نگران نباشید! ما جواب همه این سوالها را برای شما داریم! اول از همه بذارید که توضیحی در مورد روغن زیتون مناسب برای آشپزی بدهیم. روغن زیتونی که برای آشپزی استفاده میشود، با روغنی که مخصوص سالاد و سا مصرف معمولی است متفاوت است. این نوع روغن زیتون، نسبت به روغن زیتون معمولی کم بو تر است و از فیلترهای بیشتری عبور میکند.ما در این مطلب به پرسشهای شما در مورد استفاده از روغن زیتون برای آشپزی را پاسخ میدهیم و سعی میکنیم که تمامی نکات و موارد آشپزی با روغن زیتون را به طور کامل توضیح دهیم. با ما همراه باشید!
آیا میتوان با روغن زیتون آشپزی کرد؟
جواب کوتاه برای این سوال بله است! در واقع ماده اصلی در آشپزی سبک مدیترانهای که حاوی چربی است روغن زیتون میباشد و تقریبا همه موارد از این نوع سبک آشپزی با روغن زیتون پخته میشود. اکثر آشپزهای مدیترانهای از روغن زیتون فیلتر شده برای آماده کردن انواع سالاد، ساختن انواع سسها، و کباب کردن انواع گوشتها استفاده میکنند که طعمی جذاب و متفاوت را به همه غذاهای این سبکی میدهد!
آیا روغن زیتون زود میسوزد؟
بعضی از شایعهها درمورد روغن زیتون این است که به دلیل داشتن نقطه سوختن پایین، برای آشپزی خطرناک میباشد و سوختن آن باعث میشود که مواد سمی وارد غذای شما شود. ما اینجا هستیم که بگوییم این شایعهها کاملا غلط میباشد! نقطه سوختن روغن زیتون از 190 درجه تا 207 درجه است و طی سالها آزمایش دانشمندان، روغن زیتون هیچ ضرری برای بدن ندارد و برای آشپزی کردن کاملا سالم است.
این صحیح است که روغن زیتون دارای نقطه سوختن پایینتری نسبت به بقیه روغنها است اما این به عنوان یک ضعف در آشپزی به حساب نمیآید. شما با روغن زیتون میتوانید دمای غذای خود را راحتتر کنترل کنید تا از سوختگی و یا پختن بیش از حد مواد غذایی جلوگیری کنید.
آیا روغن زیتون خاصیت خود را بعد از پختن از دست میدهد؟
روغن زیتون برای همیشه خود را به عنوان یکی از سالمترین مواد غذایی ثابت کرده که با داشتن چربیهای مفید و آنتی اکسیدانها موفق شده که خاصیت ضد بیماری داشته باشد و بیماریهای قلبی را از بدن دور نگه دارد. همچنین آتی اکسیدانهای موجود در روغن زیتون باعث میشود که باکتریهای بدن از بین بروند و یک محافظ در برابر باکتری باشند. درست است که درهنگام آشپزی و دمای بیش از حد، روغن زیتون مواد غذایی خود را همانند برخی از چربیها از دست میدهد اما مقدار آنتی اکسیدانهای آن همچنان بدون هیچ مشکلی در ترکیب آن باقی میماند.
میتوان گفت که طبیعی است که شما برخی از مواد را در هنگام پخت و پز با این روغن از دست بدهید، اما بعد از اتمام آشپزی شما همچنان با یک ترکیب سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین باقی ماندهاید که برای سلامت هیچ ضرری ندارد و حتی خواص ضد بیماری نیز دارد.
انواع روغنهای زیتون به چه صورت است؟
انتخاب کردن روغن زیتون مناسب برای انجام هرکاری ممکن است که کمی دشوار باشد. روغن زیتونها به شکلهای مختلف، رنگهای مختلف و حتی رایحههای مختلف موجود هستند که هرکدام از آنها مناسب برای انجام یک کار هستند. بعضی از روغن زیتونها برای ساخت زیتون پرورده استفاده میشوند و بعضی از آنها فقط به عنوان استفاده با سالاد.
روغن زیتون در چهار نوع قابل دسترسی است که ما به شما این موارد را معرفی میکنیم: