آخرین اخبار
۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۶

پرفایده ترین میان وعده روزهای پاییزی را بشناسید

پرفایده ترین میان وعده روزهای پاییزی را بشناسید
بازدید:۱۷۵
صد آنلاین | لبو سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که همگی می‌توانند عملکرد اندام‌های مختلف بدن را بهبود ببخشند، به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند و خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهند. اگر به دنبال یک راه ساده برای بهبود سلامت کلی بدن خود هستید، لبو یکی از بهترین خوراکی‌هایی است که می‌توانید در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

به گزارش صد آنلاین ، سال‌ها است که از خواص لبو قرمز در طب سنتی برای بهبود سلامتی و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. تحقیقات پزشکی مدرن هم نشان می‌دهد که مصرف این ماده غذایی می‌تواند با مزایای زیر همراه باشد:

 

 

 

۱. کاهش فشار خون

فشار خون بالا به عروق خونی آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس را افزایش می‌دهد. مصرف غذاهای غنی از نیترات به کاهش فشار خون کمک می‌کند. این اثر معمولا به افزایش نیتریک اکسید نسبت داده می‌شود که عروق خونی را شل و گشاد می‌کند. نیترات که در بسیاری از سبزیجات مثل لبو وجود دارد، در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می‌شود.

۲. کنترل دیابت

لبو حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام آلفا-لیپوئیک اسید است که به کاهش قند خون کمک می‌کند و حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد. محققان در یک مطالعه به بررسی تاثیر آلفا-لیپوئیک اسید بر علائم نوروپاتی دیابتی پرداختند و متوجه شدند که تجویز خوراکی و داخل وریدی مکمل‌های حاوی این ماده به کاهش علائم نوروپاتی در افراد مبتلا به دیابت منجر می‌شود.

هر چند لبو فواید زیادی برای افراد دیابتی‌ دارد، اما مصرف زیاد آن می‌تواند سطح قند خون را تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از شکر، نبات یا سایر شیرین‌کننده هم کالری و قند این ماده غذایی را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، توصیه می‌شود بیماران دیابتی از لبو به مقدار متعادل و در قالب یک رژیم غذایی سالم استفاده کنند.

اینفوگرافی «خواص لبو»

لبو به سم‌زدایی بدن کمک می‌کند و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

۳. حفظ سلامت روده

از خواص لبو خام و پخته برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش استفاده می‌شود. اضافه کردن لبو به رژیم غذایی یک راه عالی برای افزایش فیبر دریافتی است. فیبر برای حفظ سلامت روده و پیشگیری از یبوست ضروری است.

۴. سم‌زدایی بدن

از خواص لبو برای کبد هم نباید غافل شد. لبو حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی مهمی است که از کبد در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند و در عین حال توانایی آن را برای حذف سموم از بدن افزایش می‌دهند.

۵. بهبود علائم سرماخوردگی

لبو یکی از بهترین خوراکی‌ها برای کاهش علائم سرماخوردگی است. شواهد در مورد خواص لبو برای سرماخوردگی نشان می‌دهد که این ماده غذایی سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و التهاب را در دستگاه تنفس کاهش می‌دهد. علاوه بر این، می‌تواند سطح انرژی بدن را بالا ببرد و ضعف ناشی از بیماری را برطرف کند.

۶. کاهش وزن

تحقیقات در مورد خواص لبو برای لاغری نشان می‌دهد که این ماده غذایی به دلیل داشتن فیبر حجم معده را پر می‌کند و شما را برای مدت طولانی سیر نگه می‌دارد. از سوی دیگر، نیترات موجود در لبو با افزایش جریان خون و اکسیژن‌رسانی به عضلات، انرژی لازم برای انجام تمرینات ورزشی را تامین می‌کند. ورزش یک عامل کلیدی برای کاهش وزن است.

۷. پیشگیری از سرطان

از خواص لبو برای پروستات و پیشگیری از تشکیل سلول‌های سرطانی در آن استفاده می‎‌شود. چرا که ترکیبات موجود در لبو خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند، جهش‌های سرطانی سلول‌ها را مختل می‌کنند و جلوی رشد سلول‌های سرطانی را می‌گیرند.

۸. بهبود عملکرد ورزشی

مطالعات مختلف نشان داده‌اند که نیترات‌ موجود در لبو می‌تواند عملکرد بدنی را به‌ویژه در طول تمرینات استقامتی با شدت بالا افزایش دهد. نیترات نه تنها به بهبود جریان خون کمک می‌کند؛ بلکه میزان اکسیژنی را که عضلات در طول ورزش جذب می‌کنند، افزایش می‌دهد


لبو یکی از بهترین خوراکی‌ها برای بهبود عملکرد ورزشی است.

 

خواص لبو برای زنان باردار و شیرده

 

لبو یک خوراکی مفید برای سلامت مادر و جنین است. از خواص لبو در بارداری می‌توان به پیشگیری از یبوست، پره‌اکلامپسی و نقایص مادرزادی و بهبود جریان خون در جفت اشاره کرد.

این ماده غذایی برای زنان شیرده هم فواید زیادی دارد. مصرف لبو در شیردهی به تامین مواد مغذی مورد نیاز مادر کمک می‌کند و تولید شیر را افزایش می‌دهد./ایسکانیوز

تازه‌ها