آخرین اخبار
۰۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰
علایم شایع بیماری کبد را بشناسید
بازدید:۵۱۵
صد آنلاین |  مهمترین علائم بیماری کبد کدام است؟ چه عواملی در تبدیلکبد به کبد چرب موثر هستند؟ راه‌های درمان بیماری کبد چیست؟ با بررسی همه این موارد در سایت نمناک می‌توانید پاسخ سوالات خود را بیابید.
کد خبر : ۳۴۶۲۸

به گزارش صد آنلاین کبد بزرگترین عضو داخلی بدن به شمار می‌رود. این عضو به ذخیره انرژی و حذف سموم کمک میکند. کبدهمچنین نقش مهمی در فرآیند گوارش و دستگاه هاضمه و متابولیسم مواد غذایی به عهده دارد، کمک می‌کند که ریزمغذی‌های حیاتی به اشکال و انواع قابل استفاده برای بدن تبدیل شوند و بیش از ۵۰۰ عمل مختلف را انجام می‌دهد.

 

 

انباشته شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند به التهاب این سلول‌ها منجر شود. در صورت بروز اختلال در آن، چربی در کبد رسوب کرده و موجب بروز کبد چرب می‌شود.

کبد طبیعی حاوی حدود پنج گرم چربی در ۱۰۰ گرم وزن خود می‌باشد. هر گاه مقدار چربی بیش از پنج درصد وزن آن افزایش یابد به این حالت «کبد چرب» گفته می‌شود.

کبد قادر به تولید مجدد خود می‌باشد. وجود ۲۰- ۱۰ درصد از کل کبد برای ادامه‌ی حیات کافی است؛ ولی با خارج کردن آن از بدن، مرگ در عرض۲۴ ساعت اتفاق می‌افتد. 

 

 

کبد صفرا تولید می‌کند، نمک‌های صفراوی برای هضم و جذب چربی و ویتامین‌های محلول در چربی استفاده می‌شوند و بیلی روبین محصول نهایی انهدام گلبول‌های قرمز، در کبد ترکیب شده و از طریق صفرا دفع می‌شود.

 

 

علایم بیماری کبد 

بیماری کبد چرب، معمولا علامت خاصی ندارد و به دنبال انجام آزمایشات دوره ای، اختلال در آنزیم‌های آن مشخص می‌شود و یا این که در زمان انجام سونوگرافی به علل دیگر، ابتلا به کبد چرب نیز تشخیص داده می‌شود.

در برخی موارد این بیماری کاهش ذخیره گلبول‌های قرمز در خون فرد مبتلا به ناراحتی کبدی موجب خستگی و احساس ناراحتی در قسمت فوقانی شکم می‌شود. رسوب چربی در کبد می‌تواند سبب ضعف، بی اشتهایی، تهوع، احساس ناخوشی در شکم و بزرگی کبد شود. علائمی، چون زرد شدن رنگ پوست، ناخن‌ها و چشم‌ها می‌تواند نشانه یک مشکل کبدی باشد. کاهش وزن ناگهانی، خونریزی بینی و لثه‌ها وحالت تهوع، استفراغ می‌تواند علامت دیگر عملکرد نامناسب کبد باشد.

 

 

مشکلات کبدی شامل طیف وسیعی از بیماری‌ها و نارسایی‌هایی هستند که به بافت کبد یا عملکرد آن آسیب می‌رسانند و عمدتا نیز بافت کبد در تماس با یک ویروس ممکن است ملتهب شود. 

مهم‌ترین عواملی که موجب بروز بیماری‌ها و ناراحتی‌های کبدی می‌شوند شامل ویروس‌های هپاتیت A، B و C، مصرف الکل و استفاده زیاد از دارو‌های مسکن هستند.

 

اگر کبد آسیب شدید ببیند، بدن به جای رد کردن خون از کبد، دوباره خون را به این عضو بازمی گرداند و این امر باعث می‌شود که خون در مری و مجاری گوارشی وارد شود و در نتیجه مدفوع یا استفراغ بیمار خونی می‌شود.

 

 

درمان کبد چرب:

۱-درمان در طب نوین:در طب نوین درمان اختصاصی برای کبد چرب وجود ندارد، ولی شما با کنترل بیماری‌های زمینه‌ای از قبیلکاهش وزن، چربی‌های خون، دیابت و یا قطع نمودن دارو‌های مسبب (نظر پزشک معالج) می‌توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری نمایید.

۲- درمان وپیشگیری در طب سنتی:در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان و عصاره گیری از ان‌ها میتوان ترکیباتی بدست آورد که بوسیله آن‌ها براحتی و با موفقیت کامل کبد چرب درمان میشود. 

 

 

عوامل مهم در بیماری کبد چرب

چاقی و اختلال در چربی‌های خون، بیماری دیابت، مصرف مشروبات الکلی، بدغذایی و سوء تغذیه، مصرف برخی از دارو‌های کورتون دار مثل پردنیزولون، دارو‌های ضد تشنج مانند اسیدوالپروئیک و مصرف بی رویه هورمون‌ها از جمله علل ابتلا به بیماری کبد چرب هستند.

 

آیا کبد چرب بیماری خطرناکی است؟

در اکثر موارد این بیماری خطرناک نیست. در صورت درمان نشدن به موقع در درازمدت مقادیر زیادی چربی در کبد رسوب می‌کند و موجب بروز التهاب کبدی می‌شود. این بیماری ممکن است موجب ابتلا به سیروز در کبد شود.

 

 

علل متفرقه ابتلا به کبد چرب

باید توجه داشت که مسمومیت با برخی سموم و حلال‌ها می‌تواند به بروز کبد چرب به شکل خطرناک منجر شود. مصرف خوراکی برخی دارو‌ها مثل تتراسیکلین، اسیدوالپروئیک و آمیودارون و مواد کورتون دار از علل کبد چرب هستند.

 

 

رژیم غذایی و چند دستور بهداشتی

ورزش و حفظ تناسب عمومی بدن و حفظ وزن در حد مطلوب بسیار حائز اهمیت است. چربی‌های اشباع شده را از رژیم غذایی حذف واز مصرف شیر و ماست پرچرب خودداری کنید و به جای مصرف کره و روغن حیوانی از مارگارین یا روغن‌های مایع با چربی‌های اشباع نشده بهره ببرید و در پختن غذا از حداقل مقدار روغن استفاده کنید.

مصرف جگر، مغز، قلوه و کله پاچه، شیرینی جات و تنقلات ممنوع است. میوه جات و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. به سالاد خود سس اضافه نکنید. آبلیمو چاشنی مناسبی برای سس است. مصرف گوشت ماهی و مرغ از گوشت قرمز بهتر است.

 

 

انواع بیماری کبدی

انواع بسیاری از بیماری‌های کبدی وجود دارد. ویروس‌ها شامل هپاتیت A، هپاتیت B و هپاتیت C است. بیماری کبد می‌تواند ناشی از مواد مخدر، سموم و یا نوشیدن بیش از حد الکل باشد. اگر کبد به دلیل بیماری زخم شود، آن را سیروز مینامند. یرقان یا زردی پوست، می‌تواند یکی از نشانه‌های بیماری کبدی باشد. سرطان می‌تواند بر کبد تاثیر بگذارد.

نشانه‌ها و عوامل بیماری سیروز کبدی

سیروز کبدی:

بیماری مزمن کبدی است که به دلیل افزایش بافت فیبری، ساختمان طبیعی آن نابود می‌شود و می‌تواند در نتیجه‌ی ابتلا به بیماری‌های کبدی مثل هپاتیت B، بیماری کبد الکلی (بیماری ناشی از مصرف زیاد الکل) و بیماری‌های خود ایمنی باشد.

سیروز، تظاهرات بالینی متعددی دارد که عبارت اند از:

– سوء تغذیه

– جمع شدن آب در شکم (آسیت)

– آنسفالوپاتی کبدی

– تغییرات قند خون و…

تغذیه درمانی صحیح می‌تواند در کاهش بروز عوارض موثر باشد، ولی دریافت کافی مواد مغذی به دلیل بی اشتهایی، تهوع و فقدان حس چشایی مشکل است.

تعداد وعده‌های غذایی بیشتر و کوچک تر، بهتر از ۳ وعده غذایی تحمل می‌شوند. مکمل‌های مایع خوراکی نیز باید دریافت گردد و تغذیه‌ی اضافی هم در بیماران مبتلا به سوء تغذیه و هم چنین در افرادی که در معرض خطر عوارض کشنده‌ی بیماری هستند، در نظر گرفته شود.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها