به گزارش صد آنلاین ، نجمه اولیایی،گفت: چاقی و اضافه وزن با افزایش مرگ و میر و عوارض بیماریهای قلبی عروقی همراه است. از طرفی، عدم فعالیت بدنی و داشتن تحرک و البته چاقی از عوامل مؤثر در ایجاد بیماریهای شایع مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلب و عروق، فشار خون، ازدیاد چربی خون و سرطان کولون و مری است.
اولیایی ادامه داد: در سالهای اخیر برای بهبود رژیم تغذیه و تولید محصولات سلامت محور، استفاده از ترکیبات زیست فعال جدید از منابع دریایی به ویژه جلبکها در محصولات غذایی مطرح شده است. چرا که جلبکها منابع تجدیدپذیری در سراسر جهان هستند که توجه زیادی به استفاده از ترکیبات حاصل از آنها در صنایع مختلف غذایی، دارویی، بهداشتی و سوخت شده است.
وی تصریح کرد: جلبکها یکی از غنیترین منابع ترکیبات آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی، محسوب میشوند که استفاده از آنها در محصولات غذایی به افزایش ایمنی و کیفیت غذا کمک میکند. یکی از این ترکیبات با ارزش فوکوزانتین است، که یکی از کارتنوئیدهای اصلی در کلروپلاست جلبکهای قهوهای است و حدود ۱۰% از کل کارتنوئیدها را در طبیعت تشکیل میدهد. به همین دلیل، تمرکز تحقیق روی این ترکیبات قرار گرفت.
این محقق و پژوهشگر اضافه کرد: مطابق با بررسیهای انجام شده، فوکوزانتین و فوکوئیدان به عنوان ترکیبات طبیعی، پتانسیل بالایی در درمان چاقی دارند.