به گزارش صد آنلاین فلفل دلمه
فلفل دلمه (زرد، قرمز و سبز) سرشار از ویتامین C است که به تشکیل کلاژن، التیام و ترمیم زخم، حفظ لثههای قوی و دندانهای سالم کمک میکند.
کمبود ویتامین C میتواند منجر به خونریزی لثه، ورم دندان و لق شدن دندانها شود.
ویتامین C همچنین به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و بدین ترتیب به مقابله با باکتریهای مضر که وارد لثهها شده کمک میکند و از اسیب به لثه و خراب شدن دندانها پیشگیری میکند.
بهترین شیوه مصرف فلفل دلمه به شکل خام است. پخت بیش از اندازه این سبزی موجب کاهش ارزش غذایی آن میشود.
هویج
هویج خام باعث تولید بزاق میشود و دهان را مرطوب نگه میدارد و از دهان در مقابل باکتریها و باقیماندههای مواد غذایی بعد از وعدههای غذایی در دهان محافظت میکند.
این شرایط به حفظ پاکی و سلامت دندانها کمک کرده و از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند.
خوردن هویج در پایان هر وعده غذایی بیشترین فواید را دارد. هویج همچنین از تغییر رنگ دندانها و تشکیل پلاکهای دندانی پیشگیری میکند.
بتاکاروتن موجود در هویج به تولید پروتئین کراتین که برای حفظ سلامت مینای دندان مهم است کمک میکند. همچنین این ویتامین با خواص آنتی اکسیدانی در تقویت سیستم ایمنی، دارای قدرت تسریع بهبود و ترمیم دندانها است.
اسفناج و کلم بروکلی
این سبزیجات سبز حاوی فولات هستند که نوعی ویتامین B است و با کاهش التهاب، تشکیل پلاکهای دندانی، پوسیدگی دندانها و بوی بد دهان، نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماریهای لثه ایفاء میکند. مصرف این سبزیجات در طول بارداری توصیه میشود چراکه به حفظ سلامت لثهها کمک میکند.
محققان مصرف فولات کافی را به همه افراد در روز توصیه میکنند چراکه این ماده مدت طولانی در بدن ذخیره نمیشود و برای پیشگیری از کمبود این ویتامین و شروع بیماری لثه، مصرف روزانه آن توصیه میشود.
توصیه میشود اسفناج و کلم به مدت ۲ تا ۴ دقیقه بخارپز شوند تا ارزش غذایی شان حفظ شود.
گلابی
میزان آب و فیبر مناسب موجود در این میوه موجب تحریک تولید بزاق دهان شده و از دندانها در مقابل اسید محافظت میکند.
گلابی در مقایسه با سایر میوهها دارای تاثیر خنثی کنندگی است و هرچیزی که به فرآیند خنثی سازی کمک کند برای دندانها خوب است چراکه اسیدها را از مینا دندان دورنگه میدارد.
بادام
بادام علاوه بر حفظ سلامت مغز، برای حفظ سلامت دندانها و لثهها هم مفید است چراکه حاوی مقادیر کافی کلسیم، ویتامین E و فیبر رژیمی است.
کلسیم برای تقویت مینا دندان و پیشگیری از خرابی دندانها مهم است. کمبود کلسیم منجر به فرسودگی و شکنندگی اسان دندانها میشود.
ویتامین E دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به مقابله با بیماریهای دندان و لثه کمک میکند. فیبر رژیمی نیز با تحریک به تولید بزاق، موجب کاهش تشکیل پلاک میشود. اگرچه باید از مصرف مغزیجات با روکش کاکائویی پرهیز شود.
ماست
پروبیوتیکهای موجود در ماست از رشد باکتریهای که موجب کرم خوردگی دندان میشوند جلوگیری میکند.
باکتریها علاقمند به محیط اسیدی هستند و ماست با ایجاد تعادل در میزان pH دهان این فرصت را از باکتریها میگیرد. کلسیم و فسفر موجود در ماست دندانها را قوی نگه میدارد.
ماست همچنین حاوی ویتامین B ۱۲ است که از افتادن دندانها و پیشرفت بیماریهای لثه کمک میکند.
مطالعات نشان داده است که کمبود این ویتامین موجب افزایش احتمال کرم خوردگی دندانها و بیماریهای دندانی در کودکان میشود.
ماست به حفظ سلامت لثه ها، پیشگیری از تشکیل پلاک، و کاهش میزان هیدروژن سولفید که ترکیب عامل ایجاد بوی بد دهان است، کمک میکند.