آخرین اخبار
۰۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸

با مصرف این خوراکی دوست داشتنی قلب شما جوان می شود

با مصرف این خوراکی دوست داشتنی قلب شما جوان می شود
بازدید:۱۷۷
صد آنلاین | یک مطالعه وسیع در آمریکا نشان می‌دهد مصرف روزانه مکمل عصاره کاکائو می‌تواند التهاب ناشی از پیری را کاهش دهد و خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی را تا ۲۷ درصد پایین بیاورد.

به گزارش صد آنلاین ، یک مطالعه بالینی گسترده نشان می‌دهد که مکمل‌های عصاره کاکائو، که سرشار از فلاوانول‌ها هستند، می‌توانند التهاب مرتبط با افزایش سن را کاهش دهند. پژوهشگران دریافتند که سطح پروتئین التهابی hsCRP در افرادی که مکمل کاکائو مصرف کردند کاهش یافته است؛ یافته‌ای که ارتباط احتمالی میان ترکیبات زیست‌فعال کاکائو، سلامت قلب و روند سالمندی را نشان می‌دهد. نتایج این مطالعه در مجله Age and Ageing منتشر شده است.

 

 

نقش فلاوانول‌های کاکائو در سلامت قلب و سالمندی

استراتژی‌های تغذیه‌ای به عنوان راهی امیدبخش برای کند کردن روند التهاب ناشی از افزایش سن ـ موسوم به inflammaging ـ مطرح شده‌اند. مطالعات کوچک‌تر پیشین نشان داده بودند که عصاره کاکائو می‌تواند برخی از نشانگرهای التهابی را کاهش دهد. این اثر به فلاوانول‌ها نسبت داده می‌شود؛ ترکیبات زیست‌فعالی که در دانه‌های کاکائو و همچنین مواد غذایی گیاهی مانند توت‌ها، انگور و چای یافت می‌شوند.

برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، پژوهشگران «کارآزمایی مکمل کاکائو و ویتامین‌ها» (COSMOS) را طراحی کردند؛ یک مطالعه وسیع برای سنجش تأثیر عصاره کاکائو بر پیامدهای قلبی-عروقی و نقش احتمالی آن در کاهش التهاب مرتبط با پیری. دکتر هاوارد سسو (Howard Sesso)، نویسنده مسئول این پژوهش و اپیدمیولوژیست بیمارستان بریگهام و زنان (Brigham and Women’s Hospital) گفت:«ما می‌خواستیم بررسی کنیم که آیا مصرف چندساله مکمل کاکائو می‌تواند التهاب ناشی از پیری را کاهش دهد. داده‌ها نشان می‌دهند چنین اثری وجود دارد.»

بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰، این کارآزمایی تصادفی‌سازی‌شده و دوسوکور روی ۲۱٬۴۴۲ فرد بالای ۶۰ سال انجام شد. نتایج کلی نشان داد مصرف عصاره کاکائو با ۲۷٪ کاهش مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی همراه بوده است.

 

 

نتایج بیومارکرها و مسیرهای آینده

در تحلیل پیگیری، نمونه‌های خون ۵۹۸ نفر بررسی شد. پژوهشگران بر پنج نشانگر التهابی تمرکز داشتند: سه پروتئین پیش‌التهابی (hsCRP، IL-6 و TNF-α)، یک پروتئین ضدالتهابی (IL-10) و یک پروتئین ایمنی (IFN-γ).

یافته‌ها نشان دادند سطح hsCRP سالانه ۸/۴٪ در گروه مصرف‌کننده مکمل کاهش یافته، در حالی که سایر نشانگرها تغییر چشمگیری نداشتند یا اندکی افزایش پیدا کردند.

دکتر یانبین دونگ (Yanbin Dong)، نویسنده ارشد مطالعه، توضیح داد:«جالب اینجاست که افزایش در سطح IFN-γ نیز مشاهده شد که پرسش‌های تازه‌ای برای تحقیقات آینده ایجاد می‌کند. البته عصاره کاکائو جایگزین سبک زندگی سالم نیست، اما یافته‌ها نقش بالقوه آن در تعدیل التهاب با افزایش سن را تقویت می‌کنند.»

این نتایج می‌تواند دلیل اثرات محافظتی کاکائو بر سلامت قلب باشد که پیش‌تر در نتایج کلی COSMOS مشاهده شده بود. همچنین تغییرات جزئی دیگر، از جمله کاهش خفیف IL-6 در زنان، نیازمند بررسی‌های بیشتر است.

دکتر سسو افزود:«این مطالعه بار دیگر بر مزایای رژیم‌های غذایی گیاهی متنوع و رنگارنگ ـ از جمله محصولات غنی از فلاوانول مانند کاکائو ـ برای سلامت قلب و کنترل التهاب تأکید می‌کند.»/همشهری آنلاین 

تازه‌ها