آخرین اخبار
۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
این افزودنی‌ها باعث سرطان می‌شوند
بازدید:۵۸۰
بسیاری از غذا‌هایی که می‌خوریم دارای مواد افزودنی هستند که منجر به بروز بیماری‌های مختلف به ویژه سرطان می‌شوند، در ادامه به رایج‌ترین و مهم‌ترین افزودنی‌ها اشاره می‌شود
کد خبر : ۳۲۹۳۵

 

سرطان بر اثر کدام افزودنی‌ها بروز می‌کند؟

حتی محصولاتی که مورد تایید سازمان‌های نظارتی هستند می‌توانند حاوی موادی باشند که سلامت انسان را در معرض تهدید قرار دهند. تولیدکنندگان سال هاست که از مواد شیمیایی سمی و سرطان‌زا در محصولات خود استفاده می‌کنند.

 

 

به تازگی سازمان غذا و داروی آمریکا تایید کرده است که شش افزودنی رایج با ابتلا به سرطان مرتبط هستند. این افزودنی‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

 انی‌بنزوفنون
 اتیل اکریلات
 یوژنییل متیل اتر (متیل اوژنول)
 میرسین
 پولگون
 پیریدین

 

 

 به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا، این افزودنی‌های غذایی باید از زنجیره غذایی حذف شوند. این در شرایطی است که فرصتی دو ساله برای کنار گذاشتن آن‌ها به شرکت‌های تولیدکننده محصولات غذایی داده شده است.

اما با به پایان رسیدن این مهلت نیز همچنان نمی‌توان آسوده خاطر باقی ماند. این شش ماده شیمیایی تنها بخش کوچکی از موادی را تشکیل می‌دهند که می‌توانند سلامت انسان را در معرض خطر قرار دهند.

 

 

در ادامه با چند افزودنی غذایی دیگر که با سرطان در ارتباط هستند، بیشتر آشنا می‌شویم. بهترین اقدام پرهیز از مصرف آن‌ها است.

نیترات‌ها و نیتریت‌ها
سوسیس، کالباس

 

 اگر کالباس، هات داگ، یا سوسیس مصرف می‌کنید، احتمال این که بیش از حد مجاز نیتریت و نیترات دریافت کنید زیاد است. این افزودنی‌های غذایی برای افزایش طول عمر و بهبود رنگ گوشت‌های فرآوری شده استفاده می‌شوند.

در سطح بین المللی، نیتریت‌ها و نیترات‌ها به عنوان موادی خطرناک برای سلامت انسان شناخته می‌شوند. سازمان بهداشت جهانی آن‌ها را به عنوان ماده‌ای احتمالا سرطان‌زا برای انسان دسته بندی کرده است.

به بیان دیگر، احتمال این که نیتریت‌ها و نیترات‌ها موجب سرطان در انسان شوند، زیاد است. پژوهش‌های صورت گرفته پیوند بین این مواد و

 

سرطان‌های معده، مری، مغز و تیروئید را نشان داده اند.

 پتاسیم برومات
 غذا‌های بسته بندی شده پخته مانند نان ها، کیک ها، کلوچه‌ها و شیرینی‌ها می‌توانند حاوی پتاسیم برومات باشند. تولید کنندگان محصولات غذایی این ماده را به آرد مورد استفاده در تهیه غذا‌های پخته اضافه می‌کنند. این در شرایطی است که آژانس بین المللی پژوهش درباره سرطان، پتاسیم برومات را به عنوان یک ماده بالقوه سرطان‌زا اعلام کرده است.

پژوهش‌ها نشان داده اند که پتاسیم برومات می‌تواند برای کلیه‌ها نیز سمی باشد و همچنین موجب بروز آسیب در DNA شود.

 

 

پروپیل پارابن
 محصولات غذایی بسته بندی شده می‌توانند حاوی خبر‌های بدی برای شما باشند. افزودنی غذایی پروپیل پارابن می‌تواند در هر غذایی پنهان شده باشد. در یک مطالعه در آمریکا، ۹۱ درصد شرکت کنندگان مورد آزمایش دارای این ماده شیمیایی در بدن خود بودند.

پروپیل پارابن یک مقلد هورمون است، از این رو، بدن برای جداسازی آن از هورمون واقعی با شرایط دشواری مواجه می‌شود. پروپیل پاربن همانند دوز کم استروژن عمل می‌کند که به معنای آن است می‌تواند رشد و گسترش سرطان پستان را تسریع کند.

این ماده شیمیایی مضر تنها در غذا‌های پخته وجود ندارد و ردپای آن را می‌توان در محصولات دیگر مانند برخی نوشیدنی ها، لبنیات و حتی سبزیجات نیز مشاهده کرد.

 

 

 پلی سوربات-۸۰ و کربوکسی متیل سلولز

 پلی سوربات-۸۰ و کربوکسی متیل سلولز دو امولسیفایر هستند. تولیدکنندگان محصولات غذایی آن‌ها را به محصولاتی مانند چاشنی‌های سالاد و بستنی اضافه می‌کنند تا از جداسازی آن‌ها پیشگیری کنند.

اما مطالعه‌ای در دانشگاه ایالتی جورجیا نشان داد که این افزودنی‌های غذایی می‌توانند بر باکتری‌های خوب روده اثر منفی بگذارند. هر دو آن‌ها با التهاب روده مزمن و سرطان کولورکتال در ارتباط هستند.

 

 

 

واقعیت این است که پرهیز کامل از افزودنی‌های غذایی غیرممکن به نظر می‌رسد. اما شما می‌توانید میزان مواجهه با آن‌ها را تنها با پرهیز از غذا‌های فرآوری شده به مقدار قابل توجهی کاهش دهید.

غذا‌های تازه، ارگانیک و کامل را به جای غذا‌های فرآوری شده انتخاب کنید. آن‌ها گزینه‌هایی به مراتب سالم‌تر هستند و احتمال کمتری دارد حاوی افزودنی‌های غذایی باشند.

 

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها