به گزارش صد آنلاین ،میدانید که خوردن مقدار زیادی فست فود، میتواند باعث افزایش وزن شود، چرا که آنها حاوی کالری، قند و چربی زیادی هستند، اما فست فود میتواند تاثیرات منفی بر سلامت مغز نیز، داشته باشد کمبود مواد مغذی در فست فودها و همچنین وجود مواد نامناسب و ناسالم، موجب کاهش سلامت مغز میشود، اما این تنها عوارض مصرف فست فودها روی مغز نیست
مصرف فست فود و مشکلات مغزی
طبق مقالهای که در سال ۲۰۱۰ منتشر شده، رژیم غذایی ثابت بر روی فست فودها باعث میشود که مواد مغذی خاصی که مغز به آنها نیاز دارد را نداشته باشد، که مغز را با کمبود ویتامینها و مواد معدنی را که به آنها نیاز دارد، تنها میگذارد به عنوان مثال، اسیدهای چرب امگا ۳، که در غذاهایی مانند ماهی، گردو و روغن زیتون وجود دارد، برای حفظ مغز در بهترین وضیتش ضروری است.
همزمان، در این مقاله توضیح میدهد که خوردن مقدار زیادی غذاهای حاوی چربی ترانس دار، که در بسیاری از غذاهای سریع یافت میشود، میتواند در کشتن و از بین بردن نورونها مداخله کند که میتواند تاثیر منفی بر سلامت مغز داشته باشد، زیرا جوری به نورونها آسیب میزند که، دیگر قادر به انجام کارشان نیستند.
اختلالات سلامت روان
یک رژیم ناسالم بر روی انتقال دهندههای عصبیای که مسئول خوشحالی و احساس رفاه هستند، تاثیر میگذارند به گفته گری اٍل ونک، استاد روانشناسی و علوم اعصاب وب سایت روانشناسی امروز، مصرف خیلی کمی از تریپتوفان اسید آمینه، برای مثال، میتواند احساس افسردگی و خشم را افزایش دهد. یک رژیمی که حاوی مقداری کمی اسیدهای چرب امگا ۳ است، خطر اختلال بیش فعالی کمبود توجه، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی را افزایش میدهد.
توانایی شناختی
مغز انسان حاوی سیناپسهایی است، که دارای مسئولیت بخشی از یادگیری و حافظه هستند خوردن کالری زیاد، میتواند بر توانایی مغز در تولید سیناپسهای سالم و طبیعی، تأثیر منفی بگذارد که این خود میتواند موجب اثرات منفی بر شناخت شود. این نگرانیای در مورد فست فودها است، زیرا بسیاری از گزینهها مانند:پیتزا، برگرها، سیب زمینی سرخ شده، چیپس ذرت ها، نوشابه و میلک شیک ها، حاوی کالری زیادی هستند؛ معمولا خوردن وعدههایی با کالری بالا، میتوانند توانایی یادگیری و حافظه را مختل کنند.
مغزتان را سالم نگه دارید
مصرف گاه به گاه فست فودها، باعث مشکلی در مغز نمیشوند، اما مصرف زیاد و مرتب از آنها در رژیم غذایی، باعث مشکل میشود برای یک چیز، خوردن غذاهایی با قند بالا مانند میلک شیک ها، اعتیاد آوراند و خیلی زود میخواهید، خوراکی مشابه آن و شیرین را دوباره و دوباره بخورید همچنین ممکن است یک برگر و سیب زمینی سرخ کرده، به همراه شیک خود سفارش دهید.
به جای تکیه بر فست فودها، رژیم غذایی خود را با میوه ها، سبزیجات و دانههای کامل پر کنید، که همه آنها مواد مغذی مورد نیاز مغز را برای سلامتتان فراهم میکنند. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳، خود را با خوردن ماهی در یک یا دو بار در هفته، خوردن گردو در میان وعده و انجام آشپزی با روغن زیتون به جای کره، افزایش دهید.
پرخوری
یکی سایر از مشکلات این غذاهاست. وعدههای غذایی فست فود از دید مقدار معمولا بزرگتر از یک وعده غذای خانگی است. در نظر داشته باشید که قدرت موجود در این غذاها بسیار زیادتر از یک وعده غذای خانگی در همان اندازه است.
فست فود و چاقی
اولین مشکل ناشی از استفاده غذاهای حاضری است. اغلب این غذاها برای بهداشت انسان زیان آور است، او را چاق میکند، و شانس ابتلاء به دیابت و حمله قلبی را به کثرت افزایش میدهد.
فقدان مواد مغذی
غذاهایی که در فست فودها پختن میشوند، دارای ارزش غذایی پایینی از جنبه ویتامین و املاح مورد نیاز بدن هستند افت اهمیتهای غذایی یکی از مشکلاتی است که کودکان و نوجوانان را در سن رشد تهدید میکند. کودکان و نوجوانانی که زیاد از این غذاها استفاده میکنند دچار کمبود کلسیم و ویتامین «د» هستند.
اضافه چربیهای مضر
بیشتر غذاهای حاضری سرخ شده هستند و معمولا هم برای تفت دادن این غذاها از روغنهای نباتی جامد استفاده میکنند. درصد اسیدهای چرب اشباع و ایزومرهای ترانس در این چربیها بالاست. این چربی همان چربی مضری است که میتواند در دیواره سرخرگها رسوب کرده و آنها را بسته کند.
نمک فراوان و فشار خون
اغلب غذاهای حاضر در منوی این رستورانها از نظر نمک خیلی برتر از حد استاندارد و سالم است.
از طرف دیگر برای این که مذاق ایرانیها شور بوده احتمال استفاده از مصرف مواد شور هم در کنار فست فودها وجود دارد که میتواند سبب پیدایش فشار خون در استفاده کنندگان شود. /نمناک