آخرین اخبار
۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۷

شاید باورتان نشود این خوراکی ها به شما بوی خوش می دهد

شاید باورتان نشود این خوراکی ها به شما بوی خوش می دهد
بازدید:۲۳۷
بدن ما بوی خاص خود را دارد، اما بوی خوش یا ناخوش آن همیشه تصادفی نیست. علم می‌گوید رژیم غذایی می‌تواند تعیین کند چقدر برای دیگران خوش‌بو و جذاب به نظر برسیم. سیر، میوه، گوشت یا حتی قهوه؛ هرکدام ردپایی از خود در بوی بدن به جا می‌گذارند.

 به گزارش صد آنلاین ،از سیر و گوشت گرفته تا میوه و الکل، آنچه می‌خوریم تنها بر سلامت ما تأثیر نمی‌گذارد بلکه می‌تواند بوی بدن و میزان جذابیت ما برای دیگران را هم تغییر دهد. پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد که رژیم غذایی شما ممکن است در «نوع بوی بدن»‌تان نقش مهمی داشته باشد.

 

 

 

بوی بدن؛ امضای بی‌همتای هر انسان

هر فرد بوی خاص خود را دارد، درست مانند اثر انگشت. این بو تحت تأثیر ژنتیک، هورمون‌ها، سلامت، وضعیت روحی، و حتی شخصیت ما شکل می‌گیرد.به گفته‌ی پروفسور کریگ رابرتز از دانشگاه استرلینگ اسکاتلند:«جنسیت، سن، وضعیت سلامت، خلق‌وخو و حتی جایگاه اجتماعی ما بر بوی بدن‌مان اثر می‌گذارند.»

اما برخی عوامل در کنترل ما نیستند، در حالی‌که برخی دیگر از جمله غذا کاملاً در دست ما هستند.

چگونه غذا بوی بدن را تغییر می‌دهد؟

به گفته‌ی دکتر لینا بگداچ از دانشگاه ایالتی نیویورک، دو مسیر اصلی در بدن ما تعیین‌کننده‌ی بوی نهایی هستند:

دستگاه گوارش: باکتری‌های روده هنگام هضم غذا، گازهایی تولید می‌کنند که از طریق دهان یا دیگر مسیرها از بدن خارج می‌شوند (مثلاً باعث بوی بد دهان می‌شوند).

پوست: ترکیبات شیمیایی حاصل از غذا وارد خون شده و سپس از طریق تعریق دفع می‌شوند، جایی که با باکتری‌های پوست ترکیب می‌شوند و بویی خاص ایجاد می‌کنند.

خودِ عرق بی‌بو است؛ اما تعامل با باکتری‌های پوست است که بوی خاص بدن را می‌سازد.

سیر، پیاز و سبزی‌های چلیپایی: بوی تند اما جذاب

سبزی‌هایی مانند بروکلی، گل‌کلم و کلم بروکسل سرشار از ترکیبات گوگردی‌اند که بوی تخم‌مرغ فاسد می‌دهند!با این حال، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف زیاد سیر می‌تواند بوی بدن را جذاب‌تر کند.

در یکی از مطالعات دانشگاه چارلز پراگ، ۴۲ مرد به سه گروه تقسیم شدند: گروهی سیر زیاد خوردند، گروهی مقدار کم و گروهی مکمل سیر مصرف کردند.


۸۲ زن بوی عرق آن‌ها را ارزیابی کردند. نتیجه شگفت‌انگیز بود:مردانی که سیر بیشتری خورده بودند، جذاب‌تر، خوش‌بوتر و مردانه‌تر ارزیابی شدند.

دانشمندان گمان می‌کنند خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتری سیر باعث بهبود سلامت کلی بدن می‌شود و این سلامت در بوی بدن منعکس می‌گردد.

میوه و سبزیجات: عطر طبیعی جذابیت

پژوهشی در سال ۲۰۱۷ در استرالیا نشان داد که مردانی که بیشتر میوه و سبزیجات می‌خورند، بوی بدنشان دلپذیرتر، شیرین‌تر و گل‌مانندتر است.همچنین، پوست زردتر (به‌دلیل وجود کاروتنوئیدها در هویج، گوجه‌فرنگی و کدوحلوایی) به‌طور طبیعی جذاب‌تر درک می‌شود.

در مقابل، رژیم‌های پرکربوهیدرات کم‌بو و کم‌جذاب‌ترند، در حالی‌که رژیم‌های حاوی مقدار متعادل گوشت، تخم‌مرغ، توفو و چربی‌های مفید خوش‌بوتر تلقی می‌شوند.

گوشت و ماهی: همیشه خوش‌بو نیستند

مصرف زیاد گوشت قرمز یا ماهی می‌تواند بوی بدن را تندتر کند، چون در فرآیند تجزیه‌ی پروتئین‌ها، ترکیباتی آزاد می‌شود که از طریق عرق دفع می‌شوند.

در پژوهشی از سال ۲۰۰۶، مردانی که برای دو هفته گوشت نخوردند، بوی بدنشان خوشایندتر و لطیف‌تر ارزیابی شد. به گفته‌ی دکتر یان هاولیتسک، رهبر پژوهش:«حتی برای ما هم شگفت‌انگیز بود؛ رژیم بدون گوشت باعث بوی جذاب‌تر شد.»

با این حال، او یادآوری می‌کند که در دوران تکامل، انسان‌ها هر روز گوشت نمی‌خوردند؛ مصرف زیاد امروزی پدیده‌ای مدرن است.

الکل و کافئین: دشمنان بوی خوش

الکل پس از ورود به بدن در کبد به ترکیب فرّاری به‌نام استالدهید (acetaldehyde) تبدیل می‌شود که بویی تند و ناخوشایند دارد.علاوه بر آن، الکل باعث کم‌آبی و کاهش بزاق دهان می‌شود. شرایطی که رشد باکتری و بوی بد دهان را تشدید می‌کند.

در مطالعه‌ای دیگر، افرادی که روزانه الکل مصرف می‌کردند، بیشترین میزان ترکیبات گوگردی در تنفس‌شان مشاهده شد.

کافئین موجود در قهوه و چای نیز می‌تواند غدد عرق (به‌ویژه در زیر بغل و کشاله ران) را تحریک کند و با افزایش تعریق، شرایط را برای رشد باکتری و بوی بد فراهم سازد.

روزه‌داری و بو

در پژوهشی دیگر، زنانی که ۴۸ ساعت روزه گرفته بودند، بوی عرق خوشایندتری داشتند اما متأسفانه بوی نفس‌شان بدتر شده بود!بنابراین، تأثیر روزه بر بوی بدن پیچیده است و نیاز به پژوهش‌های بیشتری دارد./سلامت نیوز

پربیننده‌ها پربحث‌ها