آخرین اخبار
۰۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۸

با خوراکی خوشمزه قند خون تان را کنترل کنید

با خوراکی خوشمزه قند خون تان را کنترل کنید
بازدید:۲۶۳
صد آنلاین | جو دوسر می‌تواند برای افراد دیابتی مفید باشد به شرطی که از جو بدون شکر افزوده استفاده شود. این غلات باعث بهبود سلامت قلب، کنترل بهتر قند خون و افزایش حساسیت به انسولین می‌شوند.

  به گزارش صد آنلاین ، جو دوسر می‌تواند برای افراد دیابتی مفید باشد به شرطی که از جو بدون شکر افزوده استفاده شود. این غلات باعث بهبود سلامت قلب، کنترل بهتر قند خون و افزایش حساسیت به انسولین می‌شوند.

 

 

۱. افزایش مصرف فیبر

جو دوسر سرشار از فیبر محلول است که می‌تواند مقاومت به انسولین را کاهش داده، کلسترول خون را پایین بیاورد، ریسک چاقی را کم کند و سیستم ایمنی را برای مقابله با سرطان تقویت کند.

 

 

۲. کمک به کنترل قند خون

فیبر بتا-گلوکان موجود در جو دوسر هضم را کند می‌کند و باعث آزادسازی آهسته‌تر گلوکز به خون می‌شود، که به کاهش قند خون بعد از وعده غذایی کمک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف فیبر محلول باعث کاهش قند خون ناشتا و بهبود سطح HbA1c در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

 

 

۳. بهبود حساسیت به انسولین

مصرف فیبر محلول به بهبود سطح انسولین ناشتا و کاهش مقاومت به انسولین کمک می‌کند. بررسی‌ها نشان داده‌اند که بعد از مصرف جو دوسر، افراد دیابتی کنترل بهتری روی قند خون و پاسخ انسولینی بهتری دارند.

 

 

۴. حمایت از سلامت قلب

فیبر محلول به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند. با مصرف روزانه حدود ۳ گرم بتا-گلوکان از جو دوسر یا جو، می‌توان کلسترول خون را کاهش داد. این مقدار در حدود ۷۵ گرم جو دوسر کامل وجود دارد.

 

 

۵. افزایش احساس سیری

فیبر باعث می‌شود غذا آهسته‌تر هضم شود و احساس سیری طولانی‌تری ایجاد کند. این موضوع برای کاهش وزن و کنترل بهتر دیابت بسیار مهم است.

 

 

 

۶. تقویت سلامت روده

فیبرهای محلول مانند بتا-گلوکان باعث افزایش تنوع باکتری‌های مفید روده می‌شوند که این موضوع به بهبود حساسیت به انسولین کمک می‌کند و از پیشرفت دیابت نوع ۲ جلوگیری می‌کند.

 

 

۷. افزایش طول عمر

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف جو دوسر با کاهش خطر مرگ و میر کلی و کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است. همچنین، مصرف فیبر به کاهش ریسک بیماری‌های مزمن مانند سرطان روده، چاقی و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

 

 

ارزش غذایی جو دوسر

یک وعده نیم فنجانی جو دوسر پخته حدوداً شامل:

  • ۱۴۰ کالری

  • ۲.۵ گرم چربی

  • ۲۸ گرم کربوهیدرات

  • ۴ گرم فیبر

  • ۵ گرم پروتئین

  • بدون قند اضافه
  • همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی مهمی مانند تیامین، نیاسین، آهن، منیزیم و پتاسیم دارد.

 

 

بهترین نوع جو دوسر کدام است؟

تمام انواع جو دوسر (از جو کامل گرفته تا جو پرک و جو فوری) در دسته غلات کامل قرار می‌گیرند و فواید سلامتی دارند، اما بهتر است از انواع بدون شکر و افزودنی استفاده کنید. جو فوری ممکن است کمی فیبر کمتری داشته باشد و بعضی بسته‌بندی‌ها شکر و نمک افزوده دارند که باید از آن‌ها پرهیز کرد.

 

 

نکاتی برای مصرف جو دوسر

  • جو دوسر را می‌توان به صورت گرم یا سرد (مانند جو دوسر شبانه) مصرف کرد.

  • به جو دوسر می‌توانید میوه تازه یا خشک، مغزها و دانه‌های بدون نمک اضافه کنید.

  • از افزودن شکر و کره پرچرب خودداری کنید و به جای آن از میوه‌های طبیعی برای شیرینی استفاده کنید.

 

خطرات احتمالی

حساسیت به جو دوسر نادر است اما ممکن است باعث خارش، تورم یا حتی واکنش‌های شدید شود. بیماران مبتلا به سلیاک باید به دنبال جو دوسر با تأییدیه بدون گلوتن باشند.

برای افراد مبتلا به دیابت، جو دوسر انتخابی سالم و مفید است که به کنترل بهتر قند خون، بهبود حساسیت به انسولین و حفظ سلامت قلب و روده کمک می‌کند. با انتخاب نوع مناسب و افزودنی‌های سالم، می‌توانید از فواید آن بهره‌مند شوید./سلامت نیوز

پربیننده‌ها پربحث‌ها