به گزارش صد آنلاین ، نمک یکی از رایجترین چاشنیهایی است که برای افزودن طعم به غذا استفاده میشود و ما ایرانیان نیز در غذاهای خود زیاد از این چاشنی استفاده میکنیم.
امکان ندارد در حین پختن غذا یا سر میز مدام دست به نمکدان نباشیم، اما بیشک همه ما میدانیم مصرف بیش از حد نمک برای بدن مضر است.
شاید وقت آن رسیده که مقدار مصرف سدیم خود را کاهش دهیم، لازم نیست هنگام قطع کردن نمک، طعم غذاهای خود را قربانی بی نمکی کنیم. زیرا میتوانیم با ابتکار و خلاقیت و ترکیب برخی مواد جایگزین مناسبی برای نمک ایجاد کنیم. موادی مانند لیمو، سرکه و ... برای طعم دادن به غذا بدون استفاده از نمک کمک کننده هستند.
با استفاده از چاشنی مرغ بدون نمک طعمی فوق العاده به بوقلمون یا مرغ خود بدهید. گوشت را با مقداری روغن زیتون و یک یا دو قاشق چایخوری از چاشنی خود بپاشید. گوشت را طبق دستور خود بپزید. برای تهیه چاشنی مرغ بدون نمک، اندازه گیری کنید و ترکیب کنید:
۱ قاشق غذاخوری مریم گلی خشک شده
۱ قاشق غذاخوری آویشن آسیاب و خشک شده
۱ قاشق غذاخوری مرزنجوش خشک شده
۱ قاشق چایخوری رزماری خشک شده و آسیاب شده
۱ قاشق چایخوری دانه کرفس له شده
قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده
اگر عادت دارید استیکها یا کبابهای خود را به سادگی با نمک و فلفل مزه دار کنید، احتمالاً زمان آن رسیده که طعم آن را تغییر دهید. نمک و فلفل را با چاشنی گوشت قرمز بدون نمک جایگزین کنید که طعم گوشت را بهبود بخشد.
۱ قاشق غذاخوری پودر سیر
۱ ۱/۲ قاشق چایخوری ریحان خشک
۱ ۱/۲ قاشق چایخوری جعفری خشک
۱ ۱/۴ قاشق چایخوری آویشن آسیاب شده
۱ قاشق چایخوری جوز هندی
۱ قاشق چایخوری پودر پیاز
۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده
۱ قاشق چایخوری مریم گلی خشک
۱/۴ قاشق چایخوری فلفل هندی
اگر میخواهید با کمی حرارت به هر نوع ماهی یا میگو طعم دلپذیری بدهید، خودتان با ترکیب مواد زیر ماهی را طعمدار کنید.
۱/۸ فنجان سیر پودر شده
۱/۸ فنجان فلفل سیاه آسیاب شده
۱ قاشق غذاخوری فلفل قرمز
۱ قاشق غذاخوری آویشن خشک
۱ قاشق غذاخوری ریحان خشک
۱ قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک
۲ ۱/۲ قاشق غذاخوری پاپریکا
۱ ۱/۲ قاشق غذاخوری پیاز پودر شده
اگر شما جزو افرادی هستید که ختما باید روی میز نمک بگذارید، یک چاشنی همه منظوره میتواند جایگزین نمک سفره شما شود. به این ترتیب، میتوانید یک طعم دهنده فوری برای وعدههای غذایی خود داشته باشید. این چاشنی همه منظوره را با هم مخلوط و در ظرف ادویه نگهداری کنید.
۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
۱ قاشق غذاخوری فلفل قرمز
۱ قاشق غذاخوری پاپریکا
۱ قاشق غذاخوری پودر پیاز
۱ قاشق غذاخوری پودر سیر
۱ برگ بو آسیاب شده
از یک آب لیمو استفاده کنید. لیمو برای جایگزینی نمک عالی است، زیرا طعم یکسانی به غذا میدهند. میتوانید پوست آن را رنده کنید و در غذاهای پخته بگنجانید. یا لیموترش را فشار دهید و به غذای خود اضافه کنید. لیمو برای سس سالاد پاستا، غذاهای مرغ یا غذاهای دریایی عالی است.
سعی کنید چندین نوع سبزی تازه را در دسترس داشته باشید. خرد کردن و نگهداری آنها در یخچال هم مناسب است تا بتوانید به سرعت غذای خود را مزهدار یا تزیین کنید. گیاهان تازهای مانند ریحان، پیازچه، آویشن، جعفری و رزماری عالی هستند.
اگر در حال پختن چیزی هستید که نیاز به آب زیادی دارد، میتوانید آن را با آب مرغ، سبزیجات یا گوشت گاو جایگزین کنید. اطمینان حاصل کنید که استاک شما بدون نمک باشد. مایه نسبت به آب طعم بهتری خواهد داشت و حتی نیازی به اضافه کردن نمک نیست.
کباب کردن غذا طعم دودی بسیار خوبی به آن میدهد و حتی نیازی به استفاده از نمک نخواهید داشت. سعی کنید از مرکبات هم برای چاشنی خود استفاده کنید. به عنوان مثال، مرغ را با یک لیمو طعمدار و آن را کباب کنید تا طعم دودی هم پیدا کند.
سرکههای مختلفی وجود دارد که میتوانید برای جایگزینی نمک از آنها استفاده کنید. کمی سرکه بالزامیک یا سرکه سیب را امتحان کنید تا طعم بهتری به غذای شما بدهد. مطالعات نشان داده است که سرکه میتواند طعم شور غذاها را افزایش دهد.