به گزارش صد آنلاین ، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه به منظور ارتقای آگاهی عمومی درباره تغذیه مناسب، ترویج فرهنگ تغذیه سالم و بهبود کیفیت نان مصرفی در جامعه آغاز شده و تا ۳۰ آذر ادامه دارد.
پیامهای پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم از سوی وزارت بهداشت اعلام شده و به شرح زیر است:
* فیبر نامحلول موجود در نان کامل از ایجاد یبوست پیشگیری می کند.
* با مصرف نان سبوسدار و دریافت فیبر بیشتر عملکرد دستگاه گوارش خود را بهبود دهید.
* نان داغ را فورا در کیسه پلاستیکی قرار ندهید تا از ایجاد رطوبت و کپکزدگی جلوگیری شود.
* نان مصرفی روزانه خود را از نانهای سبوسدار انتخاب کنید تا خطر ابتلا به دیابت را در خود کاهش دهید.
* نان را به اندازه مصرف کنید و از دورریز آن بپرهیزید.
* نان را از رژیم غذایی خود حذف نکنید، بلکه نان سالم مصرف کنید.
* نان منبع اصلی کربوهیدراتهای پیچیده است و نباید بهطور کامل حذف شود.
* با مصرف روزانه نان کامل، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، چاقی و دیابت نوع ۲ را کاهش دهید.
* نان کامل با سبوس طبیعی گندم، به بدن کمک میکند سالمتر بماند.
* در وعدههای غذایی از نان سبوسدار استفاده کنید تا احساس سیری بیشتری داشته باشید.
* برای سلامت گوارش و پیشگیری از یبوست، نان مصرفی روزانه خود را سبوسدار انتخاب کنید.
* برای تامین فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی، نانهای سبوس دار را جایگزین نان لواش و تافتون یا تستهای سفید کنید.
* برای کاهش ضایعات نان بلافاصله بعد از سرد شدن آن را فریز کنید.
* در هنگام خرید نان از کیسههای پارچهای استفاده کنید.
* از خرید نانهایی که نانوا سبوس را به صورت دستی به خمیر نان اضافه میکند جدا خودداری کنید.
* مصرف نانهای سبوسدار خطر بیماریهای دیابت و پرفشاری خون را کاهش میدهد.
* نان سبوسدار تامین کننده بخشی از ویتامینهای گروه B، انرژی و فیبر است.
* برای حفظ سلامتی از نانهای کم نمک استفاده کنید.
* یکی از منابع مهم دریافت نمک ایرانیها از نان مصرفی روزانه است پس نانهای کم نمک را برای خرید امتحان کنید.
* توصیه میشود بیشتر نان مصرفی روزانه از نانهای صنعتی سبوسدار باشد.
* نانهای صنعتی به دلیل استفاده از دستگاههای خودکار و مکانیزه، عدم استفاده از جوش شیرین و عدم آلودگیهای فسیلی برای مصرف توصیه میشود.
* در نانهای صنعتی از آنجایی که نیروی انسانی کمتری در پخت نانهای صنعتی دخالت دارند خطرآلودگی هم کمتر است.
* پخت نان در روش صنعتی بدون حرارت مستقیم انجام میشود حرارت مستقیم در نانواییهای سنتی گاهی ممکن است باعث آلودگیهای فسیلی بر روی نان شود.
* در روش صنعتی، نانهای تولیدی با بسته بندی مناسب و بهداشتی عرضه میشود.
* ارزش غذایی نانهای صنعتی به دلیل استفاده از مخمر آهن و ویتامینها بیشتر است. مخمر برخلاف جوش شیرین منبع غنی از ویتامینهای B و املاح معدنی، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، منیزیم، منگنز است.
* نان کامل با داشتن سبوس و جوانه گندم، منبعی غنی از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است.
* نان کامل از آردی با سبوسگیری کمتر از ۶ درصد تهیه میشود و حاوی جوانه یا گیاهک گندم است.
* رنگ نان کامل به دلیل داشتن سبوس بیشتر تیرهتر از نانهای دیگر میباشد.
* فیبر فراوان در نان کامل به بهبود عملکرد رودهها، جلوگیری از یبوست و سلامت گوارش کمک میکند.
* نان کامل با شاخص گلیسمی پایینتر، گزینهای مناسب برای افراد دیابتی و کسانی است که مراقب قند خونشان هستند.
* از کودکان تا سالمندان، نان کامل میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد.
* مصرف نان کامل خطر دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
* با مصرف نان کامل، هزینههای درمانی ناشی از بیماریهای مزمن کاهش پیدا میکند.
روشهای نگهداری نان
۱. در هنگام خرید حتماً اجازه دهید بخار نان تخلیه شده و سرد شود.
۲. در زمان انتقال نان به منزل آن را در پوشش پارچهای قرار دهید.
۳. در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریدهاید حتماً نان را قبل از بیات شدن به بُرشهای کوچک تقسیم کرده و در کیسههای مخصوص در فریزر نگهداری کنید.
۴. چند دقیقه قبل از مصرف، نان را از فریزر در آورده و در هوای آزاد نگهداری و یا گرم کنید.