به گزارش صد آنلاین چای کیسه ای که به دلیل راحتی و سرعت آمادهسازی در بسیاری از خانهها محبوب شده، ممکن است خطراتی برای سلامتی به همراه داشته باشد. گرچه این نوشیدنی به نظر ساده و بیضرر میآید، اما نتایج برخی از تحقیقات نشان میدهد که مصرف چای کیسهای میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
آنچه باعث نگرانی میشود این است که مواد موجود در کیسه چای هنگام تماس با آب داغ میتوانند به نوشیدنی منتقل شده و اثرات منفی روی بدن داشته باشند. بیایید به جنبههای مختلف این موضوع بپردازیم و عواملی که بر کیفیت این محصول تأثیرگذار هستند را با هم بررسی کنیم.
مطالعات جدید نشان دادهاند که برخی کیسههای چای که از پلیمر ساخته شدهاند، هنگام قرارگیری در آب داغ، میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکها (MNPLs) را آزاد میکنند. این ذرات کوچک میتوانند وارد نوشیدنی شده و با ورود به بدن، مشکلات زیادی را به همراه آورند. مسلماً برای دوستداران چای، این مسئله نگرانکننده است زیرا این مواد ممکن است در کل بدن پخش شوند و آثار سوء بر سلامتی داشته باشند.
جواب مثبت است. ذرات ریز پلاستیکی میتوانند توسط سلولهای روده جذب شده و به مناطق مختلف بدن راه پیدا کنند. پژوهشها نشان دادهاند که نوع ماده اولیه کیسه چای، مقدار ذرات آزاد شده در نوشیدنی را تعیین میکند. کیسههای چای ساخته شده از پلیمرهایی مانند نایلون-۶، پلیپروپیلن یا سلولز، در معرض آب داغ مقادیر مختلفی از این ذرات را آزاد میکنند. برای مثال:
با توجه به این نتایج، انتخاب آگاهانه نوع کیسه چای اهمیت بیشتری پیدا میکند.
بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، اجتناب از کیسههای چای حاوی پلاستیک است. چرا که این مواد پتانسیل آزاد کردن ذرات شیمیایی مضر را دارند. حتی کیسههای سلولزی هم ممکن است دارای ذرات پلاستیکی باشند که در درزگیر خود استفاده میکنند. اما کدام نوع چای کیسهای گزینه بهتری است؟
موارد زیر را در هنگام خرید کیسه چای در نظر بگیرید:
بنابراین، مراقب باشید چه چیزی به بدن خود وارد میکنید و از چای کیسهای که از مواد امنتر ساخته شدهاند استفاده کنید./رکنا