به گزارش صد آنلاین ، تحقیقات نشان میدهد که علاوه بر عوامل ژنتیکی و محیطی، سبک زندگی—مانند تغذیه سالم، فعالیت ذهنی و ورزش—بر روند سالمندی مغز و خطر ابتلا به زوال عقل تأثیر میگذارد. در این میان، متخصصان تغذیه اسفناج را بهعنوان بهترین سبزی برای کاهش احتمال زوال عقل معرفی میکنند
اسفناج سرشار از نیترات است که باعث افزایش جریان خون و اکسیژنرسانی به مغز و بهبود عملکرد میتوکندریها میشود. مطالعهای نشان داد با افزایش روزانه فقط ۵۰ میلیگرم نیتراتِ گیاهی، خطر ابتلا به زوال عقل تا ۸٪ کاهش مییابد.
لوتئین در اسفناج فراوان است. این ماده از نورونها در برابر استرس محافظت کرده و حافظه و تمرکز را تقویت میکند. تحقیقات بیان کردهاند افراد با سطوح بالاتر لوتئین، تغییرات مغزی کمتر مرتبط با آلزایمر و علائم کمتری از زوال عقل را تجربه کردهاند.
نیم فنجان اسفناج پخته حدود یکسوم نیاز روزانه فولات شما را تأمین میکند(ویتامین B حیاتی برای عملکرد مغز.) کمبود فولات در بزرگسالان میتواند خطر زوال عقل را افزایش دهد و دلیل آن کاهش سطح هموسیستئین و حمایت از ترمیم DNA در سلولهای مغز است.
رژیم غذایی غنی از فیتوشیمیاییها مانند اسفناج، فعالیت آنتیاکسیدانی در روده را افزایش داده و التهاب را کاهش میدهد(که اثر مثبتی روی مغز دارد). همچنین باکتریهای روده فیبر موجود در اسفناج را تخمیر و اسیدهای چرب کوتاهزنجیر تولید میکنند که از سیستم عصبی محافظت میکنند.
فعال بمانید: حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش هفتگی فعالیت مغز را تقویت میکند
رژیم غذایی ذهنی (MIND): رژیمی که سرشار از سبزیجات برگدار، میوه، ماهیهای چرب و مغزهاست، خطر زوال عقل را تا ۱۷٪ کاهش میدهد
مدیریت استرس: استرس مزمن میتواند خطر زوال عقل را دو برابر کند. تمرینهایی مانند یوگا یا حضور در طبیعت به کاهش کورتیزول و حفاظت از حافظه کمک میکنند
اسفناج با داشتن نیترات، لوتئین و فولات، نقش مهمی در بهبود جریان خون مغز، کاهش التهاب، تقویت حافظه و سلامت روده–مغز ایفا میکند. ترکیب مصرف سبزیجات برگدار مانند اسفناج با سبک زندگی سالم (رژیم غذایی مناسب، ورزش و مدیریت استرس) میتواند مسیر بهتری برای حفظ سلامت مغز در سالهای آینده باشد/سلامت نیوز