به گزارش صد آنلاین ، در ادامه این مطلب به معرفی ۷ ماده غذایی ÷رداخته ایم که عادت به خوردن آنها به افراد پرکار توصیه می شود. این مواد غذایی عبارتند از:
میوههای خشک و مغزها حاوی مقدار بالایی منیزیوم هستند. منیزیوم در تغییر قندها به انرژی نقش مهمی دارند و به همیندلیل خشکبار جزء خوراکیهای انرژیزا محسوب میشوند. این خوراکیها علاوه بر منیزیوم حاوی فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی و سلنیوم هستند. اسیدهای چرب ضروری، پروتئینها و فیبرها نیز از دیگر ترکیبات مغذی در خشکبار محسوب میشوند که بهخاطر بهبود عملکرد گوارش و تقویت ماهیچهها برای ورزشکاران انتخاب خوبی هستند.
موز معروفترین میوه انرژیزاست که علت این شهرت، به پتاسیم مربوط میشود. خوردن موز خیلی زود انرژی در بدن ایجاد میکند و از طرفی در پیشگیری از گرفتگی عضلانی و بعضی آسیبهای ماهیچهای نیز نقش دارد. گنجاندن موز در صبحانه به تامین انرژی طول روز کمک میکند و هضم راحتی دارد.
تخممرغ به خاطر پروتئینها، چربیهای سالم، ویتامینها، موادمعدنی و آنتیاکسیدانها خوراکی انرژیزا محسوب میشود. تخممرغ همچنین کولین دارد که ریزمغذی عالی برای سیستم عصبی و مغز است. خوردن یک تخممرغ میتواند ۳۰ درصد نیاز روزانه بدن به پروتئینها را تامین کند که از همینرو انتخاب عالی برای ورزشکاران خواهد بود.
برنج قهوهای ارزش تغذیه ای بسیار بیشتری نسبت به برنج سفید دارد زیرا سرشار از قندها و فیبرهاست که به تامین انرژی کمک میکند. خوردن برنج قهوهای پس از فعالیت جسمانی توصیه میشود زیرا به بازیابی و ترمیم بافتهای بدن از جمله پوست و عضلات کمک میکند. یادتان باشد که شیربرنج همراه با مقداری خشکبار انتخاب عالی برای صبحانه است.
اسفناج، خوراکی مغذی برای تقویت عضلات است که از طرفی کالری بسیار پایینی دارد. خوردن اسفناج خیلی سریع در بدن انرژی تولید میکند و از طرفی سرشار از آهن، منیزیوم و پتاسیم است. این سبزی خوشمزه را میتوان منبع خوبی از کاروتنوئیدها، آنتیاکسیدانها، ویتامینهای K وB دانست. کوکوی اسفناج غذای بسیار مغذی برای افرادی است که از افت انرژی و احساس خستگی میان روز رنج میبرند.
شکلات تلخ علاوه بر اینکه یکی از تنقلات خوشمزه محسوب میشود، برای سلامت بدن نیز بسیار مفید است. شکلات تلخ با حداقل ۷۰ درصد کاکائو یکی از بهترین منابع آهن و منیزیوم محسوب میشود و نقش مهمی در تامین انرژی دارد. البته در خوردن شکلات نباید افراط کرد و بیش از یک تکه ۳۰ گرمی از آن در طول روز توصیه نمیشود.
جوانه دانهها نهتنها ارزش تغذیه ای دانهها را دارد بلکه حاوی ترکیبات مغذی ناشی از فرایند رشد و جوانهزدن دانهها را نیز خواهد داشت. از جمله ترکیبات مغذی جوانهها میتوان به مقدار فراوان آنزیمها و ویتامینها بهخصوص ویتامینC اشاره کرد. جوانهها را میتوان همراه سالاد میل کرد یا پودر آنها را به ماست، انواع غذا یا نوشیدنی افزود.