آخرین اخبار
۲۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۰

به این خوراکی‌ها لب نزنید تا کبدتان چرب نشود

به این خوراکی‌ها لب نزنید تا کبدتان چرب نشود
بازدید:۲۸۷
صد آنلاین | ۳۴ سال پیش که پیوند کبد در شیراز شروع آغاز شد، بیشترین افراد در فهرست انتظار را مبتلایان به هپاتیت B تشکیل می‌دادند، اما اکنون بیشترین نیازمندان به پیوند، کبد چرب دارند که ناشی از سبک زندگی نامناسب، چاقی، قند خون و چربی خون کنترل نشده و مصرف الکل است.

  به گزارش صد آنلاین  دکتر کامران باقری لنکرانی، وزیر اسبق بهداشت نسبت به روند افزایش ابتلا به کبد چرب در ایران هشدار داد و به همشهری گفت: بخشی از این افراد نیازمند پیوند هستند اما برای تمام آنها نمی‌توان ارگان پیوندی تامین کرد و جانشان را از دست می‌دهند.

 

 

 

این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان این که بیشترین خطر برای مبتلایان کبد چرب در ۱۰ سال اول ابتلا، بیماری‌های قلبی – عروقی است، عنوان کرد: با گذشت یک دهه عوارض کبدی بروز می‌کند و تقریبا یک تا ۲ درصد بیماران به دلایلی از جمله نارسایی یا سرطان کبد نیازمند پیوند می‌شوند.

البته به تاکید باقری لنکرانی این افراد درصد زیادی نیستند و اگر زود تشخیص داده شود، می‌توان درمان موثر را همراه با اصلاح سبک زندگی برای آنها انجام داد.

او یک هشدار مهم برای مبتلایان به کبد چرب هم دارد، این که نباید ماده مضر دیگری وارد بدن‌شان کنند و در توضیح بیشتر بیان کرد: اکنون با بحث مصرف الکل مواجهیم و در این افراد مقدار کم الکل هم می‌تواند شانس نارسایی و سرطان کبد را به شدت افزایش دهد. به همین دلیل در طبقه‌بندی بیماری‌ها، کبد چرب متابولیک و الکلی هم در نظر گرفته شده است.

باقری لنکرانی درباره تامین نیاز همه بیماران نیازمند پیوند کبد هم عنوان کرد: ۳۴ سال پیش که پیوند کبد را در شیراز شروع کردیم، بیشترین افراد مراجعه‌کننده در فهرست انتظار مبتلایان به هپاتیت B بودند. اما اکنون بیشتر افراد در فهرست انتظار، کبد چرب دارند که ناشی از سبک زندگی نامناسب، چاقی، قند خون و چربی خون کنترل نشده و مصرف الکل است.

او با تاکید بر این که نیاز ما به پیوند از فراهم‌آوری ارگان بیشتر است، ادامه داد: در شیراز هزار پرونده فعال نیازمند پیوند کبد داریم، اما در بهترین شرایط ۶۵۰ کبد را توانستیم فراهم کنیم. اغلب آنهایی که شانس پیوند ندارند فوت می‌کنند.

لنکرانی با تاکید بر این که الگوی نامناسب مصرف غذا از مهم‌ترین فاکتورهای ابتلا به کبد چرب است، بیان کرد:‌ کسانی که نوشابه مصرف می‌کنند ریسک ابتلا به کبد چرب در آنها ۳ تا ۴ برابر بیشتر است. مصرف بالای قند و شکر هم ریسک ابتلا به شدت افزایش می‌دهد. افرادی هم که در رژیم غذایی‌شان حبوبات کمتری مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. به همین دلیل آگاهی و تشویق مردم به تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی مناسب می‌تواند عامل مهمی در کاهش این روند افزایشی ابتلا به کبد چرب در کشور باشد./همشهری آنلاین 

 

پربیننده‌ها پربحث‌ها