به گزارش صدآنلاین، عضو هیات علمی گروه فارماکولوژی و سمشناسی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره خطرات مصرف قهوههای غلیظ و پرکافئین هشدار داد.
در سالهای اخیر قهوههای پرکافئین با نامهای تجاری مانند «Biohazard Coffee» و «Death Wish Coffee» در میان مصرفکنندگان محبوبیت یافتهاند. این نوشیدنیها معمولاً از دانههای قهوه روبوستا تهیه شده و حاوی چندین برابر کافئین بیشتر از قهوههای عربیکا هستند.
دکتر مرضیه راشدینیا، مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، توضیح داد که مصرف متعادل قهوه سالم است، اما مصرف نوشیدنیهای با غلظت بالای کافئین میتواند منجر به مسمومیت شود و علائمی مشابه مواد محرک و روانگردان ایجاد کند.
نشانههای هشداردهنده مسمومیت با کافئین شامل:
قلبی و عروقی: تپش شدید قلب، افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، درد قفسه سینه
عصبی: لرزش دست و بدن، بیقراری، سردرد شدید، حملات پانیک و در موارد حاد، تشنج
گوارشی: تهوع، استفراغ و درد شکمی
راشدینیا افزود: «کافئین محرک قوی سیستم عصبی مرکزی است و مصرف بیش از حد (بیش از ۴۰۰ میلیگرم در روز برای بزرگسالان سالم) میتواند موجب استرس شدید و خطرناک برای بدن شود. برخی قهوههای پرکافئین تنها در یک فنجان نزدیک به کل میزان مجاز روزانه کافئین دارند یا بیشتر.»
وی با تاکید بر مسئولیت کافیشاپها و فروشندگان گفت: «لازم است برای محصولات پرکافئین برچسب هشداردهنده شامل عبارات «دارای کافئین بسیار بالا» یا «برای افراد حساس، بیماران قلبی و باردار توصیه نمیشود» درج شود و کارکنان آموزش ببینند تا مشتریان را آگاه کنند.»
راشدینیا همچنین توصیه کرد افرادی که حساسیت بالای کافئین دارند یا سابقه بیماری قلبی، اضطراب یا فشار خون دارند، از مصرف قهوههای پرکافئین خودداری کنند و همواره پیش از سفارش، محتوای کافئین محصول را بررسی نمایند. وی تاکید کرد: «مصرف قهوه با شکم خالی جذب کافئین را تسریع کرده و عوارض را افزایش میدهد. مصرف متعادل کلید استفاده ایمن از قهوه است و لذت بردن از نوشیدنی نباید سلامت را به خطر اندازد.»