هنگام ابتلا به بیماری آنفولانزا باید به اندازه کافی از غذاهای مقوی و مایعات استفاده کرد تا بدن قوی و هیدراته شود و ریکاوری بعد از آنفولانزای او زودتر انجام شود. در این قسمت به شرح این که چه غذاهایی به شما کمک میکند و چه غذایی آسیب بیشتری به شما وارد میکند، خواهیم پرداخت:
مطالعات نشان میدهد که مواد تشکیل دهنده سوپ مرغ باعث مبارزه با التهاب میشود و پاسخهای التهابی به بیماری را کاهش میدهد، سوپ مرغ همچنین راه بینی و گلو را باز میکند و فرد راحتتر نفس میکشد.
سوپهای دیگر نیز مثل سوپ سبزیجات اثرات مشابه برای فرد دارد که سوپها علاوه بر مقوی بودن، راحت هضم میشوند و میتوان به راحتی آن را آماده کرد و همچنین حاوی آب هستند که آبرسانی به بدن را افزایش میدهند.
سیر همچنین دارای خواص ضد ویروس و ضد باکتری هستند، این ماده به فرد کمک میکند تا سیستم ایمنی خود را بهبود ببخشد و با عفونتهایی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی مبارزه کند. این ماده در طی آزمایشی روی ۱۴۶ بیمار به مدت سه ماه تست شده و نتیجه نشان داده که سیر میتواند سرماخوردگی و آنفولانزا را در مدت کوتاهی بهبود ببخشد.
میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین c میتوانند سیستم ایمنی شما را تقویت کنند، سطح بالای ویتامین c را میتوان در مواد غذایی زیر یافت:
- فلفل تند یا شیرین به هر رنگی
- آب پرتقال یا نارنج
- گیرپ فروت
- کیوی
- مرکباتی مثل لیمو
- تمشک آبی، قرمز و بنفش
- انگور بنفش یا قرمز
- بروکلی خام
- سبزیجات برگ دار و خام
بسیاری از میوههای حاوی ویتامین c، منبع عالی از فلاوونیدها هستند که فواید زیادی برای سلامتی فرد دارند، به طور مثال فلاوونیدها خطر ابتلا به مشکلات و عفونتهای تنفسی را پایین میآورد.
زنجبیل باعث از بین بردن حالاتی مثل حالت تهوع در آنفولانزا میشود، خواص زنجبیل باعث بهبود سیستم گوارشی میشود. این ماده برای از بین بردن استفراغ در دوران بارداری نیز موثر است.
میتوانید پودر زنجبیل را به مقدار بسیار کم به وعدههای غذایی خود اضافه کنید و همچنین آن را در آب داغ، عسل و لیمو بریزید و یک چای گیاهی درست کنید.
سبزیجات حاوی میزان زیادی فیبر هستند که گوارش را بهبود میبخشد و سبزیجات همچنین حاوی مواد مغذی از جمله موارد زیر میباشند:
- ویتامین c
- آهن
- فولیک اسید
این مواد نقش مهمی را در بهبود عملکرد سیستم ایمنی ایفا میکنند و همچنین خواص ضد باکتری و ضد التهابی دارند که بدن را سریعتر بهبود خواهند بخشید.
مصرف سبزیجات
جو دوسر نیز منبع غنی از فیبر است که فیبر موجود در این ماده غذایی حاوی باکتریهای مفید است.
مصرف موز همراه با جو میتواند فیبر و ویتامینهایی مثل پتاسیم را در بدن افزایش دهد.
همچنین برای افرادی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا هستند، مناسب است، زیرا میتواند تب، اسهال و استفراغ را از بین ببرد.
آنفولانزا باعث حالت تهوع میشود و غذاها را از نظر فرد بی مزه میکند. غذاهایی که خودشان بی مزه هستند، مثل نان تست یا برنج قهوهای راحتتر مصرف میشوند.
ترکیب کردن این دو ماده با سوپ و وعدههای غذایی تضمین میکند که بدن شما مواد معدنی و ویتامین را به اندازه کافی داشته باشد.
ماست حاوی باکتری زنده است که به فرد کمک میکند تا با آنفولانزا مبارزه کند. ماست همچنین منبع غنی از پروتئین میباشد و البته باید به این نکته توجه کرد که بعضی از افراد با مصرف لبنیات دچار افزایش خلط میشوند که علائم آنفولانزا را در انها تشدید میکند و باید از آن دوری کنند.
- مایعات: مرطوب نگه داشتن بدن جزء مهمترین چیزهایی است که فرد میتواند در مبارزه با آنفولانزا انجام دهد که مایعات زیر در این شرایط کمک کننده خواهند بود.
- آب: کلیهها از آب استفاده میکنند تا مواد اضافی بدن را بیرون بریزند که نوشیدن آب به اندازه کافی باعث افزایش سرعت ریکاوری در فرد میشود.
- آب نارگیل: آب نارگیل حاوی پتاسیم، سدیم و کلرید است. نوشیدن آب نارگیل به فرد کمک میکند تا بتواند الکترولیتها را بدن را که با عرق کردن، استفراغ و اسهال از بین رفته است، جبران کند.
- آب گرم با عسل، لیمو و زنجبیل:زنجبیل موجود در این نوشیدنی باعث کاهش حالت تهوع در فرد میشود.
برخی از مطالعات نشان میدهد که مصرف لبنیات باعث افزایش هیستامین شده و علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا را تشدید میکند، اما برخی از بیماران اعتقاد دارند که مصرف شیر گرم به خصوص همراه با کمی عسل باعث تسکین علائم بیماری در آنها میشود. همچنین مصرف نوشیدنیهایی مانند نوشابههای کافئینه، نوشیدنیهای الکلی و نوشیدنیهای حاوی شکر باعث تشدید این بیماری میشوند.
برخی از دم نوشهای گیاهی خواص درمانی خاص دارند. به عنوان مثال جوشانده نعناع یا پونه و یا عصاره رزماری عوارض تنفسی به ویژه سرفه را کاهش میدهد و جوشانده گل گاوزبان در کاهش تب موثر است. چای زنجبیل به علت طبع گرم و خاصیت ضدمیکروبی آن تاثیر بسیار مطلوبی در درمان سرماخوردگی وآنفولانزا دارد.
در زمان بیماری در مصرف ادویهها کمی دقت کنید. مصرف برخی ادویهها به خصوص ادویههای تند میتوانند باعث تحریک سرفه شوند، پس تا پایان دوره بیماری خود بهتر است از مصرف آنها اجتناب کنید. اما در صورت عدم تحریک سرفه، از فلفل به دلیل طبع گرم آن برای بهبود آنفلوانزا میتوانید در پخت غذاها استفاده کنید. مصرف سیر نیز موجب تقویت سیستم ایمنی میشود و زردچوبه اثر ضدمیکروبی دارد.
شرکتهای سازنده مکمل ادعا میکنند که بسیاری از مکملها به ویژه مکملهای ویتامینهای گروه B و ویتامینهای A، C، E، D، اسیدفولیک و پانتوتنیک اسید و همچنین مواد معدنی مثل روی، مس و سلنیوم موجب کاهش بروز آنفلوانزا میشوند. اما حقیقت این است که اثر قابل توجه تنها در مورد ویتامین C و روی مشاهده شده است. به هر حال مصرف مکمل باید با توصیه پزشک همراه باشد. منابع غذایی خود منبع غنی از این ویتامینها هستند.
غذاهای فرآوری شده: این غذاها حاوی نمک بالا هستند که آب بدن و قند را میگیرند و همین امر باعث افزایش التهاب میشود.
غذاهای چرب: این غذاها سرعت هضم را کاهش میدهد.
لبنیات: لاکتوز موجود در لبنیات، هضم سختی دارد که اگر فرد حالت تهوع شدیدی داشته باشد و با مصرف لبنیات، خلط بیشتری تولید کند، نباید از آن استفاده کند.
غذاهای سفت: غذاهای بیش از حد سفت و برشته با لبههای تیز میتواند گلوی فرد را خراش دهد و سوزش آن را تشدید کند.