به گزارش صد آنلاین ، مصرف کلم سفید را در سالاد توصیه میکنید یا کلم قرمز؟ کدام یک باعث بروز نفخ بیشتری میشوند؟ برای کم کردن نفخ سبزیهای یادشده، انجام چه کاری را توصیه میکنید؟ آیا خوردن ترشی کلم هم مفید است؟
خانواده کلم که شامل:
بروکلی
بروکسل
کلم سفید
گلکلم
کلم بنفش یا قرمز
است، جزو ضدسرطانترین سبزیها محسوب میشوند. در واقع، مادهای به نام اندول در این خانواده وجود دارد که میتواند مواد سرطانزا را در بدن از بین ببرد. به همین دلیل هم مصرف انواع کلم در رژیم غذایی روزانه افراد توصیه میشود.
همه میوهها یا سبزیهای با رنگهای:
قرمز
بنفش
نارنجی
زرد
حاوی رنگدانههایی هستند که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و میتوانند مواد مضر و سرطانزایی به نام رادیکالهای آزاد را در بدن از بین ببرند، بنابراین کلم بنفش یا قرمز به دلیل دارا بودن مادهای به نام آنتوسیانین که یک ماده ضدسرطان است و به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، بر کلم سفید برتری دارد، اما فراموش نکنید تنوع در رژیم غذایی اهمیت زیادی دارد و این طور نیست که بگوییم فقط از کلم بنفش استفاده کنید و مصرف کلم سفید را کنار بگذارید.
همه انواع کلم به دلیل دارا بودن مقدار قابل توجهی کلسیم اهمیت ویژهای برای ما دارند. توجه داشته باشید همه اعضای خانواده کلم نفاخ هستند بنابراین توصیه میشود همزمان یا بعد از مصرف آنها از مواد ضدنفخ مانند:
نعناع
زیره
بابونه
زنجبیل
یا دمنوش آنها استفاده کنید.
انواع ترشی ارزش غذایی بالایی ندارند و ما آنها را بیشتر بهعنوان اشتهاآور پیشنهاد میکنیم. درست است که مقداری از کلسیم کلم داخل ترشی حفظ میشود، اما ترشیها معمولا ماندگاری بالایی دارند و هر چه زمان بیشتری از تهیه آنها بگذرد، مواد مغذی بیشتری از دست میدهند. به همین دلیل ما ترشیها را بهعنوان یک منبع غذایی مناسب در رژیمهای غذایی در نظر نمیگیریم.