به گزارش صد آنلاین ،فشار خون بالا که به عنوان قاتل خاموش شناخته میشود نوعی بیماری است که در آن فشار خون بیش از سطح طبیعی یعنی ۱۲۰ / ۸۰ میلی متر جیوه میشود.
میرود، این بیماری به عنوان قاتل خاموش شناخته میشود. پرفشاری خون در بسیاری از موارد بدون علائم میباشد، اما در مواقع خطرناک منجر به بروز علائمی مانند تاری دید، احساس زنگ در گوش، اشکال در تنفس، سردرد، تپش قلب، خواب آ لودگی، خستگی، سرگیجه، گیجی، ضربان قلب نامنظم و در موارد نادر به کما رفتن فرد شود. برای کاهش فشار خون بالا میتوان به جای استفاده از داروهای پر عارضه شیمیایی از متعادل کنندههای فشار خون در برنامه غذایی استفاده کرد.
دارچین:
ادویهای خوش طعم که به کاهش فشارخون کمک میکند. برای مشاهده تاثیر دارچین در کاهش فشار خون باید به صورت روزانه مصرف شود. دارچین را میتوان هم به صورت پود در انواع غذاها و نان استفاده کرد و هم به صورت چای نوشید.
زیرفون:
از گل و پوست درخت زیرفون برای کاهش فشار خون و ایجاد آرامش در بدن استفادهی شود. معمولا از زیرفون در وزهای پائین مورد استفاده قرار میگیرد به همین دلیل در فشار خون بالا تاثیر گذار است.
زالزالک:
زالزالک یک درمان گیاهی مؤثر برای کاهش فشار خون است که هزاران سال در طب سنتی چین بکار برده شده است. جوشاندهی این گیاه دارای تمام خواص مفید برای سلامت قلب و عروق، کاهش فشار خون، پیشگیری از لخته شدن خون در رگها و افزایش جریان خون میباشد. مکملهای آن به صورت قرص، شربت و چای در بازار موجود است.
تخم کرفس:
از تخم کرفس برای طعم دار کردن سوپ و غذاهای دیگر استفاده میشود. در طب چینی از تخم کرفس برای کاهش فشار خون استفاده میشود، و البته مطالعات نیز این موضوع را تایید میکند. همچنین از آب کرفس میتوان برای پایین آوردن فشارخون استفاده کرد. کرفس با خاصیت ادرارآوری که دارد موجب پائین آوردن فشار خون میشود.
بومادران:
گیاه بومادران انواع مختلفی دارد که هر کدام دارای خواص دارویی و درمانی متفاوتی است. نوعی از بومادران موجب اتساع عروق خونی محیطی میگردد و در نتیجه فشار خون فرد را کاهش میدهد. نوع دیگری از بومادران در درمان فشار خون بالا موثر است وموجب کاهش میزان فشار خون دیاستولیک و سیستولیک میشود. البته نباید توس مادران باردار و یا شیرده استفاده شود.
سیر:
سیر دارای خواص بیشمار و سرشار از آنتی اکسیدان میباشد که موجب کاهش چربی خون میشود و با پایین آوردن گلوکز سرم خون فشار خون را نیز در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش دهد. به همین دلیل نباید مصرف سیر خشک و یا تازه را فراموش کرد.
هل:
ادویهای هندی است و معمولا در بسیاری از غذاهای جنوب شرقی آسیا استفاده میشود. در یک مطالعهی تحقیقی به طور روزانه به شرکت کنندگان پودر هل داده شده و اثرات مفید آن در کاهش فشارخون تایید شده است. از دانههای هل یا پودر آن در سوپ و غذاهای دیگر به ویژه کیک و نان میتوانید استفاده کنید.
ریحان:
گیاه ریحان بسیار خوشمزه و خوش طعم است که در کنار انواع غذاها میتوان استفاده کرد. عصارهی ریحان دارای خاصیت کاهش دهنده فشار خون است. این گیاه را بدون نگرانی از عوارض جانبی میتوان به رژیم غذایی اضافه کرد.
گیاه پنجه گربهای (اونکاریا):
در طب سنتی چینی از این گیاه برای درمان بیماری فشارخون و بیماریهای عصبی استفاده میشود. گیاه پنجه گربهای با تأثیر بر ورودیهای کلسیم در سلولها به پایین آمدن فشارخون کمک میکند. این گیاه به صورت مکمل وجود دارد.
اسطوخودوس:
از اسانس اسطوخودوس معمولا برای ایجاد آرامش استفاده میشود. این اسانس در کاهش فشار خون نیز موثر است. میتوان گیاه اسطوخودوس را به همراه رزماری در تهیه نان و کیک استفاده کرد.
زیره سیاه:
زیره معمولا به عنوان طعم دهنده و ادویه استفاده میشود، اما دارای خاصیت درمانی یز میباشد. در طب سنتی مصرف مداوم زیره سیاه در دو ماه به طور چشمگیری میتواند در کاهش فشار خون بالا موثر باشد. علاوه بر آن برای کاهش کلسترول بد خون نیز مفید میباشد.
جو دوسر:
جوی دوسر سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و مغذی است که در تنظیم فشار خون، کاهش وزن، حفظ سلامت قلب، کاهش احتمال دیابت، و کاهش خطر افزایش وزن به بدن کمک میکند. از جوی دو سر علاوه بر تهیه غذا میتوان در وعده صبحانه نیز استفاده کرد. /نمناک