گوجه فرنگی سرشار از انواع ویتامینها است و کالری بسیار کمی دارد، برای انواع رژیمهای غذایی مفید است؛ از جمله رژیم افراد دیابتی، که در هر دو نوع دیابت یک و دو استفاده از گوجه فرنگی بهصورت پخته یا خام هیچ مانعی ندارد؛ تنها نمک نباید با آن استفاده کرد.
همچنین از آب گوجه فرنگی نیز میتوان بهعنوان یک نوشیدنی و آب میوه استفاده کرد، زیرا کالری کم و قند پایینی دارد؛ اما باید توجه داشت که همچون دیگر مواد غذایی، در مورد مصرف آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی نیز باید حد تعادل را رعایت کرد.
یکی از مشکلات بیماران دیابتی چسبندگی در پلاکتها است که به همین دلیل خطر ابتلا به تصلب شراین و بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین حملات سکته قلبی و مغزی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ زیاد میشود؛ بنابراین بیماران دیابتی داروهای ضد انعقادی مصرف میکنند. در گوجه فرنگی، در ماده زرد رنگ ژلهای دور تخمهای گوجه فرنگی، مادهای وجود دارد که خاصیت ضد انعقادی دارد؛ بنابراین خواص گوجه فرنگی برای دیابت در تخمهای گوجه فرنگی نیز وجود دارد که با مصرف گوجه فرنگی ویا آب گوجه فرنگی به بدن میرسد.
گوجه فرنگی علاوه بر ویتامین C زیادی که دارد، حاوی ماده اسید اورسولیک و توماتین است که به استحکام، قدرت و حفظ ماهیچهها بسیار کمک میکند. این دو ماده موجب تحریک رشد و قدرت سلولهای ماهیچه میشوند و از تحلیل رفتن و تضعیف آنها جلوگیری میکند که سبب ایجاد خواص گوجه فرنگی در بدنسازی و ضرورت وجود آن رژیم غذایی این افراد است. ویتامین C نیز خود باعث رفع خستگی و دفع سموم موجود در ماهیچه بر اثر کار و فعالیت میشود.
طبق تحقیقات انجام شده در کشورهای مختلف، بر روی خواص گوجه فرنگی برای فشار خون وبهخصوص مصرف آب گوجه فرنگی، در مدت یکسال، نتایج به دست آمده حاکی از آن است که مصرف روزانه حداقل یک فنجان آب گوجه فرنگی بدون نمک میتواند به کاهش فشارخون و کاهش کلسترول بد خون کمک کند و به این طریق در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد.
انتهای پیام/