۲۴ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۳۸

امام‌جمعه چهارباغ: مسئله حجاب با انفعال یا برخورد افراطی حل نمی‌شود

امام‌جمعه چهارباغ: مسئله حجاب با انفعال یا برخورد افراطی حل نمی‌شود
بازدید:۱۳۱
امام‌جمعه چهارباغ با تأکید بر ضرورت توجه به حجاب و عفاف، انفعال و برخوردهای نامناسب را دو رویکرد نادرست دانست و خواستار برنامه‌ریزی و اقدام عاقلانه برای مواجهه با این موضوع شد.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین «مهدی دربانی»، امام‌جمعه چهارباغ امروز در خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان ضمن تبریک روز پرستار اظهار داشت: حضرت زینب(س) تنها یک شخصیت تاریخی نیست، بلکه مظهر علم، حلم و صبر است. ظهور علم کلامی آن حضرت در مواجهه با ظالمان تاریخ در کوفه و شام، نشأت‌گرفته از علم آموخته از ائمه هدی و علم لدنی بود؛ علمی که دشمنان را جز بهت و حیرت باقی نگذاشت.

 

وی مطرح کرد: تحمل مصائب سنگین، از دست دادن عزیزان و آسیب‌های دشمن، حلمی می‌طلبد که با وقار همراه باشد، نه ذلت. در سراسر جریان کربلا، ذره‌ای نشانه بی‌وقاری در وجود نورانی حضرت زینب دیده نمی‌شود؛ همه‌اش وقار است. صبر حضرت زینب(س) صبری فعال و ایستاده است؛ سخت‌ترین صبرها، صبر در مصیبت است و زینب کبری(س) بهترین جلوه صبر تاریخ را به‌عنوان الگوی «صبر زینبی» به ما بخشید.

 

 

امام‌جمعه چهارباغ با اشاره به نام‌گذاری این روز به نام پرستاران مطرح کرد: بزرگ‌ترین پرستار کربلا، حضرت زینب(س) بود. نقش پرستار، التیام‌بخشی و ایجاد آرامش در فرد مضطرب است؛ آرامشی که به خانواده، نسل و آینده سرایت می‌کند. اگر او امتداد جریان کربلا را به دست نمی‌گرفت، امروز با این اقتدار در برابر دشمن نمی‌ایستادیم. ما استقامت، ایثار و شهادت را از استمرار مسیر کربلا توسط آن حضرت به ارث برده‌ایم.

 

 

دربانی به موضوع اعتراضات اخیر مردم جمهوری آذربایجان پرداخت و عنوان کرد: هیئت وزیران آذربایجان در ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۶ مقررات پوشش دانش‌آموزان را تغییر داد و هر پوششی مغایر با سکولاریسم آموزشی را ممنوع اعلام کرد؛ یعنی هیچ معلم و دانش‌آموزی حق ندارد با حجاب اسلامی در مدرسه حاضر شود. این در حالی است که ۹۶ تا ۹۸ درصد مردم آن کشور مسلمان و حدود ۶۵ درصد شیعه‌ هستند.

 

 

وی تأکید کرد: اعتراضات مردم آذربایجان کاملاً خودجوش و واکنش طبیعی آنان به هویت ملی و ارزش‌های دینی است و ربطی به ایران یا ترکیه ندارد. برخی تلاش می‌کنند این ایستادگی را به خارج نسبت دهند تا ارزش آن را پایین بیاورند اما این ایستادگی ملت آذربایجان است. حکومت آنجا از سرمشق مزدوران جهانی مشق می‌نویسد. حجاب مسئله‌ای عادی نیست، پرچم مقاومت اسلام در برابر هجمه شیطان است.

 

 

امام‌جمعه چهارباغ اذعان داشت: برخی همین نسخه را در ایران نیز می‌خواهند اجرا کنند. مقابله با بی‌حجابی نیز مسئله ساده‌ای نیست و نیازمند تفکر و برنامه‌ریزی است. نه انفعال درست است و نه افراط و برخورد نامناسب. باید با برنامه عمل کرد. همه ما دغدغه این بی‌عفتی و بی‌حجابی در کشور را داریم و همه ما خون به جگر هستیم اما برای اینکه این مسئله مسیر معکوس به خود بگیرد، باید با روش درست عمل کنیم. نه انفعال، نه افراط و تفریط.

 

 

دربانی با اشاره به اینکه تفریط انفعال و افراط برخورد نامناسب است و با تاکید بر اینکه باید با برنامه عمل شود، مطرح کرد: بی‌عفتی، آرامش، رضایت، احترام، شادی، دلجویی، فروتنی، تفکر، تذکر و سخاوت را از جامعه می‌گیرد. حجاب مسئله چهار تار مو نیست؛ مسئله عفت عمومی است که بی‌عفتی این مصائب را به دنبال دارد. دعا می‌کنیم خدا بساط پاکدامنی و رضایت عمومی را هرچه زودتر با عمل متدینانه و عاقلانه ملت و مسئولان به جامعه عنایت کند.

 

 

وی با اشاره به اینکه خوشحالم که در روز بابرکت ولادت حضرت زینب(س)، آخرین خطبه خود را در چهارباغ ایراد کردم و با بیان اینکه اعتماد شما به بنده حقیر جز سرمایه برای نهاد نماز جمعه چیزی نیست، تصریح کرد: تمام هدف من رشد شهرستان بود. دلیل جابه‌جایی، اراده و درخواست خودم به دلیل مسائل خانوادگی و تحصیل فرزندم در قم است. از دو سال پیش درخواست جابه‌جایی داشتم که اخیراً پذیرفته و مکانی نزدیک قم پیشنهاد شد.

 

 

امام‌جمعه چهارباغ با اشاره به اینکه هیچ دلیل دیگری وجود ندارد و رابطه ما با مردم و مسئولان بسیار صمیمی است، خاطرنشان کرد: تا زمان معرفی امام جمعه جدید، وظایف خود را ادامه می‌دهم و دفتر باز است. آرزوی موفقیت برای امام جمعه آینده دارم که قطعاً از من موفق‌تر خواهند بود. به پایان آمد این دفتر، حکایت همچنان باقی است.

 

 

انتهای پیام/

 
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها