۲۳ تير ۱۴۰۵ - ۰۷:۵۳

حکم وضو با لاک غلط‌گیر چیست؟ نظر آیت‌الله خامنه‌ای

لاک
بازدید:۴۹۱۴
صد آنلاین – حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی با استناد به فتوای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اعلام کرد: اگر فرد پس از نماز متوجه شود هنگام وضو مانعی مانند لاک غلط‌گیر روی عضو وضو وجود داشته است، باید پس از برطرف کردن مانع، دوباره وضو بگیرد و نماز را اعاده کند؛ در صورتی که وقت نماز گذشته باشد، قضای آن واجب است.

به گزارش صدآنلاین ، حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی در پاسخ به پرسشی درباره صحت نمازی که با وجود لاک غلط‌گیر روی ساعد دست و بدون اطلاع نمازگزار اقامه شده است، نظر فقهی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را تشریح کرد.

در این پرسش آمده است: «اگر بعد از خواندن نماز متوجه شویم که لاک غلط‌گیر روی ساعد دست پاشیده شده بود و بدون اطلاع از آن وضو گرفته و نماز خوانده‌ایم، حکم نماز چیست؟»

 

حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی با استناد به فتوای آیت‌الله خامنه‌ای پاسخ داد: «چنانچه هنگام وضو مانعی روی عضو وضو وجود داشته باشد که از رسیدن آب به پوست جلوگیری کند، وضو صحیح نیست. بنابراین، پس از برطرف کردن مانع باید دوباره وضو گرفته و نماز را مجدداً به‌جا آورد. اگر زمان ادای نماز سپری شده باشد، قضای آن نماز واجب است.»

بر اساس این فتوا، وجود هرگونه مانع بر روی اعضای وضو که مانع رسیدن آب به پوست شود، موجب بطلان وضو خواهد شد و در نتیجه نماز خوانده‌شده با آن وضو نیز نیازمند اعاده یا قضا، بسته به زمان اطلاع از موضوع، خواهد بود.

منبع حوزه

تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها