به گزارش صد آنلاین مرغی که از فروشگاه خریداری میکنید، قبلاً شسته شده است. علاوه بر این، پژوهشهای جدید نشان میدهند که این کار تقریباً تاثیری در حذف میکروبها ندارد و حتی ممکن است آنها را پخش کند.
جولیان کاکس، معاون شورای اطلاعات ایمنی غذایی استرالیا، هشدار میدهد:
«فارغ از آنچه شنیدهاید یا در شبکههای اجتماعی دیدهاید، هرگز مرغ خام را قبل از پختن نشویید. این کار احتمالاً باکتریها را در آشپزخانه پخش میکند و خطر بیماریهای غذایی را افزایش میدهد.»
این هشدار تنها محدود به استرالیا نیست.
در یک نظرسنجی آنلاین در سال ۲۰۲۲، از میان ۱۸۲۲ مصرفکننده در ایالات متحده، ۷۳ درصد گفتهاند که مرغ خام خود را میشویند، اما تنها ۳۰ درصد از آنها از مضرات این کار مطلع بودهاند.
واضح است که آگاهی کافی در این زمینه وجود ندارد و این میتواند مردم را در معرض خطر قرار دهد.سالانه در ایالات متحده، تقریباً ۴۷.۸ میلیون مورد بیماری ناشی از غذا رخ میدهد و مرغ خام شایعترین منبع آن است.هرچند شستن مرغ بهطور مستقیم باعث بیماری نمیشود، اما ریسک ابتلا را افزایش میدهد.
مطالعهای در سال ۲۰۱۹ توسط وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) نشان داد که ۲۶ درصد افرادی که مرغ خام را شستند، هنگام استفاده مجدد از سینک برای شستن سبزیجات، باکتریها را به سالاد منتقل کردند.حتی پس از شستوشوی سینک، زیر نور مخصوص مشخص شد که سینک هنوز آلوده است.
گرچه میتوان با آب داغ و صابون سینک را ضدعفونی کرد، اما این کار چندان ضروری نیست.
براساس برآوردهای CDC در سال ۲۰۱۸، حدود ۱ بسته از هر ۲۵ بسته مرغ در فروشگاهها آلوده به سالمونلا بوده است.همچنین پژوهش اخیر نشان میدهد که ۱ نفر از هر ۵ مورد عفونت ادراری میتواند به دلیل رفتار نامناسب با گوشت خام در آشپزخانه رخ دهد.
برای محافظت بهتر از سالمونلا و E. coli، USDA توصیه میکند:
• مرغ یا گوشت خام را نشویید.
• از تخته خرد کردن جدای گوشت خام استفاده کنید.
• بعد از تماس با گوشت خام، دستها را حداقل ۲۰ ثانیه با صابون بشویید.
• از دماسنج غذا استفاده کنید تا مطمئن شوید مرغ به حداقل ۷۴ درجه سانتیگراد (۱۶۵ درجه فارنهایت) پخته شده است.
این توصیهها همچنین برای بوقلمون خام نیز صدق میکند.
با رعایت این نکات، میتوانید یک تجربهٔ سالم و ایمن در آشپزخانه داشته باشید./انتخاب