به گزارش صد آنلاین ، میوه انجیر تعرق آور، ادرارآور، تب بر، ضد یبوست و تقویت کننده بوده است و برای افرادی که قصد دارند وزن خود را افزایش دهند و نیز بیمارانی که دوران نقاهت را میگذارانند بسیار مفید است.
درخت انجیر از زمانهای قدیم وجود داشته و از آن استفاده زیادی میکردند. در تورات ازاین درخت نام برده شده است. مسلمانان به آن میوه بهشتی نام داده اند. برداشت میوه انجیر اغلب دوبار درسال انجام میگیرد بار اول در تابستان و بار دوم در پاییز، معمولا برداشت پاییز را برای خشک کردن انتخاب مینمایند.
میوه انجیر تعرق آور، ادرارآور، تب بر، ضد یبوست و تقویت کننده بوده است و برای افرادی که قصد دارند وزن خود را افزایش دهند و نیز بیمارانی که دوران نقاهت را میگذارانند بسیار مفید است. انجیر تقویت کننده دستگاه گوارش بوده و سوء هاضمه را درمان میکند.
خوردن انجیر موجب تقویت کبد و افزایش نیروی جنسی نیز میشود مهمتر از همه انجیر ضد سرطان است. برگهای درخت انجیر دارای خواص ملین، ضدعفونی کننده و در درمان سریع زخمها به کار میرود.
شیره درخت انجیر برای درمان بیماریهای پوستی و رفع زگیلها و میخچهها مفید است. وبا آغشته کردن شیره آن به موها مانع از ریزش مو میشود. برای درمان ناراحتیهای تنفسی به مقدار سه فنجان در روز از دمکرده انجیر خشک استفاده کنید.
برای تهیه دمکرده ۲۰گرم انجیر خشک و۲۰گرم مویز را با هم ترکیب کنید و با یک لیتر آب جوش به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم دم کنید و میل نمایید. برای درمان درد بواسیر و زخم مقعد از جوشانده برگهای انجیر کمک بگیرید.
برای این منظور ۲۰۰گرم برگ انجیر را در داخل یک لیتر آب به مدت ۲۰ دقیقه آرام بجوشانید و محل زخم را با آن شستشو دهید.
انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و افرادی که کبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شکم و اسهال کرده و برای چشم نیز مضر است. ازشیره خارج شده از دم برگهای انجیر برای درمان زیگل به صورت موضعی استفاده میکنند.
میوهها: ویتامین A,B,C,D پروتئین واملاح مختلف و یک الکالوئید ناشناحته، قندها
برگ: آنزیم مختلف (پروتئاز- لیپاز- و دیاستاز-) ترکیبات فیکوسین –برگاپتین- پزورالن و روتین
شیرابه: املاح معدنی –گم- پکتین- گلوکز- اسیدمالیک- و آنزیمهای پروتئولیتیک وآمینولیتیک.
Serince,shikimic acid
Stigmasterol,succinic acid
Oleanoica asid
Myristic acid,niacin
Alanine ,alpha-pinene
Ascorbic acid,bergapten
انجیر دارای طبع گرم است با نام علمی Ficus carica L. از خانواده موراسه یا توت Moraceae است.