آخرین اخبار
۳۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۷

پیشرفت چشمگیر روسیه در سوریه/ افتتاح ۹ پایگاه نظامی در منطقه جنوبی

پیشرفت چشمگیر روسیه در سوریه  افتتاح ۹ پایگاه نظامی در منطقه جنوبی
بازدید:۹۹
صد آنلاین | نشریه «کرادل» فاش کرد که یک هیئت بلندپایه روسی در ۱۷ نوامبر از استان قنیطره بازدید کرده است که نشان دهنده قصد مسکو برای تقویت حضور نظامی خود در منطقه حساس هم‌مرز با بلندی‌های جولان اشغالی است.

 به گزارش صد آنلاین ،روسیه به دنبال تقویت حضور خود در سوریه با ایجاد چندین پایگاه در جنوب این کشور، علاوه بر حضور در ساحل از طریق پایگاه هوایی حمیمیم در شهر «جبله» است.

نشریه کرادل به نقل از منابع خصوصی گزارش داد که یک هیئت بلندپایه روسی در ۱۷ نوامبر از استان قنیطره بازدید کرده است که نشان دهنده قصد مسکو برای تقویت حضور نظامی خود در منطقه حساس هم مرز با بلندی‌های جولان اشغالی است. برخلاف برخی از افشاگری‌ها که از هماهنگی سه جانبه یا نقش ترکیه در بازسازی حضور نظامی در جنوب سوریه صحبت می‌کردند، منابع تایید کردند که این هیئت «هیچ افسر ترک را شامل نمی‌شد.»

به گفته منابع، غیبت طرف ترکیه نشان دهنده تمایل روسیه برای مدیریت پرونده جنوب منحصراً از طریق کانال‌های بین دمشق و مسکو است. این بازدید شامل چندین سایت نظامی بود که روسیه در سال ۲۰۱۸ با هماهنگی رژیم سابق سوریه نیروهای خود را در آنجا مستقر کرده بود. مسکو پس از سقوط بشار اسد، حضور خود در قنیطره را کاهش داده بود. از جمله برجسته‌ترین مکان‌هایی که هیئت روز دوشنبه از آنها بازدید کرد، تل الحمر بود که با توجه به نزدیکی به خط آتش‌بس ۱۹۷۳ و اهمیت آن برای عملیات نظارت و شناسایی علیه نیروهای اسرائیلی در ارتفاعات جولان اشغالی، یکی از حساس‌ترین مکان‌ها در منطقه محسوب می‌شود.

۹ نقطه در جنوب سوریه

براساس گزارش الاخبار به نقل از اطلاعات به دست آمده توسط این روزنامه، فرماندهی روسیه تصمیم گرفته است نیروهای خود را در ۹ مقر نظامی در جنوب سوریه، به ویژه در حومه قنیطره و درعا، مستقر کند.

این مکان‌ها از جمله نقاط استقراری هستند که مسکو در طول مرحله انتقالی از آنها عقب‌نشینی کرده است. این اقدام به عنوان بخشی از استراتژی جدید روسیه برای تغییر موقعیت نفوذ نظامی خود در مرز جنوبی و جلوگیری از ایجاد هرگونه خلئی انجام می‌شود که می‌تواند توسط قدرت‌های محلی یا منطقه‌ای مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

به گفته منابع آگاه، روسیه پس از پایان این بازدید، یک نقطه لجستیکی دائمی در قنیطره را با هدف ارزیابی نیازهای فنی و مهندسی و ارائه گزارش‌های دقیق در مورد الزامات استقرار مجدد، حفظ کرد. این الزامات شامل بازسازی زیرساخت‌ها و خطوط تدارکاتی و اطمینان از آمادگی برای فعال‌سازی این سایت‌ها در دوره آینده است.

این منابع اظهار داشتند که گام‌های عملی برای استقرار مجدد در جنوب سوریه در هفته‌های آینده آغاز خواهد شد و مسکو به تدریج بازگشایی برخی از سایت‌های نظامی خود را قبل از پایان سال اعلام می‌کند.

این تحولات پس از یک سری اقدامات متقابل بین روسیه و سوریه انجام می‌شود که جدیدترین آن ورود یک هیئت بزرگ از وزارت دفاع روسیه به دمشق چند روز پیش بود.

همچنین این تحولات با تماس تلفنی بین «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از سفر «احمد الشرع»، رئیس موقت سوریه به مسکو، همزمان شده است. اعتقاد بر این است که جنوب سوریه محور اصلی این مذاکرات بوده است.

روسیه توجه ویژه‌ای به حفظ پایگاه دریایی خود در طرطوس و پایگاه هوایی خود در حمیمیم در سواحل سوریه دارد، زیرا آنها سکویی برای اعمال قدرت در مدیترانه و به سمت آفریقا هستند./ایسنا

 

تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها