آخرین اخبار
۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۰
هشدار به خانم ها ؛ این نشانه ها را جدی بگیرید بیماری در کمین
بازدید:۲۸۶
صد آنلاین |  در این مقاله با شما درباره نشانه های سلامتی مهم که خانم ها نباید نادیده بگیرند، صحبت می‌کنیم. شاید تا به حال این نشانه‌ها را نادیده گرفته‌اید، اما از این بعد، جدی بگیرید!
کد خبر : ۳۴۱۴۱
 

نشانه های سلامتی مهم که خانم ها نباید نادیده بگیرند

جالب است بدانید که یکی از نشانه‌های سلامتی که خانم‌ها آن را نادیده می‌گیرند، سلامت قلب است. آن‌ها بسیار بیشتر ار مردها منتظر می‌مانند تا علائم قلبی‌شان بدتر شود. در این مقاله متوجه می‌شوید که باید به سیگنال‌های بدن خود توجه کنید و ببینید چه چیزهایی طبیعی نیست. در ادامه با برخی از نشانه‌هایی که نباید از آن‌ها چشم‌پوشی کنید آشنا می‌شوید:

در حالی که برخی از دردهای لگن در زمان عادت ماهانه، غیر عادی نیست، اما درد لگن غیرمعمول دردناک و مداوم می‌تواند به یک مشکل جدی مانند آندومتریوز ارتباط داشته باشد.

 

 

درد لگن

در حالی که برخی از دردهای لگن در زمان عادت ماهانه، غیر عادی نیست، اما درد لگن غیرمعمول دردناک و مداوم می‌تواند به یک مشکل جدی مانند آندومتریوز ارتباط داشته باشد. در آندومتریوز بافت رحم در خارج از رحم رشد می‌کند و باعث ایجاد زخم، خونریزی، کیست و نوسانات هورمونی می‌شود. این اتفاق به طور معمول در زنانی که در دهه 30 و 40سالگی قرار دارند، رخ می‌دهد. یک علامت احتمالی آندومتریوز، ناباروری است و سرطان آندومتریوز، خطری است که نباید آن را نادیده بگیرید. 
سایر دلایل درد مزمن لگن می‌تواند از مشکلات ژنتیکی تا مشکلات روده یا مثانه مغیر باشد که ممکن است شامل فیبروم‌های رحمی، کیست تخمدان و بیماری التهابی لگن را هم در بر بگیرد. به ندرت، درد لگن به سرطان تخمدان، یا سرطان دهانه رحم ارتباط دارد. 

 

 

پریودهای دردناک یا سنگین

«دیسمنوره اولیه» اصطلاح پزشکی است که به گرفتگی‌های شدید دوره پریود گفته می‌شود. بیش از 50درصد خانم‌ها در طول پریود خود یک تا دو روز درد را تجربه می‌کنند، اما وقتی این درد خیلی شدید یا مکرر شود که در عملکرد روزانه تداخل ایجاد کند، ممکن است به دلیل «دیسمنوره ثانویه» باشد. این نوع درد به مرور زمان بدتر می‌شود و بیشتر از گرفتگی‌های طبیعی طول می‌کشد. 
دیسمنوره ممکن است به دلیل مشکلات زنان و زایمان مانند کیست تخمدان یا فیبروم یا شرایطی مانند بیماری کرون و اختلالات ادراری باشد.

برخی از علائم منوراژی شامل پریودی است که بیش از یک هفته طول می‌کشد، حاوی لخته‌های خون بزرگ است، یا شما نیاز دارید هر ساعت تامپون یا پد خود را تعویض کنید.

سنگین بودن جریان قاعدگی در زن‌ها متفاوت است. خونریزی قاعدگی که به طور غیر طبیعی سنگین است یا بیش از هفت روز طول می‌کشد، «منوراژیا» نام دارد که معمولا در اثر شرایط مرتبط با هورمون مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، مقاومت به انسولین یا مشکل تیروئید ایجاد می‌شود. 
اما چه زمانی می‌توانید متوجه شوید که پریود سنگین دارید؟ برخی از علائم منوراژی شامل پریودی است که بیش از یک هفته طول می‌کشد، حاوی لخته‌های خون بزرگ است، یا شما نیاز دارید هر ساعت تامپون یا پد خود را تعویض کنید. منوراژی می‌تواند با سرطان رحم یا دهانه رحم مرتبط باشد، بنابراین اگر آن را تجربه می‌کنید، باید به پزشک مراجعه کنید.

 

 

خونریزی غیر طبیعی

خونریزی نامنظم واژن یا لکه‌بینی بین دوره‌ها لزوما یک بیماری جدی نیست، اما می‌تواند خسته‌کننده باشد. طیف گسترده‌ای از دلایل جزئی مانند تغییر در سبک زندگی، مصرف دارو یا رژیم غذایی می‌تواند باعث این اتفاق شود. در حالی که لکه‌بینی کوتاه‌مدت یا جزئی نگران‌کننده نیست، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا برخی از دلایل احتمالی مانند اختلالات تیروئید، عفونت‌های مقاربتی، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یا اختلال لخته شدن خون بررسی شود.
بیش از 90درصد زنان مبتلا به سرطان آندومتر، خونریزی غیر طبیعی واژن را تجربه می‌کنند. سرطان آندومتر در زنانی که یائسه شده‌اند شایع‌تر است. تشخیص زودهنگام می‌تواند درمان را تسریع کند. 

 

 

ترشح نوک پستان

ترشح مایع از یک یا هر دو نوک سینه می‌تواند بسته به رنگ و بافت آن به دلایلی مانند عفونت، تغییرات هورمون‌ها و تغییرات پستان فیبروسیستیک ربط داشته باشد. ترشحات شیری از هر دو نوک سینه در دوران بارداری یا شیردهی نسبتا طبیعی است که با افزایش پرولاکتین هورمون، ایجاد می‌شود. یکی از علت‌های ترشحات نوک پستان، سرطان پستان است که به ندرت رخ می‌دهد. 

 

 

تغییرات سینه ها

پیدا کردن توده روی پستان ممکن است برای بعضی از افراد باعث اضطراب شود، در حالی که برخی دیگر ممکن است اصلا نگران نشوند. بیشتر توده‌ها غیر سرطانی هستند و به سادگی می‌توانند به دلیل تغییرات هورمونی باشند.
علائمی مانند بزرگ شدن نوک سینه‌ها یا ترشحات خونی، تغییر در رنگ یا بافت پوست یا تغییر در اندازه توده، برخی از علائم سرطان پستان هستند. خطر ابتلا به سرطان پستان پس از 50سالگی افزایش می‌یابد و اگر سابقه خانوادگی سرطان دارید بهتر است چکاپ شوید. 

 

 

 

تنگی نفس

تنگی نفس می‌تواندبه دلایلی مانند آسم، ذات‌الریه، برونشیت یا بیماری‌های قلبی و همچنین بیماری روانی مانند اضطراب باشد. البته گاهی هم به دلیل سرطان پیشرفته ریه است که در آن تومور به ریه‌ها فشار می‌آورد، یا گذرگاه هوایی را مسدود می‌کند. اگر احساس می‌کنید تنگی نفس دارید، به پزشک مراجعه کنید تا از عوارض طولانی‌مدت آن جلوگیری شود.

 

 

تغییرات پوستی

اگر چه تغییرات پوستی مانند تغییر رنگ، بخشی طبیعی از روند پیری است، اما گاهی اوقات سرنخی به ما می‌دهد که مشکلی وجود دارد. بثورات ممکن است ناشی از یک مشکل داخلی، عفونت، حساسیت یا واکنش به یک داروی خاص باشد. افراد مبتلا به بیماری آدیسون که بر غدد آدرنال تاثیر می‌گذارد، اغلب متوجه تیره شدن پوست بر روی مفاصل و چین‌های پوستی می‌شوند.
تغییرات پوستی می‌تواند به علت سرطان پوست هم باشد. انواع مختلفی از تغییرات پوستی مانند لکه‌ها، برآمدگی‌ها، زخم‌ها یا خال‌ها ممکن است به علت سرطان باشد. اگر چه هم زنان، هم مردان به سرطان پوست مبتلا می‌شوند، اما سرطان پوست در زنان زیر 40 سال، دو برابر بیشتر از مردان است. 

 

 

درد قفسه سینه

شایع‌ترین علائم سکته قلبی زنان، درد قفسه سینه است، اما زنان تا حدودی بیشتر از مردان برخی از علائم شایع دیگر مانند تنگی نفس، حالت تهوع/ استفراغ و درد کمر یا فک را تجربه می‌کنند.
اگر هر نوع دردی را در قفسه سینه تجربه می‌کنید، وحشت‌زده نشوید، اما برای بررسی آن به پزشک مراجعه کنید. حملات قلبی به طور ناگهانی رخ نمی‌دهند. بسیاری از آن‌ها به آرامی شروع و به تدریج زیاد می‌شوند.

 

 

وجود خون در ادرار 

وجود خون در ادرار همیشه به دلیل دستگاه ادراری نیست. در زنان، خون ناشی از واژن، دهانه رحم یا رحم ممکن است در ادرار ظاهر شود. وجود خون در ادرار، می‌تواند به دلیل موضوعات مختلف مانند عفونت ادراری یا سنگ کلیه باشد که در بسیاری از موارد بی‌ضرر است. اما مهم است که علت آن بررسی شود. احتمال کمتر متداول، به دلیل سرطان مثانه است که اگر زود تشخیص داده شود، می‌توان آن را درمان کرد.

 

 

 مشکل در بلعیدن

مشکل بلع که نام پزشکی آن «دیسفاژی» است، حسی شبیه گیر کردن چیزی در گلو است و در زنان شیوع بیشتری دارد. زنان مبتلا به دیسفاژی مزمن باید در اسرع وقت با پزشک مشورت کنند تا احتمال سرطان مری مورد بررسی قرار بگیرد. علاوه بر آن، بیماری‌های دیگر مانند سوء‌هاضمه و ریفلاکس اسید و همچنین شرایط جدی‌تر مانند اسکلروز مولتیپل و بیماری پارکینسون می‌توانند از علل آن باشند.

تورم در پاها 

تورم گاه به گاه در یک یا هر دو پا نسبتا طبیعی است. ادم، یا تورم توسط مایعات اضافی که در رگ‌های خونی ایجاد می‌شود، به وجود می‌آید. عدم تحرک، به مدت طولانی نشستن یا ایستادن، خوردن بیش از حد غذاهای شور یا پوشیدن لباس تنگ برای مدت طولانی از علل تورم در پاها است. اما اگر این شرایط را به صورت دائم تجربه می‌کنید، باید به پزشک مراجعه کنید. 
ورم می‌تواند مربوط به لخته خون به نام ترومبوز باشد و شرایطی است که کم یا به طور کامل جریان خون را در پاها مسدود می‌کند و در نهایت راه خود را به سمت ریه‌ها می‌رساند که کشنده است. بارداری، هم باعث تورم در پاها یا دست‌ها می‌شود. 
سایر مشکلات جدی که ممکن است باعث ایجاد ورم شود شامل آسیب وریدی، نارسایی احتقانی قلب و بیماری کلیوی یا کبد است که در صورت تشخیص زودرس، قابل درمان است. 

 

 

 

سایر نشانه های سلامتی مهم که خانم ها نباید نادیده بگیرند

این نشانه‌ها را هم هرگز نادیده نگیرید: 

  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • افتادگی صورت
  • افکار منفعلانه خودکشی

خلاصه

همان‌طور که متوجه شدید بسیاری از این علائم، در ابتدا عاملی برای نگرانی نیستند، اما لازم است اگر ادامه یافتند با مراجعه به پزشک، علت آن‌ها مشخص شود. ورم پاها، تنگی نفس، مشکل در بلعیدن، خونریزی غیر طبیعی، ترشحات پستان، درد لگن و پریودهای سنگین را نادیده نگیرید. 

اشتراک گذاری:
ارسال نظر