۲۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۲

خشم اسرائیل از بند لبنان در توافق ایران و آمریکا نتانیاهو زیر فشار داخلی و انتخاباتی

بازدید:۳۲
بن گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل ساعاتی پس از اعلام توافق بین ایران و آمریکا به شمول آتش بس در لبنان، در توییتی نوشت اسرائیل خود را مقید به این تفاهم نامه نمی داند و تل آویو "جمهوری موز" نیست.

به گزارش صد آنلاین ،پس از اعلام توافق بین ایران و آمریکا بر سر "یادداشت تفاهم اولیه" خاتمه جنگ، احزاب و مقامات اسرائیل با گنجاندن لبنان در متن توافق بین ایران و آمریکا به عنوان یکی از ارکان اصلی توافق ابراز مخالفت کرده و برخی از مقامات اسرائیل حتی به صراحت می گویند رژیم تل آویو خود را مقید به این بند نمی داند.

 اقدام دیروز رژیم نتانیاهو در حمله به ضاحیه بیروت که از نظر بسیاری از ناظران، تلاشی در آخرین ساعات برای به هم زدن توافق بین ایران و آمریکا بود و یا دستکم تلاشی برای بیرون کشیدن موضوع لبنان از مفاد مورد تفاهم اولیه ایران و آمریکا بود، به نقض غرض انجامید و بر اساس گزارش ها باعث شد ترامپ در دقیقه نود برای جلوگیری از پاسخ ایران به اسرائیل، امتیازاتی از جمله تاکید دوباره به ضرورت آتش بس در لبنان و خروج اسرائیل از مناطق اشغالی جنوب لبنان را مورد تاکید قرار دهد.

بر همین اساس مقامات و احزاب به ویژه دست راستی اسرائیل از این مساله ناراحت اند.

حتی روزنامه "معاریو" اسرائیل دیشب همزمان با اعلام توافق ایران و آمریکا بر سر یادداشت تفاهم خاتمه جنگ، خبر داد که نتانیاهو در تماس تلفنی با ترامپ به او تاکید کرده که اسرائیل از مناطق جنوبی لبنان خارج نخواهد شد و هر جا و به هر شکلی که لازم بداند به حملات حزب الله پاسخ خواهد داد.

از سوی دیگر "ایتامار بن گویر" وزیر تندرو امنیت داخلی اسرائیل نیز پس از اعلام توافق بر سر خاتمه جنگ بین ایران و آمریکا به شمول آتش بس در لبنان، با توییتی ناراحتی خود را ابراز کرده و نوشت: اسرائیل یک دولت مستقل است و خود را مقید به توافق بین آمریکا و ایران نمی داند و ما "جمهوری موز" نیستیم.

احزاب اپوزیسیون حکومت نتانیاهو نیز سیل انتقادات را درباره نحوه مدیریت او در جنگ با لبنان ابراز کرده اند و نتانیاهو را شکست خورده اصلی این توافق اعلام کرده و تاکید کردند که او "حاکمیت مستقل اسرائیل" را به ترامپ گره زده و اسرائیل را تبدیل به یک دولت نیابتی و وابسته به آمریکا کرده است.

در آستانه انتخابات سراسری اسرائیل که کمتر از 3 ماه دیگر برگزار خواهد شد، موضوع لبنان و خروج ارتش اسرائیل از آن می تواند به عنوان پاشنه آشیل ائتلاف حاکم راست گرا در اسرائیل باشد و در انتخابات بعدی از میزان آرای آنها به نحو قابل ملاحظه ای بکاهد.

از همین رو ناظران پیش بینی می کنند که نتانیاهو راضی به تمکین به تعهد ترامپ درباره لبنان نخواهد شد و همه تلاش خود را مصروف خواهد کرد که از شکل گیری یک توافق نهایی بین ایران و آمریکا که آتش بس را در همه جبهه های منطقه ای تثبیت و دست اسرائیل را برای اقدامات نظامی و تروریستی در منطقه ببندد، جلوگیری کند.

عصر ایران
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها