به گزارش صد آنلاین ،برخی خوراکیها در شرایطی که ما حتی نمیتوانیم تصورش را هم بکنیم قند خون ما را افزایش میدهند. بسیاری از آنها بهنظر سالم میرسند اما در واقع قند خون را بهشدت تحتتأثیر قرار میدهند. در مقابل غذاهایی هم داریم که جایگزینهای سالمتری برای این خوراکیهای محبوب هستند و خطر ابتلا به دیابت را از ما دور میکنند. برخی از این غذاهای مفید اینها هستند:
غلات کامل: در سوپرمارکتها از نان سفید، نانهای رولی، پیتزاها و نانهای نرم که همگی از آرد تصفیهشده تهیه میشوند و در بدن مثل شکر عمل میکنند رد شوید و به سراغ گزینههای غلات کامل یا چند غله بروید که به تثبیت گلوکز کمک میکنند و شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارند.
انواع طعمهای میوه اغلب حاوی مقادیر تکاندهندهای از شکر اضافهشده هستند. به جای آن، ماست یونانی ساده را انتخاب کنید و انواع توتها یا کمی دارچین را به آن اضافه کنید.
میوه کامل: حتی آبمیوههای 100درصد طبیعی هم که در یک آبمیوهفروشی، بوفه صبحانه یا کافههای سلامت درست میشوند، یک بمب قدرتمند حاوی قند هستند. میوههای کامل همیشه انتخاب ایمنتری هستند.
لبنیات کمچرب: خوراکیهای پنیری سنگین، شیر کامل و غذاهای پر از پنیر ممکن است آرامشبخش باشند، اما لبنیات پرچرب سرشار از چربی اشباع است که میتواند به مرور زمان مقاومت به انسولین را بدتر کند. از شیر کمچرب یا بدون چربی و پنیر کمچرب استفاده کنید.
برنج قهوهای: برنج سفید یکی از پایههای اصلی غذایی ما ایرانیها چه بهعنوان غذای اصلی مصرف شود و چه نشود است. این خوراکی محبوب و دوستداشتنی شاخص گلیسمی بالایی دارد و قند خون را به سرعت بالا میبرد. این خوراکی لذیذ برای ما ایرانیها به منزله غذایی اصلی همراه با انواع خورشها و غذاهای گوشتی سرو میشود. سعی کنید آن را با برنج قهوهای، کینوا یا غلات دارای شاخص گلیسمی پایینتر جایگزین کنید./همشهری انلاین