به گزارش صد آنلاین ، شاید شما هم این اتفاق را تجربه کردهاید که مشغول صحبت با یکی از دوستان خود در رابطه با یک موضوعی بودهاید و کمی بعد، گوشی شما تبلیغاتی با مضمون مشابه را به شما نشان میداد. این اتفاق بارها رخ داده و بسیاری از افراد از اینکه گوشی آنها با اهداف تبلیغاتی به آنها گوش میدهد نگران بودند و تصور میکردند شرکتهای تبلیغاتی بیش از حد به زندگی شخصیشان ورود کردهاند.
نکتهی جالب اینجاست که در سیستمعامل اندروید شما اکنون آیکون مربوط به فعال بودن یا نبودن میکروفون را هم مشاهده میکنید اما باز هم میبینید که بعد از صحبت در رابطه با یک موضوع، آن هم بدون اینکه اصلا سرچی در رابطه با آن در اینترنت نکردهاید، تبلیغات مربوط به آن را دریافت میکنید.
اینکه با گوگل اسیستنت گهگداری صحبت میکنید یا خیر، طبیعی است که گوشی صدای شما را دریافت کند. بنابراین وقتی این پرسش را مطرح میکنیم که آیا گوشی شما برای اهداف تبلیغاتی صدایتان را ضبط میکند یا خیر، منظورمان در حالتی است که اصلا انتظارش را نداریم.
چند سال پیش، مطلبی با همین مضمون منتشر شد؛ در آن خبر خواندیم، غولهای تکنولوژی بارها و بارها اعلام کردهاند که از میکروفون گوشیهای ما برای جاسوسی و شنود استفاده نمیکنند. تقریبا ۵ سال پیش بود که مارک زاکربرگ به همین خاطر توسط اعضای کمیتهی ویژهی مجلس سنای آمریکا مورد سوال قرار گرفت ولی او به طور کامل این موضوع را تکذیب کرد.
برخیها هم اعتقاد دارند یک سری از شرکتهای چینی نظیر شیائومی گوشیهای خود را به گونهای طراحی میکنند تا بتوانند از کاربران اطلاعات دریافت کنند. یک سریها به گوگل و فیسبوک اتهام وارد میکنند، یک سریها هم اپل و مایکروسافت را از متهمین اصلی این اتفاق میدانند. کاربر میماند و این حجم از پراکندگی که هر یک، او را بدون هیچ هدفی، به یک سمت میفرستند و در نهایت هم هیچ نتیجهای حاصل نمیشود.
البته حقیقت این است که آنقدر از کاربران مختلف اطلاعات دارند که بدون نیاز به شنود مکالمات آنها میتوانند تبلیغات مرتبط را به نمایش بگذارند. از جملهی این روشها میتوان به بررسی سابقهی مرورگر، رهگیری پیکسلهای نمایشگر و… اشاره کرد که هر سال در حال بهتر و پیشرفتهتر شدن هستند.
با این اوصاف آیا شما فکر میکنید گوشیهای هوشمند در حال جاسوسی و شنود ما هستند؟