به گزارش صدآنلاین ، غذاهای فوق فرآوری شده به دلیل میزان مضر بودن شان بسیار مورد توجه قرار میگیرند، اما این غذاها چیست و چگونه میتوان از آنها دوری کرد؟
غذاهای فوق فرآوری شده بخشی از سیستم طبقه بندی غذاها به نام مقیاس NOVA هستند.
بر اساس آن، غذاها به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند:
غذاهای فرآوری نشده: این غذاها در حالت طبیعی خود. مثال: هویج، آووکادو و شیر.
غذاهای فرآوری شده تهیه شده از غذاهای طبیعی: اینها موادی هستند که از یک غذای کم فرآوری شده با کارهایی مانند فشار دادن، پالایش، آسیاب کردن ایجاد میشوند. مانند روغن زیتون یا آرد بادام.
غذاهای فرآوری شده: غذاهایی هستند که با افزودن شکر، روغن، نمک یا مواد دیگر از حالت طبیعی خارج میشوند مثال: کنسرو ماهی تن و پنیر.
غذاهای فوق فرآوری شده: غذاهای فرآوری شده ای هستند که موادی مانند رنگها و طعم دهندههای مصنوعی، مواد نگهدارنده دارند.
همه فکر میکنند که غذاهای فوق فرآوری شده فاقد ارزش غذایی هستند. اما همیشه اینطور نیست.
مواد غذایی منجمد
هات داگ
گوشت فراوری شده
فست فود
کوکیهای بسته بندی شده
کیکها
تنقلات شور
شیرهای گیاهی
سسها
غذاهای فوق فرآوری شده برای سلامتی شما مفید نیستند و با افزایش خطر زوال عقل در ارتباط هستند.
هضم این غذاها سادهتر است و دسترسی بدن به چربیهای پرانرژی و قندهای ساده میتواند قند خون را خیلی سریع بالا برده و سپس پایین بیاورد.
هرچه چربیها و روغنها بیشتر گرم شوند، احتمال بروز اسیدهای چرب ترانس بیشتر میشود.
البته ارتباط بین غذاهای فوق فرآوری شده و پیامدهای سلامتی ممکن است بیشتر از خود غذاها باشد. به عبارتی ممکن است این غذاها تاثیر زیادی بر سلامت شما نداشته باشند و این سبک زندگی و کمبود غذاهای سالمتر باشد که خطر ابتلا به این بیماریها را افزایش میدهد.
اگر غذاهای فوق فرآوری شده میخورید، مشکلی نیست؛ اما چه مقدار و در چه زمانهایی از آنها مصرف میکنید.
همه غذاهای فوق فرآوری شده برای شما مضر نیستند و بسیاری از آنها در صورت داشتن حساسیتهای غذایی مانند شیر گیاهی مفید هستند.
برخی از غذاهای فرآوری شده حاوی ماست و دسرهای لبنی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهند.